Πώς να βρείτε το ιδανικό σχήμα φρυδιών για το πρόσωπό σας

Πώς να βρείτε το ιδανικό σχήμα φρυδιών για το πρόσωπό σας

Οι τάσεις στο σχήμα των φρυδιών μπορεί να έρχονται και να παρέρχονται, αλλά το να γνωρίζετε ποιο σχήμα ταιριάζει καλύτερα στο πρόσωπό σας και έχει τη δύναμη να αντέξει τη δοκιμασία του χρόνου είναι βασικό στοιχείο της ομορφιάς μας και ορισμένες πληροφορίες θα ήταν καλό να τις λάβουμε υπόψη μας.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Η επιδίωξη της τελειότητας μπορεί να είναι μάταιη, αλλά δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος που να μας εμποδίζει να έχουμε πιο όμορφα, καλοσχηματισμένα φρύδια και κυρίως το σχήμα που ταιριάζει καλύτερα στην κατατομή του προσώπου μας.

Ποια είναι τα διαφορετικά σχήματα φρυδιών;

Από πού να αρχίσω; Οι δεκαετίες του 1930 και του 1940 «ορίστηκαν» από το ελάχιστα φρύδι, ένα μακρύ, λεπτό τόξο, που οι σταρ του Χόλιγουντ το υιοθέτησαν με επιμέλεια. Στη δεκαετία του 1950 γενικά προτιμούσαν μια πιο «γεμάτη» προσέγγιση για παράδειγμα η Λιζ Τέιλορ.

Σήμερα, σχεδόν οτιδήποτε ισχύει όσον αφορά τα σχήματα φρυδιών – αν και πρέπει να ειπωθεί ότι η γενική τάση φαίνεται να είναι τα πιο γεμάτα φρύδια. Μοιάζει ότι δεν θέλουμε πλέον τα σούπερ λεπτά φρύδια που καθόρισαν τη δεκαετία του 1990 να επιστρέψουν στη μόδα.

Ποιο σχήμα φρυδιών μου ταιριάζει;

Οβάλ πρόσωπο

Αν έχετε οβάλ σχήμα προσώπου, ένα ελαφρύ τόξο διασφαλίζει ότι τα φρύδια ξεκινούν και τελειώνουν στο ίδιο επίπεδο. Τα φυσικά, απαλά γωνιακά φρύδια ταιριάζουν ιδανικά σε αυτό το σχήμα.

Στρογγυλό πρόσωπο

Εάν έχετε στρογγυλό πρόσωπο, θα πρέπει να προτιμήσετε να έχετε ψηλά φρύδια σε σχήμα καμάρας, τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να προσθέσετε δομή και μήκος στο πρόσωπό σας.

Μακρύ πρόσωπο

Αν έχετε μακρύ πρόσωπο, προτιμήστε μια χαμηλή καμάρα, η οποία θα βοηθούσε να δώσει κάποιο πλάτος στο πρόσωπό σας.

Τετράγωνο πρόσωπο

Εάν το σχήμα του προσώπου σας είναι τετράγωνο, ανασηκώστε τα φρύδια με απαλά τόξα και δώστε τους ένα συνολικό απροσδιόριστο φινίρισμα. Αποφύγετε τα αιχμηρά και γωνιακά φρύδια.

Ορθογώνιο πρόσωπο

Αν έχετε ορθογώνια όψη θα πρέπει να επιλέξετε πιο γεμάτα, μη δομημένα σχήματα φρυδιών, τα οποία βοηθούν στη μείωση του μεγέθους του μετώπου.

Γωνιακό πρόσωπο

Τα ίσια φρύδια, αυτονόητα, αποτελούνται από λίγο έως καθόλου τόξο και μπορούν να φαίνονται υπέροχα αν έχετε ένα ιδιαίτερα γωνιακό πρόσωπο.

Αλλά αν προτιμάτε να εξισορροπήσετε τις γραμμές του προσώπου σας, ένα ελαφρώς στρογγυλεμένο φρύδι στην εσωτερική γωνία -η Julia Roberts είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα – μπορεί να είναι πολύ κολακευτικό.

Δείτε Επίσης
Φρύδια: Η

Για τα πρόσωπα σε σχήμα καρδιάς

Στα πρόσωπα σε σχήμα καρδιάς ταιριάζουν καλύτερα τα πιο γεμάτα φρύδια σε απαλό τόξο, ενώ τα ψηλά τόξα χαρίζουν μια απίστευτα εντυπωσιακή ανύψωση που μπορεί να σας βοηθήσει να φαίνεστε πιο φρέσκιες και ανανεωμένες.

Πώς δημιουργείτε διαφορετικά σχήματα φρυδιών;

Ως γενικός εμπειρικός κανόνας, εδώ είναι ένας εύχρηστος τρόπος για να μάθετε πού πρέπει να ξεκινούν και να τελειώνουν τα φρύδια σας.

  1. Κοιτάξτε ευθεία μπροστά σε έναν καθρέφτη και κρατήστε ένα ίσιο αντικείμενο (ένα μολύβι ή ένα πινέλο μακιγιάζ θα λειτουργήσει μια χαρά) και σημειώστε ελαφρά το σημείο που οι γραμμές τέμνονται μεταξύ του αντικειμένου σας και του εσωτερικού του φρυδιού – από εδώ θέλετε να ξεκινήσει το φρύδι σας.
  2. Στη συνέχεια, κρατήστε λοξά το μολύβι σας, έτσι ώστε να ξεκινά από το πιο φαρδύ μέρος της μύτης σας και να σταυρώνει το βλέφαρό σας – εδώ πρέπει να βρίσκεται το ψηλότερο σημείο του φρυδιού σας, η κορυφή του τόξου.
  3. Τέλος, γωνιάστε το μολύβι σας από την άκρη της μύτης στην εξωτερική γωνία του ματιού σας – εδώ πρέπει να τελειώνει η ουρά του φρυδιού σας.

Η δημιουργία διαφορετικών σχημάτων φρυδιών επιτυγχάνεται καλύτερα θερμαίνοντας την περιοχή των φρυδιών σας με μια υγρή φανέλα και βουρτσίζοντας τις τρίχες σας προς τα πάνω.

Χρησιμοποιήστε ένα τσιμπιδάκι ακριβείας για να αφαιρέσετε τις τρίχες προς την ίδια κατεύθυνση με την τριχοφυΐα, ξεκινώντας από την εσωτερική περιοχή των φρυδιών και πηγαίνοντας προς τα έξω.

Ξεκινήστε από μικρές επεμβάσεις και να θυμάστε ότι μπορείτε πάντα να βγάλετε κι άλλες τριχούλες αργότερα, ενώ αν είστε υπερβολικές στην αρχή, δεν υπάρχει επιστροφή!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.