Φρύδια: Η “κορνίζα” των ματιών σας!

Φρύδια: Η

Ίσως το σημείο που καθορίζει πιο πολύ την έκφραση του προσώπου, τα φρύδια, υπόσχονται να μεταμορφώσουν την εικόνα σας, εάν τα φροντίζετε δημιουργικά.

Από την Άντζελα Μολφέτα

Με το πέρασμα των χρόνων η μόδα στο σχήμα των φρυδιών αλλάζει, με αποτέλεσμα να φαρδαίνουν ή να λεπταίνουν ανάλογα με τις προσταγές της μόδας. Προσοχή, όμως! Όταν τα φρύδια αποτριχωθούν σε μεγάλο βαθμό είναι σχεδόν αδύνατο να ξαναέρθουν στο φυσικό τους μέγεθος. Γι’ αυτό σας προτείνουμε, ανεξάρτητα από τις επιταγές της μόδας, να αφήνετε τα φρύδια σας στο φυσικό τους σχήμα, κάνοντας μόνο μικρές παρεμβάσεις που θα σας κολακέψουν με τον πιο τέλειο τρόπο.

Σχήμα και έκφραση

Παρατηρήστε προσεκτικά τα φρύδια σας στον καθρέφτη δημιουργώντας νοητές κάθετες ευθείες στην αρχή, στη μέση, στο τέλος και γενικότερα στο σχήμα τους για να κατανοήσετε το ύφος που πιθανόν δίνουν στην έκφρασή σας.

Δείτε Επίσης
Τεχνικές μακιγιάζ για να δείχνετε νεότερη!

  • Όταν ξεκινούν πέρα από την εσωτερική γωνία των ματιών και καλύπτουν σχεδόν την εξωτερική, δίνουν μια θλιμμένη όψη στο πρόσωπο.
  • Με σωστό σημείο εκκίνησης, δηλαδή λίγο πριν από την εσωτερική γωνία των ματιών, και σχηματίζοντας έντονη γωνία περίπου στο κέντρο τους, αλλά τελειώνοντας κάπως απότομα, πριν την εξωτερική γωνία, προσφέρουν μια έκφραση απορίας.
  • Με αρχή και τέλος στα σημεία που καλύπτουν τις γωνίες των ματιών, και σε ένα σχεδόν «άκαμπτο» σχήμα – σαν περισπωμένη, δίνουν μια πιο αυστηρή ή θυμωμένη έκφραση.
  • Ξεκινώντας και τελειώνοντας και πάλι μέσα στα κλασικά όρια, αλλά με σχήμα τέλειας καμπύλης κάνουν το βλέμμα σας να δείχνει περισσότερο ξαφνιασμένο.

Το ιδανικό σχήμα και πώς θα το πετύχετε

Χρειάζεστε δύο μολύβια ή πινέλα ζωγραφικής. Ακουμπήστε το ένα μολύβι, παράλληλα, στην εξωτερική πλευρά της μύτης. Η ευθεία που σχηματίζεται ακριβώς πάνω από την εσωτερική γωνία του ματιού δηλώνει το σημείο που πρέπει να αρχίζουν. Φέρτε το άλλο μολύβι πλάγια, περίπου ακουμπώντας το ρουθούνι της μύτης και περάστε το διαγώνια από την εξωτερική γωνία του ματιού. Το σημείο επαφής με τα φρύδια δείχνει πού πρέπει να τελειώνουν. Ελέγξτε τώρα κατά πόσο σχηματίζεται ευθεία γραμμή μεταξύ της αρχής και του τέλους των φρυδιών. Ακουμπώντας το μολύβι κάτω από το τόξο τους θα πρέπει να εμφανίζεται μια ίσια γραμμή. Όσο για το σημείο που δημιουργεί ανάλαφρη γωνία, σε σχήμα καμπύλης περίπου στο κέντρο των φρυδιών, βρίσκεται εύκολα, αρκεί να φέρετε το μολύβι κάθετα στην εξωτερική άκρη τής ίριδας του ματιού και να κοιτάξετε ευθεία στον καθρέφτη. Το σημείο επαφής είναι και το ιδανικό.

Τι αφαιρείται και τι μένει;

Αφού βρείτε το ιδανικό σχήμα, αφαιρέστε μόνο ό,τι περισσεύει στο κέντρο και κάτω από τα φρύδια. Ποτέ μην αφαιρείτε τα φρύδια σας από την πάνω πλευρά. Σε περίπτωση που είναι πολύ παχιά και «καταπιέζουν» τα μάτια σας, μπορείτε να τα λεπτύνετε ελαφρά μόνο από την κάτω πλευρά.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.