Πώς οι παστέλ τόνοι θα μετατρέψουν το πρόσωπό μας σε έργο τέχνης!

Πώς οι παστέλ τόνοι θα μετατρέψουν το πρόσωπό μας σε έργο τέχνης!

Τα χαρούμενα χρώματα της άνοιξης μας συνεπαίρνουν και μας φτιάχνουν τη διάθεση! Είναι ακριβώς αυτή η στιγμή, που έχουμε κάθε δικαίωμα να κάνουμε κάτι διαφορετικό και στο μακιγιάζ μας! Η στιγμή που θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε το πιο υπέροχο μακιγιάζ όπου θα πρωταγωνιστούν οι παστέλ αποχρώσεις, γιατί έτσι μας αρέσει!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Η εποχή αναζητά την ανανέωση! Τίποτε δεν είναι καλύτερο λοιπόν, από το να αναβαθμίσουμε την εικόνα μας… Ένα λαμπερό ρουζ, μια ανοιχτόχρωμη βάση, μια υποψία λευκού στα βλέφαρα και οι παστέλ αποχρώσεις σε αέρινους τόνους που έχουν αποθεωθεί στις πασαρέλες μπορούν να κάνουν την έκπληξη, ανάλογα με τη διάθεση μας! Ας δούμε πώς…

1. Παστέλ παντού

Ο τρόπος που θα χρησιμοποιήσουμε τις παστέλ σκιές είναι αυτό που θα μας δώσει και τα εύσημα! Ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες που ακολουθούν, το παστέλ χρώμα στα βλέφαρα μπορεί να είναι διακριτικό, πιο έντονο ή εξαιρετικά λαμπερό. Μια κίνηση που αποτυπώνει την πιο hot τάση της μόδας!

Θα εντυπωσιάσουμε στο maximum εάν περάσουμε μια παστέλ σκιά στο κινητό των βλεφάρων που θα σβήνει απαλά προς τα επάνω και έναν ελαφρά πιο σκούρο τόνο, στην ίδια απόχρωση, κάτω από τα μάτια. Ένας τρόπος για να αναδείξουμε το βλέμμα μας και τη μοναδική χρωματική παλέτα της άνοιξης!

2. Στη σφαίρα του ονείρου

Τα παστέλ χρώματα μας μεταφέρουν αυθόρμητα στη σφαίρα των ονείρων! Μπορούμε λοιπόν, να ζωγραφίσουμε το προσωπικό μας όνειρο αποφεύγοντας τους έντονους διαχωρισμούς και αναμειγνύοντας ακόμα και διαφορετικούς τόνους σε ανάλαφρες, ήπιες γραμμές

Το γνωστό blending είναι αυτό που χρειαζόμαστε για μια τέτοια εμφάνιση, στοχεύοντας παράλληλα σε μια ντεγκραντέ απεικόνιση. Η ανάμειξη διαφορετικών παστέλ χρωμάτων,  με ματ και αστραφτερά φινιρίσματα σε διάφορα σχήματα προσφέρει ένα δροσερό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα, ενώ μας δίνει και την ευκαιρία να γίνουμε εξαιρετικά δημιουργικές με χρώματα, σχήματα και στολίδια!

3. Γραμμικές δονήσεις

Το να περάσουμε μια παστέλ σκιά στο κινητό του βλεφάρου είναι ένας σχετικά απλός και κλασικός τρόπος για να πετύχουμε ένα τολμηρό βλέμμα. Θα μπορούσαμε, όμως, να δημιουργήσουμε μια πιο μοντέρνα εκδοχή, με παστέλ προσμείξεις. Πώς θα το κάνουμε;

Απλώνουμε μια ανοιχτή παστέλ σκιά στο κινητό του βλεφάρου και μια πιο βαθιά απόχρωση προς τα επάνω, στην πτυχή, ενώ μια ακόμα πιο σκούρα στο περίγραμμα του κάτω βλεφάρου θα δώσει ακόμα περισσότερη ένταση. Επιλέγοντας μια παστέλ σκιά στους τόνους του πράσινου ή του μοβ, ένα nude λιπ γκλος στα χείλη και ένα ροδαλό ρουζ στα μάγουλα θα αγγίξουμε την τελειότητα!

4. Η γραμμή του άι-λάινερ

Εάν δεν έχουμε τόσο σταθερό χέρι, το να χρησιμοποιήσουμε σωστά το άι-λάινερ μπορεί να αποτελεί μια αρνητική διαδικασία. Επιλέγοντας εναλλακτικά ένα χρωματιστό άι-λάινερ θα κάνουμε τα πράγματα πολύ πιο διασκεδαστικά και trendy, αφού στην πραγματικότητα δεν απαιτείται απόλυτη ευθυγράμμιση.

Η εναλλαγή του μαύρου χρώματος στο άι-λάινερ με ένα baby ροζ ή απαλό μπλε θα υπογραμμίσει το βλέμμα μας, ακόμα και εάν αποφασίσουμε να χρησιμοποιήσουμε ελάχιστο ή καθόλου, επιπλέον μακιγιάζ!

Ένα ακόμα, τρικ; Η δημιουργία μιας χρωματιστής γραμμής σε παστέλ τόνους, πάνω από την κλασική μαύρη γραμμή του άι-λάινερ θα προσθέσει ένα κομψό παιχνίδισμα που θα τραβήξει τα βλέμματα!

5. Πρωταγωνιστής το κάτω βλέφαρο

Αν θέλουμε να κερδίσουμε με το μακιγιάζ μας το look της άνοιξης χωρίς να το πολυσκεφθούμε ή να αφιερώσουμε πολύ χρόνο, τότε ένα παστέλ άι-λάινερ στο περίγραμμα των κάτω βλεφάρων είναι αυτό που μας ταιριάζει!

Το λευκό άι-λάινερ έχει αποδειχθεί πως κάνει τα μάτια μας να δείχνουν μεγαλύτερα. Αντικαθιστώντας το λευκό με την επιλογή των παστέλ αποχρώσεων θα πετύχουμε το ίδιο αποτέλεσμα, αλλά με μια πιο γλυκιά επένδυση!

Δείτε Επίσης
Μπορούν οι οροί για την ανάπτυξη των βλεφαρίδων μας να κάνουν τα μάτια μας κουρασμένα και άτονα;

Επίσης, μπορούμε να διατηρήσουμε το περίγραμμα στο πάνω βλέφαρο με το κλασικό μαύρο ή καφέ χρώμα, κερδίζοντας μια κομψή αλλά και παιχνιδιάρικη διάθεση!

6. Μονοχρωμίες

Η δημιουργία μιας μονοχρωμίας στο μακιγιάζ των ματιών μας, συνδυάζοντας το άι-λάινερ με τη σκιά από την παλέτα των παστέλ αποχρώσεων είναι επίσης, μια πρόταση που μας φέρνει αυτόματα στο top των επιλογών!

Για παράδειγμα, μπορούμε να επιλέξουμε το άι-λάινερ σε μια λιλά απόχρωση και τη σκιά σε μια αστραφτερή έκδοση της λεβάντας. Προσοχή, όμως, καθώς η μονοχρωμία δεν επιζητά πανομοιότυπες αποχρώσεις! Οι αποχρώσεις θα πρέπει να συνομιλούν μεταξύ τους, χωρίς να είναι οι ίδιες ακριβώς και να «κατεβάσουν» την εικόνα μας.

7. Παστέλ με λευκό

Οι περισσότερες από εμάς έχουμε τη συνήθεια να επιλέγουμε χρώματα, όπως το μαύρο και το καφέ στο μακιγιάζ των ματιών μας και όχι το λευκό. Ωστόσο, το λευκό μπορεί να μας χαρίσει μια εντυπωσιακή νότα και να φωτίσει το βλέμμα μας τους ζεστούς μήνες του χρόνου!

Απλώνοντας μια διακριτική λευκή σκιά στο πάνω βλέφαρο και συνδυάζοντας την με μια παστέλ απόχρωση που θα μπερδεύεται γλυκά, είναι βέβαιο πως θα τονίσουμε το βλέμμα μας στο πνεύμα της μόδας και με απόλυτη επιτυχία! Και εάν θέλουμε να γίνουμε πιο τολμηρές, το λευκό άι-λάινερ ή κάποια λευκά σχέδια σε παστέλ φόντο θα κάνουν την έκπληξη!

8. Ζωγραφίζοντας με γκλίτερ

Ο νεραϊδένιος κόσμος των παραμυθιών, τώρα περισσότερο από ποτέ μπορεί να απεικονιστεί στο μακιγιάζ μας! Εάν μάλιστα, έχουμε και μια φυσική κλίση στη ζωγραφική, τότε τα πράγματα γίνονται ευκολότερα…

Μπορούμε να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα cat eye look σε μεγαλύτερη ακτίνα ή να προτιμήσουμε διάφορα αφηρημένα σχήματα. Το σημαντικό σημείο βρίσκεται στην επιλογή των παστέλ αποχρώσεων, αλλά και στην απαραίτητη προσθήκη γκλίτερ που θα υπογραμμίσει την παραμυθένια μας εμφάνιση! Προσθέτοντας επίσης, μερικά λαμπερά διακοσμητικά στοιχεία, όπως αστεράκια, το αποτέλεσμα θα γίνει πολύ πιο εντυπωσιακό!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.