Πώς θα πετύχουμε τέλειο κόψιμο και χτένισμα σε λεπτά μαλλιά;

Πώς θα πετύχουμε τέλειο κόψιμο και χτένισμα σε λεπτά μαλλιά;

Με την πρώτη ματιά, τα λεπτά μαλλιά μπορεί να είναι κάτι σαν… ευλογία. Στεγνώνουν πιο γρήγορα, είναι στιλπνά και ίσια χωρίς καμία ειδική διαδικασία. Κι όμως, οι περισσότερες που έχουν λεπτά και ίσια μαλλιά δεν το βλέπουν έτσι! Κι αυτό, επειδή δεν κρατούν τα χτενίσματα, δεν έχουν όγκο και είναι δύσκολο να γίνουν μπούκλες ή κυματιστά… Σωστά; Κι όμως, υπάρχουν μερικές συμβουλές και εύκολα κόλπα για να γίνουν τα λεπτά και κάπως αδύναμα μαλλιά εντυπωσιακά και με όγκο!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Σαμπουάν και κοντίσιονερ για όγκο

Για να αποκτήσουμε πιο πλούσια μαλλιά, επιλέγουμε ένα ανάλαφρο σαμπουάν και κοντίσιονερ για όγκο, ώστε να έχουμε μια πολύ καλή βάση που θα εξασφαλίσει στη συνέχεια, καλύτερη διαμόρφωση και styling.

Όσο και να μας φαίνεται περίεργο, τα προϊόντα λουσίματος είναι σκόπιμο να περιέχουν ενυδατικά στοιχεία. Και αυτό διότι, οι φόρμουλες που προσδίδουν όγκο έχουν την τάση να «στεγνώνουν» τα μαλλιά, με αποτέλεσμα το τριχωτό της κεφαλής να παράγει ακόμα περισσότερα έλαια ώστε να ενυδατώσει!

Το μυστικό βρίσκεται στον τρόπο χρήσης: Ξεπλένουμε πολύ καλά μετά από κάθε πέρασμα και δεν χρησιμοποιούμε ποτέ κοντίσιονερ στις ρίζες των μαλλιών μας! Το κοντίσιονερ στις ρίζες προκαλεί πολύ γρήγορα λιπαρή υφή τα κάνει άτονα και με ματ όψη, κάτι που απευχόμαστε από καρδιάς! Αυτό που έχουμε ανάγκη είναι να περάσουμε το κοντίσιονερ μόνο στις άκρες, για ελαστικότητα και λάμψη που διαρκεί.

Στο λούσιμο, χρησιμοποιήστε προϊόντα για όγκο, αποφεύγετε να λούζεστε συχνά. Εφαρμόστε το κοντίσιονερ μόνο στις άκρες και όχι στις ρίζες, γιατί προκαλεί γρήγορα λιπαρή υφή και κάνει τα μαλλιά άτονα
Στο λούσιμο, χρησιμοποιήστε προϊόντα για όγκο, αποφεύγετε να λούζεστε συχνά. Εφαρμόστε το κοντίσιονερ μόνο στις άκρες και όχι στις ρίζες, γιατί προκαλεί γρήγορα λιπαρή υφή και κάνει τα μαλλιά άτονα

Όχι, στο συχνό λούσιμο!

Τα λεπτά μαλλιά έχουν την τάση να αποκτούν λιπαρή υφή πολύ γρηγορότερα. Αλλά με το να τα λούζουμε καθημερινά, απομακρύνουμε τα φυσικά έλαια από το τριχωτό της κεφαλής με αποτέλεσμα να παράγονται ακόμα περισσότερα έλαια, ώστε να αντισταθμίσει ο οργανισμός μας την απώλεια!

Όπως ήδη αναφέραμε, όμως, τα σαμπουάν για όγκο ξηραίνουν τα μαλλιά, με κίνδυνο να αντιμετωπίσουμε το ίδιο πρόβλημα. Τι κάνουμε;

Για να ρυθμίσουμε το φαινόμενο λουζόμαστε πιο αραιά. Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα είναι αρκετές για να δούμε τον φυσικό όγκο των μαλλιών μας να αυξάνεται θριαμβευτικά!

Τα κατάλληλα προϊόντα

Μπορεί τα μαλλιά μας να φορμάρονται δύσκολα, να «σπάνε» εύκολα και να θυμίζουν άτακτη διαδήλωση, αλλά τα πάντα μπορούν να διορθωθούν! Στο εμπόριο κυκλοφορούν άπειρα εξειδικευμένα προϊόντα με την πιο σύγχρονη τεχνολογία.

Δεν υπάρχει λοιπόν, κανένας λόγος να αποφεύγουμε τη χρήση των mousse και των σπρέι styling, αρκεί να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας. Η εξελιγμένη υφή τους προσδίδει στα μαλλιά μας μοναδική ελαστικότητα, τα κάνει πολύ πιο εύπλαστα και τους δίνει μοναδικό όγκο! Φθάνει να μην το παρακάνουμε…

Όσο για τα ξηρά σαμπουάν; Είναι το ιδανικό προϊόν για να αναζωογονήσουμε το χτένισμά μας στο μέσο της ημέρας, αφού χαρίζει όγκο και στιλ με ένα και μόνο πέρασμα! Ένα τέτοιο προϊόν σε μέγεθος ταξιδίου δεν πρέπει λοιπόν, να λείπει από την τσάντα μας, αφού με ένα-δύο φστττ, τα πάντα μπαίνουν στη θέση τους!

Τα απαραίτητα εργαλεία

Για να κάνουμε στα μαλλιά μας μπούκλες ή για να αποκτήσουν αξιοζήλευτο όγκο, δεν έχουμε παρά να τα στεγνώσουμε με τη βοήθεια του σεσουάρ. Αφού έχουν μισοστεγνώσει απλά, γυρνάμε το κεφάλι μας ανάποδα. Ανακατεύουμε με τα δάχτυλα, από τις άκρες ως τις ρίζες και αυτό είναι όλο!

Εάν πάλι θέλουμε να τα ισιώσουμε, θα χρειαστούμε ένα επίπεδο σίδερο, ειδικά για λεπτά μαλλιά, ώστε να μην «τραυματιστούν». Για έξτρα όγκο τελειώνοντας, τα χτενίζουμε φέρνοντας το κεφάλι μας σε ανάποδη θέση, τινάζουμε απότομα προς τα επάνω και ψεκάζουμε με λίγο σπρέι φινιρίσματος.

Σε περίπτωση που χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερο όγκο, μπορούμε να κρεπάρουμε ελαφρά τις ρίζες, από το κέντρο του κεφαλιού και προς τα πίσω.

Ποιο κόψιμο αναδεικνύει καλύτερα τα λεπτά μαλλιά;

Τα λεπτά και άτονα μαλλιά θα αποκτήσουν πολύ καλύτερη εμφάνιση και περισσότερο όγκο εάν τα κόψουμε στο ύψος των ώμων ή λίγο κοντύτερα.

Προτιμήστε ένα κούρεμα πιο κοντό, στη βάση του λαιμού ή έως το ύψος των ώμων, για περισσότερο όγκο
Προτιμήστε ένα κούρεμα πιο κοντό, στη βάση του λαιμού ή έως το ύψος των ώμων, για περισσότερο όγκο

Εάν είναι λεπτά και σγουρά, η απάντηση έρχεται με ένα ντεγκραντέ κόψιμο, που θα πλαισιώνει όμορφα το πρόσωπό μας. Οι άκρες είναι προτιμότερο να καταλήγουν απαλά, όμως, ώστε να κερδίσουμε ανέμελη γοητεία!

Αντίθετα, εάν είναι ίσια πρέπει να αποφύγουμε το ντεγκραντέ κόψιμο. Τα ίσια μαλλιά κομμένα σε στρώματα μοιάζουν κακοκουρεμένα, ενώ  είναι πολύ πιθανόν να λαδώνουν πολύ πιο γρήγορα! Το καλύτερο είναι να τα κόψουμε σε ένα μήκος, κατά προτίμηση καρέ, ως τη βάση του λαιμού ή σε απόλυτη ευθεία στο ύψος των ώμων.

Ένα ασύμμετρο κούρεμα με απαλές άκρες κολακεύει τα λεπτά μαλλιά // Αν θέλετε κυματιστά ή σπαστά μαλλιά, κόψτε ένα κοντό καρέ
Ένα ασύμμετρο κούρεμα με απαλές άκρες κολακεύει τα λεπτά μαλλιά // Αν θέλετε κυματιστά ή σπαστά μαλλιά, κόψτε ένα κοντό καρέ

Αν τα θέλετε κυματιστά ή σπαστά, προτιμήστε ένα κοντό κούρεμα ή ένα προσεκτικό ντεγκραντέ κόψιμο. Ας μην ξεχνάμε, πως καθώς είναι λεπτά δεν έχουν τη δυνατότητα να κρατήσουν τα «κύματα», οπότε τα μακριά λεπτά μαλλιά θα ισιώσουν γρήγορα από μόνα τους!

Το ιδανικό μήκος είναι στο ύψος των ώμων, το κόψιμο ντεγκραντέ για να αποκτήσουν το μάξιμουμ κυματιστό εφέ.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.