Προστατέψτε τα μαλλιά σας το καλοκαίρι!

Προστατέψτε τα μαλλιά σας το καλοκαίρι!

Τα μαλλιά είναι η κορυφή… της ομορφιάς μας. Μην τα αφήνετε απεριποίητα ποτέ! Ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Aν μάλιστα, είναι βαμμένα, απαιτούν ακόμη περισσότερο την προσοχή και τη φροντίδα σας. Ακολουθήστε τις βασικές συμβουλές προστασίας τους για υγιή και λαμπερά μαλλιά.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Από τις πρώτες κιόλας ημέρες του καλοκαιριού, οι υπέρυθρες ακτίνες UV επιτίθενται στον φλοιό της τρίχας και τη φυσική άμυνα των μαλλιών. Αποτέλεσμα; Τα μαλλιά γίνονται πιο ξηρά, αγριεύουν και χτενίζονται δύσκολα καθώς τα λέπια της τρίχας ανοίγουν.

Το νερό και ο υγρός αέρας της θάλασσας επιταχύνουν τη διαδικασία τής καταστροφής, επιτρέποντας την «εισβολή» των υπέρυθρων ακτίνων και στο εσωτερικό της τρίχας. Αρχικά το χρώμα χάνει τη λάμψη του και σταδιακά δημιουργούνται ρωγμές στην κυτταρική ύλη της τρίχας.

Κι ενώ τα κύτταρα του δέρματος αναπλάθονται αυτόματα, στα μαλλιά δεν συμβαίνει το ίδιο. Γι΄ αυτό χρειάζονται έξτρα περιποίηση και προστασία.

Τα μαλλιά ταλαιπωρούνται ακόμη περισσότερο όταν έρχονται σε επαφή με το νερό της θάλασσας. Το αλάτι μένει πάνω τους σε λεπτούς κόκκους, οι οποίοι όταν τα χτενίζετε, τα σκουπίζετε ή απλώς τα αγγίζετε με τα χέρια σας δημιουργούν αυτόματα τριβή, αλλοιώνοντας έτσι τη φυσική δομή της τρίχας.

Δείτε Επίσης
Γιατί πρέπει να φοράμε αντηλιακό μαλιών

Απλώστε σε στεγνά μαλλιά ένα προϊόν προστασίας από τον ήλιο και το ανανεώνεται όπως και το αντηλιακό σας.

Και στην πισίνα όμως, τα μαλλιά επιβαρύνονται από το χλώριο. Αφυδατώνει επικίνδυνα τα μαλλιά, κάνοντάς τα ακόμη πιο εύθραυστα. Αν είναι και βαμμένα, κινδυνεύετε να τα δείτε να παίρνουν μια σαντρέ απόχρωση προς το πράσινο, καθώς η αλληλεπίδραση του χλωρίου και των χρωστικών μορίων επιταχύνει την οξείδωση της τρίχας.

Γι΄ αυτό απλώστε τους ένα προστατευτικό προϊόν, φορέστε σκουφάκι και ξεβγάλτε τα αμέσως με νερό.

Μερικές επιπλέον συμβουλές…
  • Προσοχή στο λούσιμο: Το καθημερινό λούσιμο δεν βλάπτει τα μαλλιά, αρκεί να χρησιμοποιείτε το κατάλληλο σαμπουάν. Προτιμήστε τα σαμπουάν από τις ειδικές αντηλιακές σειρές που περιέχουν συστατικά  που απομακρύνουν τα κατάλοιπα από το αλάτι της θάλασσας αλλά και από τα προϊόντα προστασίας και βοηθούν τα μαλλιά σας να διατηρήσουν την ισορροπία τους.
  • Προτιμήστε μια χλιαρή θερμοκρασία νερού κατά το λούσιμο.
  • Επιβάλλεται η χρήση γαλακτώματος-ειδικά αυτή την περίοδο-γιατί τα conditioners ενυδατώνουν τα μαλλιά, τα ξεμπερδεύουν, ενώ παράλληλα δημιουργούν ένα φιλμ προστασίας.
  • Τα μακριά μαλλιά ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα στις άκρες. Όταν είστε στην παραλία, να τα μαζεύετε, γυρίζοντας τις άκρες προς τα μέσα.
  • Να θυμάστε ότι όσο πιο σκούρο είναι το χρώμα των μαλλιών σας, τόσο περισσότερο υποφέρουν από τον ήλιο, γιατί έλκουν τις ακτίνες του.

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.