Γιατί πρέπει να φοράμε αντηλιακό μαλλιών

Γιατί πρέπει να φοράμε αντηλιακό μαλιών

Ελπίζω ότι όλοι πλέον έχουμε κατανοήσει τη σημασία του αντηλιακού για την προστασία και τη νεανικότητα του δέρματός μας! Αν όχι, αναθεωρήστε. Όμως, τα αντηλιακά για τα μαλλιά είναι εξίσου κρίσιμα; Η σύντομη απάντηση είναι ναι! Τα μαλλιά μπορούν να «καούν» ακριβώς όπως το δέρμα μας. Ας δούμε τι λένε οι ειδικοί  για τα οφέλη των αντηλιακών προϊόντων μαλλιών και ας πράξουμε τα δέοντα.

Aπό τη Μαρία Καλοπούλου

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο αντηλιακό για το δέρμα και το αντηλιακό για τα μαλλιά;

Είναι λίγο πιο δύσκολο να δείτε τα άμεσα αποτελέσματα των αντηλιακών στα μαλλιά, από, ό,τι στο δέρμα, αλλά τελικά, η λειτουργία είναι παρόμοια.

Θεωρητικά, οι αναστολείς της υπεριώδους ακτινοβολίας απορροφούν και διαθλούν την ενέργεια των ηλιακών  ακτίνων που προσβάλλουν τα μαλλιά.

Το αντηλιακό διαφέρει μόνο στην υφή και στα συστατικά που περιέχει, δηλ.  τζελ, κρέμα ή σπρέι, αλλά σε γενικές γραμμές, αν το χρησιμοποιείτε στα μαλλιά ή στο δέρμα, κάνει το ίδιο : Τα αντηλιακά απορροφούν ή μπλοκάρουν τις υπεριώδεις ακτίνες που έρχονται σε επαφή με τα μαλλιά.

Ποιος το χρειάζεται;

Δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζετε τα μαλλιά σας διαφορετικά από την επιδερμίδα του προσώπου και του σώματός σας. Κατά γενικό κανόνα, εάν πρόκειται να εκτεθείτε στον ήλιο, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αντηλιακό.

Ο ήλιος επιδρά στην υγρασία και στο χρώμα, αποδυναμώνει τα κύτταρα των μαλλιών και  τα κάνει ξηρά, σπάνε πιο εύκολα, ακόμη κι αν τα έχετε φροντίσει με το κατάλληλο κοντίσιονερ ή με ενυδατικές μάσκες.

Αν μάλιστα έχετε βαμμένα μαλλιά, έχετε έναν επιπλέον λόγο για να προστατέψετε το χρώμα σας. Είναι αλήθεια, ότι ορισμένοι ειδικοί έχουν ισχυριστεί ότι τα αντηλιακά μαλλιών δεν επιτρέπουν τον αποχρωματισμό των μαλλιών ή το σπάσιμο των της πρωτεϊνικής αλυσίδας, αλλά τα αποδεικτικά στοιχεία για κάτι τέτοιο είναι αδύναμα.

Δείτε Επίσης
Καλοκαίρι: Τα μαλλιά και... τα μάτια μας!

Εκείνο που σίγουρα κάνουν είναι να προστατεύουν τα μαλλιά από την ξηρότητα αλλά και από το «έγκαυμα», όπως ακριβώς συμβαίνει και στο δέρμα μας. Είναι ένα προστατευτικό φράγμα μεταξύ του ήλιου και των μαλλιών.

Πότε και πώς πρέπει να το χρησιμοποιείτε;

Για να εξασφαλίσετε ότι το αντηλιακό των μαλλιών σας προσφέρει τη βέλτιστη προστασία εφαρμόστε το τελευταίο, μετά από οποιοδήποτε άλλο προϊόν styling πιθανόν χρησιμοποιείτε.

Απλώστε το σε όλο το κεφάλι και από τις ρίζες έως τις άκρες, χωρίς να υπερβάλλετε στην ποσότητα. Χρησιμοποιήστε το καλύτερα πριν καν φθάσετε στην παραλία για να δράσει έγκαιρα.

Στη συνέχεια, καλό είναι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες να χρησιμοποιείτε σαμπουάν και κοντίσιονερ για μετά τον ήλιο, αφού τα συστατικά τους χαρίζουν έξτρα ενυδάτωση και φροντίδα.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.