Τι κάνει τελικά τα μαλλιά μας λιπαρά;

Τι κάνει τελικά τα μαλλιά μας λιπαρά;

Εάν έχουμε λιπαρά μαλλιά υπάρχει πιθανότητα να χρειαζόμαστε λούσιμο ακόμα και κάθε ημέρα! Για να χτυπήσουμε το πρόβλημα στη ρίζα του και να μειώσουμε την υπερβολική έκκριση λιπαρότητας δεν έχουμε παρά να σταματήσουμε μερικές κακές συνήθειες. Ποιες; Οι απαντήσεις ακολουθούν…

Από την Άντζελα Μολφέτα

1. Το συχνό άγγιγμα

Με το να στριφογυρνάμε τούφες από τα μαλλιά μας στα δάχτυλα, άθελά μας  ενισχύουμε τις εκκρίσεις λιπαρότητας. Καθώς τα χέρια μας έρχονται σε επαφή με διάφορα αντικείμενα, τα ρούχα και το δέρμα του προσώπου μας προσλαμβάνουν ακαθαρσίες και λιπαρές ουσίες που κολλάνε στα μαλλιά μας και τα λαδώνουν.

2. Το καθημερινό λούσιμο

Μπορεί να λουζόμαστε καθημερινά για να απαλλαγούμε από τη λιπαρότητα, αλλά αυτό δεν βοηθάει τόσο, όσο πιστεύουμε. Αφαιρώντας τις λιπαρές εκκρίσεις από το τριχωτό της κεφαλής το δέρμα προσπαθεί να αποκαταστήσει την ανισορροπία, ενισχύοντας την παραγωγή λιπαρότητας.

Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε λοιπόν, είναι να λουζόμαστε κάθε δύο ημέρες ή ακόμα καλύτερα, δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Τα αποτελέσματα θα μας αποζημιώσουν μακροπρόθεσμα.

3. Η χρήση του κοντίσιονερ

Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικές με τη χρήση του κοντίσιονερ. Τα ιδιαίτερα ενισχυμένα μαλακτικά προϊόντα βαραίνουν τα μαλλιά και ειδικά, τα λιπαρά.

Επιλέγοντας ένα κοντίσιονερ με ήπια συστατικά και χρησιμοποιώντας το αποκλειστικά και μόνο στις άκρες των μαλλιών μας εξασφαλίζουμε το ιδανικότερο αποτέλεσμα.

4. Το  έντονο βούρτσισμα

Το συχνό και έντονο βούρτσισμα των μαλλιών μας εκτός από το ότι τονώνει την κυκλοφορία του αίματος ενισχύει και την παραγωγή ελαίων στο τριχωτό της κεφαλής. Για να αποφύγουμε κάτι τέτοιο, χτενίζουμε μόνο τις άκρες των μαλλιών μας, κρατώντας απαλά τούφα-τούφα με το ένα χέρι.

5. Βρώμικη βούρτσα

Είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζουμε συχνά τη βούρτσα και τη χτένα μας, καθώς στο τρίχωμα και στις άκρες τους συσσωρεύονται τα προϊόντα styling που έχουμε χρησιμοποιήσει, όπως και διάφοροι ρύποι. Όλα αυτά επιβαρύνουν τα μαλλιά μας όχι μόνο στην εμφάνισή τους, αλλά και στην υφή τους καθώς προσδίδουν έξτρα λιπαρότητα.

6. Επιστρώσεις τριχών

Εκτός από τους ρύπους, στο τρίχωμα της βούρτσας μας επικάθεται και ένας αριθμός τριχών, όταν χτενιζόμαστε. Χρησιμοποιώντας και πάλι τη βούρτσα, χωρίς να απομακρύνουμε τις προηγούμενες τρίχες, αυτόματα μεταφέρουμε στα μαλλιά μας τις ακαθαρσίες, όπως και τη λιπαρότητα που υπάρχει πάνω στα πεσμένα μας μαλλιά. Μετά από κάθε βούρτσισμα λοιπόν, αφαιρούμε με επιμέλεια κάθε ίχνος τριχών.

Δείτε Επίσης
Το μυστικό για να μακραίνουν γρηγορότερα τα μαλλιά μας!

7. Η ακατάλληλη επιλογή προϊόντων

Ένα πολύ συχνό φαινόμενο που επιβαρύνει τα λιπαρά μαλλιά είναι και η λανθασμένη επιλογή προϊόντων. Ακόμα και μία κάπως πιο ενισχυμένη σύνθεση ενυδάτωσης μπορεί να αυξήσει τη λιπαρότητα στα μαλλιά μας.

Γι’ αυτό, επιλέγουμε ελαφριές φόρμουλες με ειδική ένδειξη για «λιπαρά μαλλιά», αφήνοντας για τους υπόλοιπους τύπους μαλλιών τις προτάσεις για «λάμψη και ενυδάτωση».

8. Η συσσώρευση των προϊόντων

Θέλουμε να έχουμε όμορφα μαλλιά, οπότε και χρησιμοποιούμε μια αρκετά μεγάλη γκάμα προϊόντων, από τη φροντίδα και την περιποίηση ως και το styling.

Όλα αυτά μπλοκάρουν κατά κάποιο τρόπο τη φυσιολογική ανάπτυξη των τριχών, ενισχύοντας τη λιπαρότητα. Για να αποφύγουμε το φαινόμενο δύο με τέσσερις φορές τον μήνα χρησιμοποιούμε ένα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό ή ένα προϊόν απολέπισης του τριχωτού της κεφαλής. Τα αποτελέσματα θα μας κάνουν υπερήφανες!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.