Το γαλάκτωμα μαλλιών και η δράση του

Το γαλάκτωμα μαλλιών και η δράση του

Οι περισσότερες από εμάς χρησιμοποιούμε συστηματικά γαλάκτωμα για ευκολοχτένιστα μαλλιά, προστασία στις άκρες ή απλά και μόνο για έξτρα λάμψη. Συχνά-πυκνά, όμως, τα πράγματα μπερδεύονται. Τα ξεμπερδεύουμε… άμεσα, εστιάζοντας στη σωστή του χρήση!

Aπό την Άντζελα Μολφέτα

Οι περισσότερες από εμάς θεωρούμε πως η χρήση κάθε μαλακτικού προϊόντος, ανεξάρτητα από τον τύπο και τις ανάγκες των μαλλιών μας, πρέπει να γίνεται στις άκρες τους. Αν και κάτι τέτοιο μπορεί να ισχύει σε μεμονωμένες περιπτώσεις, η χρήση του έχει κι αυτή τα μυστικά της… Σας τα παρουσιάζουμε, ώστε να επωφεληθούμε τα μέγιστα!

Τέλεια δράση σε πέντε προτάσεις!

  • Σε περιπτώσεις ξηροδερμίας, όταν έχουμε φαγούρα ή διακρίνουμε νιφάδες απολέπισης στο τριχωτό της κεφαλής, η χρήση ενός απαλού μαλακτικού προϊόντος και στις ρίζες των μαλλιών μας, βάζει τα πράγματα στη θέση τους, ενώ παράλληλα προστατεύει και από το φαινόμενο της τριχόπτωσης. Απαράβατος κανόνας μετά από κάθε χρήση μαλακτικού προϊόντος είναι, φυσικά, το ξέβγαλμα με αρκετό νερό και σε μέτρια θερμοκρασία, ώστε να μην μένει ίχνος προϊόντος και τα λέπια της τρίχας να έρχονται στο φυσική τους διάταξη.
  • Εκτός από τις άκρες, το ίδιο απαραίτητη είναι η ενυδάτωση στο τριχωτό, ειδικά τους κρύους μήνες του χειμώνα ή σε κάθε περίπτωση που το ξηρό περιβάλλον (εξαιτίας κλιματισμού, κλιματολογικών συνθηκών κ,λπ.), «στεγνώνει» τις ρίζες των μαλλιών μας.
  • Όπως δεν λουζόμαστε κάθε ημέρα, με τον ίδιο τρόπο δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε και μαλακτικό μαλλιών καθημερινά. Τα φυσικά έλαια ρυθμίζουν τα επίπεδα υγρασίας στο τριχωτό της κεφαλής και αφαιρούνται με κάθε λούσιμο. Εάν τα μαλλιά μας δεν είναι εξαιρετικά λιπαρά λοιπόν, δεν χρειάζεται να τα λούζουμε συχνά. Με αυτόν τον τρόπο επιτρέπουμε και στα φυσικά έλαια να ενυδατώνουν όπως πρέπει τις ρίζες των μαλλιών μας.
  • Η χρήση μαλακτικού προϊόντος στο τριχωτό της κεφαλής είναι επίσης, απαραίτητη εάν βάφουμε τα μαλλιά μας. Οι τεχνικές εργασίες μπορούν να αποδυναμώσουν την τρίχα κάνοντας τα μαλλιά μας πιο εύθραυστα, οπότε μια εμπλουτισμένη σύνθεση μαλακτικού προϊόντος τα προστατεύει ασυζητητί. Παράλληλα, μια τέτοια κίνηση απομακρύνει την πιθανότητα να δείχνουν οι ρίζες των μαλλιών μας ξεθωριασμένες, σε σύγκριση με τις άκρες. Η ιδανική στιγμή για ενυδάτωση σε βαμμένα μαλλιά είναι το βράδυ, πριν από την ημέρα που έχουμε ραντεβού στο κομμωτήριο για βάψιμο των μαλλιών μας. Με αυτόν τον τρόπο απομακρύνουμε και την πιθανότητα ερεθισμών, ενώ προετοιμάζουμε καλύτερα την περιοχή για να δεχτεί τα χημικά συστατικά της βαφής.
  • Εάν τα μαλλιά μας έχουν χοντρή τρίχα και είναι αρκετά πλούσια μπορούμε, συνήθως, άφοβα να χρησιμοποιήσουμε ένα πλούσιο μαλακτικό από τις ρίζες έως τις άκρες. Εάν όμως, είναι λεπτά και μέτριας πυκνότητας, τότε είναι προτιμότερο να επιλέξουμε ένα πιο ελαφρύ προϊόν και συνήθως, κάποιο που δεν περιέχει σιλικόνη. Οι πολύ ενισχυμένες συνθέσεις μαλακτικού είναι πιθανόν, να πέφτουν πολύ βαριές στα λεπτά μαλλιά, κάνοντας στη συνέχεια το styling αδύνατον! Επίσης, μπορούμε να αραιώσουμε το προϊόν με λίγο νερό, πριν το εφαρμόσουμε. Άλλοτε πάλι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαλακτικό σε σπρέι που δεν ξεβγάζεται, ελέγχοντας με αυτόν τον τρόπο και την ποσότητα.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.