Το έλαιο δεντρολίβανου κάνει θαύματα στο τριχωτό της κεφαλής

Το έλαιο δεντρολίβανου κάνει θαύματα στο τριχωτό της κεφαλής

Όπως και με την περιποίηση του δέρματος, μερικά από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά για τα μαλλιά βρίσκονται στην κουζίνα. Και ένα από αυτά είναι το δενδρολίβανο. Διαβάστε για να μάθετε γιατί το έλαιο δεντρολίβανου είναι το συστατικό περιποίησης μαλλιών που πρέπει να εντάξετε στην περιποίηση των μαλλιών σας και πώς.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Ναι, υπάρχει ένα σημείο για το εξαιρετικά αρωματικό, μεσογειακό βότανο, έξω από τις συνταγές σας! Στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας. Ως λάδι, το δεντρολίβανο είναι γνωστό για τις καταπραϋντικές του ιδιότητες, καθιστώντας το ιδανική επιλογή για το τριχωτό της κεφαλής, είτε πρόκειται για φαγούρα ή για τους ερεθισμούς.

«Όχι μόνο απαλύνει τα μαλλιά, αλλά θεραπεύει και ηρεμεί το τριχωτό της κεφαλής από ερεθισμούς και κνησμό», λένε οι ειδικοί. Σε μερικούς δεν αρέσει η δυνατή μυρωδιά του, αλλά είναι τέλειο για την περιποίηση των μαλλιών σας με μια πλούσια δόση αρωματοθεραπείας.

Πώς μπορεί το λάδι δεντρολίβανου να βοηθήσει τα μαλλιά μου;

Το μεγάλο πλεονέκτημα για το έλαιο δεντρολίβανου είναι ότι πρόκειται για ένα αντιφλεγμονώδες συστατικό. Αυτό σημαίνει ότι στοχεύει τις κατεστραμμένες τρίχες (από βαφές, υπερβολική χρήση από πιστολάκι, σίδερο ισιώματος κ.λπ.)  και πονεμένα τριχωτά της.

Είναι επίσης γνωστό, ως ένας φυσικός τρόπος για να αναπτύξετε πιο μακριά και δυνατά μαλλιά. Το έλαιο δεντρολίβανου το επιτυγχάνει διεγείροντας την κυκλοφορία του αίματος (αυτό είναι το μυρμήγκιασμα που αισθάνεστε όταν το εφαρμόζετε) και προάγοντας ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής.

Το λάδι δεντρολίβανου βοηθά όλους τους τύπους μαλλιών;

Δείτε Επίσης
Έλαιο δεντρολίβανου: Βοηθά τα μαλλιά να μεγαλώσουν πιο γρήγορα και να είναι πιο πυκνά

Το έλαιο δεντρολίβανου μπορεί να ωφελήσει όλους τους τύπους μαλλιών, αλλά οι πιο χονδρές τρίχες μπορεί να έχουν τα πιο αξιοσημείωτα οφέλη. Τα ξηρά και ευαίσθητα μαλλιά, όπου οι φολίδες είναι πιο ανοιχτές, (κάτι που είναι κοινό με τα σγουρά έως άγρια μαλλιά), μπορούν πραγματικά να ωφεληθούν από αυτό το λάδι, καθώς λειαίνει και καταπραΰνει τις φολίδες των τριχών.

Μπορεί το έλαιο δεντρολίβανου να εφαρμοστεί απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής;

Όταν χρησιμοποιείτε αιθέρια έλαια, είναι πάντα η καλύτερη πρακτική να δοκιμάζετε μια πολύ μικρή ποσότητα για πιθανούς ερεθισμούς ή αλλεργίες. Μόλις διαπιστώσετε ότι είστε εντάξει, οι ειδικοί συνιστούν να αναμείξετε μερικές σταγόνες στο σαμπουάν, το conditioner ή τη μάσκα περιποίησης.

Εάν εφαρμόζετε απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής, προσθέστε μόνο μερικές σταγόνες, κάντε μασάζ για να μειώσετε τη φλεγμονή και για να θρέψετε το τριχωτό της κεφαλής. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να δουλέψετε με το υπόλοιπο προϊόν από το μέσο του άξονα έως τις άκρες για να σφραγίσετε τις φολίδες.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.