Το «Μονρόε λουκ» είναι η επόμενη μεγάλη τάση στην ομορφιά

Το «Μονρόε λουκ» είναι η επόμενη μεγάλη τάση στην ομορφιά

Οι εμφανίσεις στον χώρο της ομορφιάς εμπνευσμένες από τη Marilyn Monroe γίνονται μοντέρνες. Η τάση ομορφιάς “Monroecore” καλύπτει τα μαλλιά και το μακιγιάζ και μπορεί να περιλαμβάνει τα πάντα, από ένα τολμηρό κόκκινο κραγιόν μέχρι τα καρέ μαλλιά με τις μπούκλες και τις βαριές και τονισμένες βλεφαρίδες.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Το Pinterest σημείωσε άνοδο στις αναζητήσεις που σχετίζονται με την αίγλη του Old Hollywood μετά την κυκλοφορία της ταινίας «Blonde» του Netflix. Και σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά.

Οι τελευταίες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές έχουν βαθύ αντίκτυπο στις τάσεις ομορφιάς. Όταν το «Pam & Tommy» του Hulu έκανε το ντεμπούτο του τον Φεβρουάριο του 2022, οι γυναίκες έτρεξαν να βάψουν τα μαλλιά τους ξανθά.

Η Ana de Armas στη νέα ταινία για τη Μέριλιν Μονρόε «Blonde»
Η Ana de Armas στη νέα ταινία για τη Μέριλιν Μονρόε «Blonde»

Τον Ιούνιο του 2022, μετά τις πρώτες εμφανίσεις της Margot Robbie και του Ryan Gosling στην επερχόμενη ταινία «Barbie», το Barbiecore στιλ εξαπλώθηκε γρήγορα από τα μαλλιά μέχρι το μακιγιάζ και τα νύχια.

Και τώρα, με τη νέα ταινία για τη Μέριλιν Μονρόε «Blonde» να κυκλοφορεί στο Netflix με πρωταγωνίστρια την Ana de Armas, το “Monroecore” διαμορφώνεται ως η επόμενη μεγάλη τάση στην ομορφιά.

Το χαρακτηριστικό λουκ για τα μαλλιά και το μακιγιάζ της Monroe είναι ευρέως γνωστό – το να πούμε ότι είναι εμβληματικό είναι σχεδόν…  υποτιμητικό. «Σχεδόν όλοι ξέρουν πώς ήταν η Μέριλιν», λεει η επικεφαλής του τμήματος μακιγιάζ του «Blonde», Tina Roesler Kerwin.

Το χαρακτηριστικό λουκ για τα μαλλιά και το μακιγιάζ της Monroe είναι ευρέως γνωστό
Το χαρακτηριστικό λουκ για τα μαλλιά και το μακιγιάζ της Monroe είναι ευρέως γνωστό

Από το ξανθό της κούρεμα με μπούκλες μέχρι τα τολμηρά κόκκινα χείλη της και τα γατίσια μάτια της μέχρι την ελιά που βρισκόταν στο κάτω μέρος στο αριστερό μάγουλό της, η Monroe ενσαρκώνει τη γοητεία του Χόλιγουντ εκείνης της εποχής.

Ακόμη και πριν από την κυκλοφορία της ταινίας στις 29 Σεπτεμβρίου, οι αναζητήσεις για το «μακιγιάζ της δεκαετίας του 1950» στο Pinterest αυξήθηκαν κατά 55% και οι αναζητήσεις για το “Old Hollywood glam” αυξήθηκαν κατά 70%, αποδεικνύοντας ότι η κλασική εμφάνιση της υπέροχης Μέριλιν σαρώνει γρήγορα.

Αλλά πώς ακριβώς ταιριάζουν τα μαλλιά και το μακιγιάζ της δεκαετίας του 1950 στον 21ο αιώνα; Δεν θα δείτε απαραίτητα τα μαλλιά και το μακιγιάζ της Monroe να επιστρέφουν, αλλά σίγουρα θα δείτε στοιχεία εμπνευσμένα από την αισθητική της ομορφιάς της. Απλώς κοιτάξτε τα απαλά glam και τα πλατινέ-ξανθά μαλλιά της Kim Kardashian στο Met Gala του 2022 για να δείτε ένα παράδειγμα ακριβώς αυτού.

Δείτε Επίσης
Μέριλιν Μονρόε: Γιατί εξακολουθούμε να έχουμε εμμονή 60 χρόνια μετά τον θάνατό της;

Η Μέριλιν σε φωτογράφηση του 1953 και η Ana de Armas ως σημερινή… Μέριλιν
Η Μέριλιν σε φωτογράφηση του 1953 και η Ana de Armas ως σημερινή… Μέριλιν

Σκεφτείτε τονισμένες, βαριές βλεφαρίδες που επιτυγχάνονται μέσω ψεύτικων βλεφαρίδων για να αναπαράγουν τα ονειρικά μάτια της ηθοποιού και το μαύρο eyeliner μόνο στην επάνω γραμμή των βλεφαρίδων για να τονίσετε  τις βλεφαρίδες, όπως φάνηκε στη Sophie Turner στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού με τα μάτια της «σειρήνας».

Αντί για το στυλ pin up girl της Monroe, θα δείτε γυναίκες να κόβουν τα μαλλιά τους πιο κοντά σε ένα bob κούρεμα για τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες με χωρίστρα στη μέση.

Μια τάση που ξεκίνησε σχετικά δειλά το καλοκαίρι αφορούσε τις χωρίστρες στη μέση και την επιπεδότητα στη ρίζα. Αυτό το φθινόπωρο, φαίνεται ότι θα δούμε πολύ περισσότερο τέτοιου είδους χτενίσματα. Αυτό θα αυξήσει πραγματικά τον όγκο στα μαλλιά σας, à la Monroe. Το τέλειο παράδειγμα αυτής της ατμόσφαιρας: η Megan Thee Stallion στο Met Gala του 2021.

Με τους πιο κρύους μήνες που συχνά συνδέονται με έναν αέρα σέξι κομψότητας, με πιο κυκλοθυμικούς τόνους κραγιόν και ρομαντικά χτενίσματα, το Monroecore ταιριάζει απόλυτα.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.