Το μυστικό για το κραγιόν σας που θα αλλάξει το παιχνίδι!

Το μυστικό για το κραγιόν σας που θα αλλάξει το παιχνίδι!

Τώρα, υπάρχει ένα μυστικό για την εφαρμογή του κραγιόν μας που πραγματικά κάνει τη διαφορά. Η συμβουλή είναι αρκετά απλή για να την εφαρμόσετε. Το κόλπο βασίζεται… στην πούδρα!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Αφού περάσετε το κραγιόν σας κανονικά, πάρτε ένα χαρτομάντιλο και τοποθετήστε το απαλά πάνω από τα χείλη σας. Στη συνέχεια, εφαρμόστε λίγη πούδρα σε ένα πινέλο και περάστε το πάνω στο χαρτομάντιλο (και, έμμεσα, στα χείλη σας).

Η ιδέα πίσω από το κόλπο είναι ότι η πούδρα θα στερεώσει το κραγιόν σας στη θέση του χωρίς να κολλάει τελείως τα χείλη σας, αφού διαχέεται, πράγμα που σημαίνει ότι επίσης δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε την δυσάρεστη κατάσταση να «λιώνει» το κραγιόν σας στα χείλη σας ή να ξεφεύγει στις άκρες, ειδικά να φοράτε έντονα χρώματα.

Τι είδους πούδρα πρέπει να χρησιμοποιήσετε;

H γενική ιδέα είναι μία setting powder, δηλαδή μία πούδρα που σταθεροποιεί το μακιγιάζ μας. Το κλειδί για να κρατάτε οποιοδήποτε μακιγιάζ στη θέση του, η πούδρα απορροφά τη λιπαρότητα, καλύπτει τις ατέλειες και παρέχει ματ φινίρισμα.

Σίγουρα, η ιδέα να «σφραγίζετε» το κραγιόν σας με σταθεροποιητική πούδρα δεν είναι στην πραγματικότητα κάτι καινούργιο. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλοί αποδεδειγμένοι τρόποι για να προσθέσετε πούδρα στη ρουτίνα των χειλιών σας, αν δεν σας αρέσει το στοιχείο του χαρτομάντιλου.

Μπορείτε απλά να την εφαρμόσετε απευθείας στα χείλη σας χωρίς το χαρτομάντιλο, φροντίζοντας να χτυπήσετε τα χείλη σας απαλά με το πινέλο σας.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα λεία, ματ χείλη και το κραγιόν θα παραμένει σταθερά στη θέση του. Διαφορετικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πούδρα για να μην τρέχει το κραγιόν σας στις γωνίες. Απλώς χρησιμοποιήστε ένα μικρότερο πινέλο και μια μικρότερη ποσότητα για να το εφαρμόσετε απευθείας σε κάθε γωνία.

Άλλοι τρόποι για να κάνετε το κραγιόν σας να διαρκεί

Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν είστε λάτρης της setting powder, μην στενοχωριέστε καθόλου! Υπάρχουν πολλά άλλα κόλπα για να κάνετε το κραγιόν σας να διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ο καλύτερος τρόπος για να επιτύχετε μακρά διάρκεια στο κραγιόν είναι να  προετοιμάσετε σωστά τα χείλη σας. Αυτό σημαίνει να βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρά από τυχόν παλιά ίχνη προϊόντος και στη συνέχεια να εφαρμόσετε ένα primer για τα χείλη.

Δείτε Επίσης
Περιποίηση επιδερμίδας μετά τον ήλιο; Δείτε πώς να την ηρεμήσετε

Η ενυδάτωση είναι ιδιαίτερα σημαντική για τα χείλη σας, καθώς η ξηρότητα μπορεί να προκαλέσει ξεφλούδισμα ή να κολλήσει το προϊόν σε προβληματικές περιοχές.

Τόσο η πούδρα όσο και το ματ κραγιόν μπορούν να κάνουν τα σκασμένα χείλη σας χειρότερα, οπότε φροντίστε να χρησιμοποιείτε το ενυδατικό βάλσαμο για τα χείλη σας και να πίνετε άφθονο νερό.

Η επένδυση σε μια φόρμουλα κραγιόν μακράς διαρκείας που έχει σχεδιαστεί για να διαρκεί στα χείλη σας είναι επίσης χρήσιμη. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εφαρμόσει πολλές στρώσεις για να δημιουργήσετε αυτή την κάλυψη, αλλά κρατήστε κάθε στρώση λεπτή, ώστε να μην υπερφορτώνετε τα χείλη σας με προϊόν που απλώς πρόκειται να μετακινηθεί.

Τέλος, ακόμα κι αν πιστεύετε ότι έχετε εφαρμόσει τη σωστή ποσότητα προϊόντος, είναι σημαντικό να το σκουπίσετε με ένα χαρτομάντιλο. Απλώς πάρτε ένα καθαρό χαρτομάντιλο, διπλώστε το στη μέση ανάμεσα στα χείλη σας και πιέστε απαλά τα χείλη σας πάνω του. Αυτό θα διασφαλίσει ότι θα αφαιρέσετε τυχόν περιττό κραγιόν και θα αποτρέψετε τη «διαρροή» του κραγιόν καθώς περνά η ημέρα ή η νύχτα.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.