Το πιο κολακευτικό hair look για το σωματότυπο μας!

Το πιο κολακευτικό hair look για το σωματότυπο μας!

Είτε το πιστεύουμε είτε όχι, το κόψιμο των μαλλιών μας επηρεάζεται όχι μόνο από το σχήμα του προσώπου μας και την υφή της τρίχας, αλλά και από το σχήμα του σώματός μας! Για να αποκτήσουμε λοιπόν, το ιδανικό hair look δεν έχουμε παρά να παρατηρήσουμε περισσότερο και το σωματότυπό μας! Οι τέλειες αναλογίες ακολουθούν

Από την Άντζελα Μολφέτα

Κάθε γυναίκα έχει το δικό της σχήμα σώματος… Οι βασικοί τύποι είναι αχλάδι, μήλο, ορθογώνιο ή μπανάνα, κλεψύδρα και ανάποδο τρίγωνο. Πέρα από αυτές τις πέντε ομάδες, όμως, υπάρχουν και  υποκατηγορίες που χαρακτηρίζονται από ένα αθλητικό look, μια κοκαλιάρικη εμφάνιση, τις μικροκαμωμένες, τις ψηλές και αυτές με τις καμπύλες!

Ανάλογα με το σχήμα του σώματός μας τώρα, το κόψιμο των μαλλιών μας μπορεί να ισορροπήσει τη συνολική μας εικόνα ή να τονίσει κάποιες ατέλειες.

Η ιδανική κουπ μπορεί να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση της τέλειας συμμετρίας! Να καλύψει κάποια επιπλέον κιλά ή να μας χαρίσει δυο-τρεις πόντους ύψος!

Δεν είναι καθόλου τυχαίο λοιπόν, που οι expert hair stylists αναζητούν την τέλεια συμμετρία σε κάθε κόψιμο μαλλιών. Και για να το πετύχουν χρησιμοποιούν τη φυσική γεωμετρία του προσώπου και του σώματος.

Τότε και μόνο τότε θεωρούν πως μπορούν να δημιουργήσουν την ιδανική ισορροπία! Την ίδια στιγμή, όμως, το τέλειο κόψιμο των μαλλιών μας μπορεί να λειτουργήσει και ως ένα φυσικό λίφτινγκ! Και ποια από εμάς, δεν θέλει να δείχνει νεότερη; Οι προτάσεις που ακολουθούν μας δίνουν τις κατευθυντήριες γραμμές για να πετύχουμε το καλύτερο!

Ισορροπία για ένα σώμα με καμπύλες, με μαλλιά μεσαίου όγκου!

Όταν έχουμε μερικά επιπλέον κιλά, δεν θα πρέπει να αποφεύγουμε τον όγκο στα μαλλιά μας. Τα μακριά, στιλπνά μαλλιά στις γυναίκες με καμπύλες κάνουν το σώμα μας να δείχνει πως έχει ακόμα μεγαλύτερο όγκο!

Εάν θέλουμε να πετύχουμε ισορροπία, το μυστικό βρίσκεται σε ένα πιο πλούσιο σε όγκο χτένισμα! Τα κυματιστά μαλλιά ή ένα ντεγκραντέ κόψιμο ισορροπεί τις αναλογίες.

Σημαντικό ρόλο παίζει, όμως, και το μήκος των μαλλιών. Οπωσδήποτε σε ένα σώμα με καμπύλες δεν ταιριάζουν τα κοντά μαλλιά, αλλά ούτε και τα μακριά!

Το ιδανικό μήκος είναι το μέτριο, δηλαδή περίπου στο ύψος των ώμων, με επιπλέον γωνίες, χωρίστρα στο πλάι και λίγο όγκο στην κορυφή του κεφαλιού. Με αυτόν τον τρόπο θα δείχνουμε ψηλότερες και λεπτότερες!

Παρ’ όλα αυτά, εάν προτιμάμε τα κοντύτερα χτενίσματα, θα πρέπει να διατηρήσουμε το μήκος τους κάπου ανάμεσα στο πηγούνι και τους ώμους μας, για να υπάρχει αρμονία μεταξύ του πάνω και κάτω μέρους του σώματος. Σε κάθε περίπτωση, το θέμα είναι να αγκαλιάσουμε τις καμπύλες μας!

Το καρέ κόψιμο, κολακεύει τις μικροκαμωμένες φιγούρες!

Αυτό που δεν χρειάζεται με τίποτα μια μικροκαμωμένη γυναίκα είναι το άκομψο κρεπάρισμα των μαλλιών! Τα μακριά μαλλιά πάλι, σε σχέση με το κοντό ύψος της, την κάνουν να φαίνεται ακόμα πιο λεπτή, ενώ οι κοντοκουρεμένες κουπ και οι μπούκλες θυμίζουν παιδικά κουρέματα.

Το ιδανικό στυλ, που προσδίδει ισορροπία και θηλυκότητα είναι αδιαμφισβήτητα το καρέ!

Πρόκειται για την πιο κολακευτική επιλογή, ανεξάρτητα από την υφή των μαλλιών, η οποία χαρίζει και μερικούς επιπλέον πόντους, εάν προσθέσουμε λίγο όγκο στην κορυφή του κεφαλιού!

Για να βρούμε το τέλειο μήκος υπολογίζουμε το σημείο ανάμεσα στο πηγούνι και τους ώμους μας. Δοκιμάζουμε τη χωρίστρα στο πλάι ή στο κέντρο, για να πετύχουμε την επιθυμητή συμμετρία.

Ανάλογα με τη διάθεσή μας τώρα, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα απόλυτα sleek look καρέ ως την πιο εκλεπτυσμένη επιλογή ή ελεύθερα κυματιστά μαλλιά για μια γοητευτική, ανέμελη εμφάνιση!

Στις ψηλές γυναίκες ταιριάζουν τα μακριά ή μέτρια σε μήκος μαλλιά!

Το ύψος στις γυναίκες θα πρέπει να δημιουργεί μια κολακευτική εικόνα σε σχέση με τα μαλλιά, αναδεικνύοντας τη θηλυκότητά της! Οπωσδήποτε μπορούμε να έχουμε μακριά μαλλιά, καθώς θυμίζουν συνέχεια του τύπου του σώματός μας, αλλά και το μέτριο μήκος θεωρείται επίσης, ιδανικό.

Δείτε Επίσης
Κόψιμο μαλλιών: Ποια είναι τελικά η κατάλληλη συχνότητα;

Για να τονίσουμε τη θηλυκότητά μας και να κερδίσουμε την ιδανική ισορροπία, εκτός από το μήκος, θα πρέπει να ασχοληθούμε περισσότερο και με το στυλ κοψίματος.

Ένα κόψιμο στο ύψος των ώμων, ειδικά εάν έχουμε μεγάλους ώμους, θα αντισταθμίσει υπέροχα τη συνολική μας εικόνα.

Ένα κόψιμο που θα τονίσει την κίνηση των μαλλιών μας ή θα αναδείξει τη φυσική τους υφή είναι το καλύτερο!

Είτε τα μαλλιά μας είναι μακριά είτε με μέτριο μήκος, το ντεγκραντέ κόψιμο ειδικά στο περίγραμμα του προσώπου, θα εξισορροπήσει τα έντονα χαρακτηριστικά του προσώπου μας.

Δημιουργώντας κάποιες γωνίες ή φράντζες θα κερδίσουμε ένα αρμονικό αποτέλεσμα και έξτρα κίνηση αναδεικνύοντας την πιο γοητευτική μας πλευρά!

Τα κυματιστά μαλλιά χαρίζουν καμπύλες στα λεπτά σώματα!

Οι λεπτοί, ορθογώνιοι τύποι σώματος, με μικρό στήθος και στενές περιφέρειες, κάνουν το σώμα να θυμίζει πολύ περισσότερο ένα αγορίστικο κορμί. Με ένα σωστό κούρεμα, όμως, μπορούμε να δημιουργήσουμε την αίσθηση των καμπυλών!

Τα μαλλιά σε μέτριο μήκος, περίπου στο ύψος των ώμων και με κυματιστή υφή προσδίδουν την τέλεια ισορροπία και τονίζουν το μοναδικό μας σεξ απίλ!

Δημιουργώντας ένα απαλό και ρευστό χτένισμα, με ελαφριά, φυσικά κύματα εξασφαλίζουμε το πιο κολακευτικό αποτέλεσμα. Αντίθετα, τα πολύ σγουρά ή απόλυτα ίσια μαλλιά, οι αιχμηρές γωνίες και το ντεγκραντέ κόψιμο δεν μας ταιριάζουν διόλου, ενώ μας κάνουν να δείχνουμε ακόμα πιο αδύναμες!

Θα πρέπει να φροντίσουμε η υφή των μαλλιών μας να παραμείνει τόσο ανάλαφρη, όσο και απαλή. Εάν τα μαλλιά μας είναι φυσικά σπαστά, ένα λάδι anti-frizz είναι απαραίτητο. Δυο-τρία ψεκάσματα και ένα ελαφρύ μασάζ με τα δάχτυλα σε όλο τους το μήκος είναι αρκετά για να τονίσουν τη μεταξένια υφή τους με το πιο θηλυκό τρόπο!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.