Ξηρό σαμπουάν: Πώς θα το χρησιμοποιήσουμε σωστά; Πέντε βασικές συμβουλές

Ξηρό σαμπουάν: Πώς θα το χρησιμοποιήσουμε σωστά; Πέντε βασικές συμβουλές

Εδώ και καιρό γνωρίζουμε τη δράση των ξηρών σαμπουάν. Πόσο συχνά, όμως, εξαιτίας υπερβολών ή λανθασμένης χρήσης έχουμε αρνητικά αποτελέσματα; Οι συμβουλές που ακολουθούν μας δείχνουν πώς ένα ξηρό σαμπουάν μπορεί να γίνει ο απόλυτος βοηθός μας για ένα γρήγορο hair styling με απίθανο αποτέλεσμα!

από την Άντζελα Μολφέτα

1. Zoom στις ρίζες

Όταν χρησιμοποιούμε ξηρό σαμπουάν είναι απαραίτητο να ψεκάσουμε το προϊόν σε απόσταση περίπου 30 εκ., απευθείας στις ρίζες των μαλλιών μας. Με αυτόν τον τρόπο θα απομακρύνουμε εύκολα και γρήγορα την αίσθηση λιπαρότητας, κερδίζοντας φρέσκο, μη λιπαρά μαλλιά.

2. «Διαίρει και βασίλευε!»

Συνεχίζοντας να δείχνουμε την ίδια επιμέλεια, ως προς τη χρήση του ξηρού σαμπουάν, με τη βοήθεια μιας χτένας. Χωρίζουμε τα μαλλιά μας σε μικρές τούφες. Ψεκάζουμε ανάλαφρα τις ρίζες, φροντίζοντας να μην το παρακάνουμε!

3. Τα πάνω – κάτω!

Αφού λοιπόν, ψεκάσουμε με επιμέλεια τις ρίζες των μαλλιών μας γυρνάμε το κεφάλι μας προς τα κάτω. Με τις άκρες των δακτύλων μας – και όχι με τα νύχια! – εφαρμόζουμε απαλές κινήσεις μασάζ σε όλο το τριχωτό της κεφαλής. Με αυτό το τρικ ενισχύουμε την αναζωογόνηση στα μαλλιά μας και κερδίζουμε όγκο, στοιχεία που διευκολύνουν το τελικό μας χτένισμα.

4. Το νέο κρεπάρισμα

Εάν θέλουμε να δώσουμε έξτρα όγκο στο χτένισμά μας, χωρίς να χωρίζονται οι τούφες στην κορυφή του κεφαλιού, δεν έχουμε παρά να βουρτσίσουμε απαλά τις ρίζες, με φορά προς τα πίσω. Έτσι, θα αποκτήσουμε όγκο, αλλά και ομοιόμορφη διανομή του ξηρού σαμπουάν στην επιφάνεια των τριχών.

Δείτε Επίσης
Οι μπούκλες της Blake Lively στο Super Bowl είναι έμπνευση και το πιο hot trend!

5. Δράση κατά της λιπαρότητας

Εκτός από την παροδική απομάκρυνση της λιπαρότητας από το τριχωτό της κεφαλής με τη χρήση του ξηρού σαμπουάν, μπορούμε να μειώσουμε το φαινόμενο, γενικότερα. Πώς;

Αντί να λούζουμε τα μαλλιά μας κάθε ημέρα ή μέρα παρά μέρα, ενισχύοντας την παραγωγή ελαίων στις ρίζες των μαλλιών μας, κάθε δύο ημέρες χρησιμοποιούμε το ξηρό σαμπουάν για συντήρηση!

6. Στεγνό λούσιμο και στα ξηρά μαλλιά

Εάν τα μαλλιά μας είναι ξηρά, τώρα μπορούμε να απολαύσουμε τα θετικά οφέλη ενός ξηρού σαμπουάν, χωρίς φόβο. Στην αγορά κυκλοφορούν κυρίως, δύο τύποι ξηρών σαμπουάν: Αυτών που αφαιρούν τη λιπαρότητα από τις ρίζες και εκείνων που προσδίδουν όγκο και «σώμα» σε πεσμένα μαλλιά.

  • Για τα ξηρά ή εύθραυστα μπορούμε να μελετήσουμε τα συστατικά του προϊόντος. Εάν παρατηρήσουμε πως το άμυλο υπάρχει στη λίστα των στοιχείων πριν το αλκοόλ, τότε η σύσταση αυτή απευθύνεται σε λιπαρά μαλλιά.
  • Αντίθετα, μπορούμε να εμπιστευτούμε ένα ξηρό σαμπουάν όταν το αλκοόλ αποτελεί κύριο συστατικό. Μια κίνηση που προσφέρει στα ξηρά μαλλιά ανανέωση από τις ρίζες, απομακρύνοντας άμεσα την εικόνα των αφυδατωμένων και παραμελημένων τριχών.
  • Εάν πάλι, δεν προτιμάμε την πουδρένια αίσθηση των ξηρών σαμπουάν, μπορούμε να φτιάξουμε μόνες μας ένα μείγμα από σκόνες άμυλου, όπως το καλαμπόκι και το ρύζι. Ένα μείγμα που προσδίδει ματ αποτέλεσμα, χωρίς την παραμικρή αίσθηση ξηρότητας.
  • Μία ακόμα πρόταση είναι να αναζητήσουμε εναλλακτικά, ένα ξηρό κοντίσιονερ. Φρεσκάρει το χτένισμά μας χωρίς να βαραίνει καθόλου τα μαλλιά ή να αφήνει κατάλοιπα. Καθώς περιέχουν χαμηλά επίπεδα φυσικών ελαίων, βοηθούν τα μαλλιά να αποκτήσουν γρήγορα ελαστικότητα και λάμψη!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.