Απόλυτη κάλυψη με κονσίλερ: Πώς θα το χρησιμοποιήσουμε;

Απόλυτη κάλυψη με κονσίλερ: Πώς θα το χρησιμοποιήσουμε;

Μερικά ανεπιθύμητα μικροπροβλήματα, όπως μαύροι κύκλοι, σπυράκια ή και δυσχρωμίες χαλούν την εμφάνιση του προσώπου μας. Για να εξαφανίσουμε οτιδήποτε στέκεται εμπόδιο στην άψογη εμφάνισή μας, το κονσίλερ γίνεται προέκταση του χεριού μας! Αρκεί να γνωρίζουμε πώς πρέπει να «καλύψουμε» κάθε περίπτωση ξεχωριστά…

Από την Άντζελα Μολφέτα

Για τα σπυράκια

Είναι ένα από τα πιο δύσκολα σημεία για κάλυψη είναι τα σπυράκια. Πριν την εφαρμογή τού κονσίλερ είναι σκόπιμο να χρησιμοποιήσουμε τοπικά ένα προϊόν για την ξήρανση της φλεγμονής. Προτιμότερο να περιέχει φυσικά συστατικά, όπως έλαιο τσαγιού ή μηλόξιδο ή διαφορετικά, σαλικυλικό οξύ.

Αφήνουμε το προϊόν να δράσει, περίπου για 15 λεπτά και στη συνέχεια προχωράμε στην κάλυψη. Επιλέγουμε το χρώμα του κονσίλερ, ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας μας. Το απλώνουμε με ένα λεπτό πινελάκι ή με τη βοήθεια μπατονέτας γύρω από το σπυράκι και στη συνέχεια, πάνω του. Για να τελειοποιήσουμε την κάλυψη εφαρμόζουμε μερικά χτυπηματάκια με τα δάχτυλα και τέλος, περνάμε μια ημιδιαφανή πούδρα σε σκόνη.

Για τους μαύρους κύκλους

Ένα πρόβλημα που απασχολεί πολλές γυναίκες είναι οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια και πώς να εξουδετερωθούν. Ξεκινάμε εφαρμόζοντας μια ενυδατική κρέμα, ειδικά για την περιοχή των ματιών. Αφού περάσουν 15-20 λεπτά, απλώνουμε το κονσίλερ στους τόνους του ροδακινί.

Χρησιμοποιούμε ένα πινέλο ή την άκρη των δαχτύλων μας και ξεκινάμε από την εσωτερική γωνία. Προσέχουμε να μην φθάσουμε μέχρι την εξωτερική γωνία, καθώς σε αυτό το σημείο είναι επικίνδυνο οι γραμμές έκφρασης και οι ρυτίδες να γίνουν πολύ πιο ορατές, μετά τη χρήση του κονσίλερ.

Εάν οι κύκλοι είναι αρκετά σκουρόχρωμοι, τότε μπορούμε να επιλέξουμε έναν πορτοκαλί τόνο για το κονσίλερ. Τελειώνοντας, εφαρμόζουμε κονσίλερ στον χρωματικό τόνο της επιδερμίδας μας και η περιοχή είναι πλέον φωτεινή και άψογη!

Για τις ουλές

Είναι μια δύσκολη περίπτωση, καθώς οι ουλές ενδέχεται να αποκαλύπτουν διαφορετικούς χρωματικούς τόνους, από κόκκινο και μοβ ως χακί και καφέ. Η καλύτερη κίνηση είναι να περάσουμε αρχικά ένα ροδακινί κονσίλερ, ώστε να εξουδετερώσουμε όσο γίνεται τις χρωματικές ανομοιομορφίες.

Δείτε Επίσης
Τα 5 καλύτερα φυσικά συστατικά περιποίησης του δέρματος σύμφωνα με πληθώρα ερευνών

Αμέσως μετά, εφαρμόζουμε ένα κονσίλερ στο ίδιο χρώμα με τον τόνο του δέρματος, φροντίζοντας να απλωθεί όσο καλύτερα γίνεται, με τις άκρες των δαχτύλων μας. Τελειώνουμε, περνώντας ένα σύννεφο διάφανης πούδρας σε σκόνη.

Για τις δυσχρωμίες

Επιλέγουμε ένα κονσίλερ σε χρωματική αρμονία με τους τόνους του δέρματος και το αναμειγνύουμε στο εσωτερικό της παλάμης μας με λίγο μέικαπ. Απλώνουμε το μείγμα με πινέλο σε όλο το πρόσωπο και διορθώνουμε το αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας τις άκρες των δαχτύλων μας.

Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε απευθείας και μόνο μια κρέμα CC, καθώς μερικές από αυτές είναι ειδικά σχεδιασμένες για να προσφέρουν την ιδανική κάλυψη στο πρόσωπο, όταν υπάρχουν δυσχρωμίες και ερυθρότητα.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.