Γιατί το πινελάκι χειλιών είναι απαραίτητο;

Γιατί το πινελάκι χειλιών είναι απαραίτητο;

Με στρογγυλεμένες ή κωνικές άκρες, επίπεδο, τετράγωνο ή εξαιρετικά λεπτό, το πινέλο χειλιών ικανοποιεί κάθε επιθυμία μας. Πώς μπορεί να απογειώσει το μακιγιάζ μας; Πλήρης οδηγός για τη χρήση του αλλά και το καθάρισμά του! Για τέλειο αποτέλεσμα αλλά και ασφάλεια.

Από την Άντζελα Μολφέτα

Εάν είμαστε εθισμένες στη μαγεία του κραγιόν, τότε είναι πολύ πιθανόν, το πινέλο των χειλιών να αποτελεί προέκταση του χεριού μας! Ακόμα, όμως, και εάν δεν το έχουμε χρησιμοποιήσει ούτε μία φορά, μία δοκιμή και μόνο θα μας πείσει πως κάνει τη διαφορά όχι μόνο στην εφαρμογή του κραγιόν, αλλά ακόμα και στο πέρασμα του λιπ γκλος! Η αλήθεια είναι πως όταν αναζητάμε το τέλειο αποτέλεσμα στο μακιγιάζ μας, τότε το πινέλο χειλιών είναι ένα από τα πιο απαραίτητα εργαλεία.

Ποια είναι η διαφορά;

Όχι, δεν θέλουμε να προσθέσουμε στη συλλογή μας ακόμα ένα πινέλο, χωρίς λόγο! Επιλέγοντας ένα πινέλο με μικρότερες τρίχες θα έχουμε καλύτερο έλεγχο στην εφαρμογή, ενώ αυτός ο τύπος είναι κατάλληλος και για το πέρασμα των λιπ γκλος.

Ένα πινέλο χειλιών με συμπαγές, κωνικό σχήμα πάλι, θεωρείται ιδανικό για το πέρασμα των ματ κραγιόν. Οι προτάσεις είναι πολλές και μπορούμε να βρούμε το πινέλο που μας ταιριάζει καλύτερα!

Το πινέλο χειλιών προσφέρει τέλειο αποτέλεσμα, για τρεις απλούς λόγους:

1. Απόλυτη ακρίβεια

Τέλος στα μουτζουρώματα και στο ακανόνιστο σχήμα στο περίγραμμα των χειλιών! Με το πινέλο μπορούμε να έχουμε απόλυτο έλεγχο στις κινήσεις μας και να πετύχουμε την ακριβέστερη εφαρμογή του κραγιόν. Και σε περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε μακιγιάζ σε κάποια άλλη, τότε το μακιγιάζ των χειλιών με το πινέλο γίνεται παιχνιδάκι!

2. Άψογος συνδυασμός χρωμάτων

Πολύ συχνά στο μακιγιάζ των χειλιών χρησιμοποιούμε δύο διαφορετικά κραγιόν. Για να πετύχουμε ένα φυσικό και ταυτόχρονα, γοητευτικό αποτέλεσμα θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα πινέλο χειλιών, χωρίς δεύτερη σκέψη. Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσουμε ανέπαφο το χρώμα σε κάθε κραγιόν, ενώ θα κερδίσουμε και μεγαλύτερη διάρκεια!

3. Τρισδιάστατο αποτέλεσμα

Για να δημιουργήσουμε χρωματικές δονήσεις με το χρώμα του κραγιόν μας στα χείλη, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να σχεδιάσουμε το περίγραμμα. Αφού το κάνουμε, περνάμε το χρώμα με το πινέλο χειλιών δουλεύοντας και πάνω στο περίγραμμα. Θα κερδίσουμε μια ανεπανάληπτη χρωματική αρμονία, ενώ την ίδια στιγμή το αποτέλεσμα θα μοιάζει πολύ πιο φυσικό!

Ιδανική εφαρμογή

Για να χρησιμοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο το πινέλο χειλιών, ακολουθούμε μερικά απλά βήματα!

Για να περάσουμε το χρώμα στα χείλη

– Ελέγχουμε το πινέλο, ώστε να είναι καθαρό. Τα υπολείμματα από διαφορετικές αποχρώσεις δεν είναι και το καλύτερο!

– Ξεκινάμε παίρνοντας μια μικρή ποσότητα από το κραγιόν με το πινελάκι. Δεν χρειάζεται να το παρακάνουμε, καθώς μπορούμε να συμπληρώσουμε σταδιακά όσο χρώμα είναι αναγκαίο.

– Αρχίζουμε το μακιγιάζ δουλεύοντας με το πινέλο από το κέντρο των χειλιών προς τα έξω. Ξεκινάμε καλύτερα από την κορυφή προς τη μία άκρη, στη συνέχεια προς την άλλη και τέλος, ακολουθούμε την ίδια διαδρομή και στο κάτω χείλος.

– Με την άκρη του πινέλου φροντίζουμε περισσότερο τις λεπτομέρειες στο σχήμα των χειλιών μας, για να δημιουργήσουμε το τέλειο τόξο.

– Ακολουθούμε τα ίδια βήματα ωσότου περάσουμε στα χείλη μας την επιθυμητή και αναγκαία ποσότητα χρώματος από το κραγιόν.

Εάν ζωγραφίσουμε το περίγραμμα με μολύβι χειλιών

– Επιλέγουμε μια απόχρωση για το περίγραμμα κοντά στην απόχρωση του κραγιόν που θα χρησιμοποιήσουμε.

– Περνάμε με το πινέλο το χρώμα στα χείλη, φροντίζοντας να αναμείξουμε απαλά με το χρώμα και τη γραμμή του περιγράμματος. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγουμε ένα «σκληρό» αποτέλεσμα.

Δείτε Επίσης
Όσα (πιθανόν) δεν ξέρετε για την τέλεια εφαρμογή του κραγιόν!

Προσοχή στον καθαρισμό

Όπως αναφέραμε ήδη, το πινέλο των χειλιών πρέπει να είναι καθαρό πριν από κάθε χρήση. Για να έχουμε λοιπόν, τέλειο αποτέλεσμα και όσο γίνεται μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για τον καθαρισμό του υγρό σαπούνι χεριών, υγρό προϊόν ντεμακιγιάζ ή μια-δυο σταγόνες από το απορρυπαντικό των πιάτων.

– Πλένουμε απαλά το πινέλο, μετά από κάθε χρήση.

– Ξεπλένουμε σχολαστικά και φροντίζουμε το τρίχωμα να ακολουθεί την ίδια φορά.

– Ταμπονάρουμε ελαφρά με μια πετσέτα ή χαρτί κουζίνας και αφήνουμε να στεγνώσει οριζόντια, πάνω σε μια καθαρή επιφάνεια και μακριά από τις ακτίνες του ήλιου.

– Αφού στεγνώσει εντελώς, φυλάμε το πινέλο των χειλιών σε ένα νεσεσέρ ή στη θήκη του, ώστε να αποφύγουμε τη συσσώρευση μικροβίων στην επιφάνεια του.

– Όταν το τρίχωμα του πινέλου αρχίζει να μαδάει επικίνδυνα, εάν έχει χάσει το σχήμα του ή έχει αλλάξει η υφή του είναι καιρός να το αντικαταστήσουμε!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.