Ο σωστός καθαρισμός στα πινέλα μακιγιάζ

Ο σωστός καθαρισμός στα πινέλα μακιγιάζ

Τα κατάλληλα πινέλα εξασφαλίζουν και το καλύτερο αποτέλεσμα στο μακιγιάζ. Καθώς κοστίζουν αρκετά, είναι σκόπιμο να τα φροντίζουμε ως επαγγελματίες make-up artists, επιλέγοντας σωστό καθαρισμό, ιδανικό στέγνωμα και τέλεια συντήρηση. Οι 5 προτάσεις που ακολουθούν βοηθούν να τα διατηρήσουμε εν ενεργεία, για μια ζωή!

Από την Άντζελα Μολφέτα  

1. Βούρτσα καθαρισμού, καθημερινής χρήσης

Συνήθως, τοποθετούμε τα πινέλα σε όρθια θέση, χωρίς προστατευτικό κάλυμμα. Ακόμα κι αν είναι καθαρά, η σκόνη και τα βακτήρια της ατμόσφαιρας κολλούν επάνω τους, μεταφέροντας τα επικίνδυνα αυτά στοιχεία απευθείας στο δέρμα μας. Αρκετές εταιρείες προτείνουν τη βούρτσα καθαρισμού καθημερινής χρήσης. Με εργονομικό σχεδιασμό για αποτελεσματικότητα και ευκολία στη χρήση γίνονται το δεξί μας χέρι, απομακρύνοντας γρήγορα κάθε ανεπιθύμητο επισκέπτη, πριν και μετά από κάθε μακιγιάζ.

2. Βαθύς καθαρισμός, τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα

Τα πινέλα χρειάζονται ειδικό σαμπουάν καθαρισμού για να απομακρύνονται ακόμα και τα πιο μικροσκοπικά ίχνη μακιγιάζ. Στην αγορά κυκλοφορούν αρκετές τέτοιες συνθέσεις, αλλά μπορούμε να έχουμε σχετική οικονομία, χρησιμοποιώντας εναλλακτικά το τζελ καθαρισμού για πρόσωπο και μάτια. Τώρα, το πόσο συχνά χρειάζονται βαθύ καθαρισμό, εξαρτάται από τη χρήση τους. Η καθημερινή χρήση απαιτεί καθαρισμό μια φορά την εβδομάδα. Εάν πάλι, δεν χρησιμοποιούνται συστηματικά, τότε μια φορά κάθε δύο εβδομάδες είναι μια πολύ καλή κίνηση για τη διατήρηση της φόρμας τους και της προσωπικής μας υγιεινής.

3. Τέλειος καθαρισμός με το γάντι!

Είναι γνωστό πως τα πινέλα καθαρίζονται με τα χέρια μας και με ελαφρύ τρίψιμο του τριχώματος στην παλάμη μας. Για να πετύχουμε, όμως, ένα πραγματικά τέλειο αποτέλεσμα, το ειδικά σχεδιασμένο γάντι εγγυάται απόλυτη καθαριότητα, φροντίζοντας την ίδια στιγμή για την ιδανική διατήρηση ακόμα και των πιο ευαίσθητων τριχών. Σε χαρούμενα χρώματα, το γάντι προσφέρει παράλληλα και μια δόση ανεμελιάς στο τυπικό της καθαριότητας. Pas mal, pas mal du tout!

Δείτε Επίσης
7 λάθη με το χαρτί υγείας και πώς θα βελτιώσετε την υγιεινή σας!

4. Επιστροφή στη χαμένη απαλότητα…

Ανάλογα με το είδος της τρίχας και τη συχνότητα της χρήσης είναι πιθανόν, το συχνό πλύσιμο να κάνει πιο τραχιά και θαμπά τα πινέλα μας, δημιουργώντας παράλληλα μια ελαφριά δυσανεξία όταν έρχονται σε επαφή με το δέρμα μας. Για να αποφύγουμε όλα αυτά τα ανεπιθύμητα σκηνικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το κοντίσιονερ των μαλλιών μας, ως μια «βαθιά φροντίδα περιποίησης» στα πινέλα του μακιγιάζ. Απλά αφήνουμε λίγα λεπτά να δράσει και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

5. Σε τέλεια φόρμα

Διατηρώντας το σχήμα και την φόρμα τους εξασφαλίζουμε περισσότερο χρόνο ζωής στα πινέλα του μακιγιάζ μας. Πώς θα το πετύχουμε; Μετά το πλύσιμο, τα ταμπονάρουμε αρκετές φορές με καθαρή πετσέτα, ώστε να απομακρύνουμε την υπερβολική υγρασία. Κατόπιν, ο καλύτερος τρόπος για να στεγνώσουν είναι να τα γυρίσουμε ανάποδα, είτε χρησιμοποιώντας κάποια ειδική βάση, είτε κρεμώντας τα με κορδελίτσες. Εάν αυτή η μέθοδος μας δυσκολεύει, τότε αφήνουμε τα πινέλα μας πάνω σε μια καθαρή και στεγνή πετσέτα, μακριά από φυσικές ή τεχνητές πηγές θερμότητας, για να στεγνώσουν.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.