Η νέα καθηλωτική αρωματική εγκατάσταση του Οίκου Cartier

Η νέα καθηλωτική αρωματική εγκατάσταση του Οίκου Cartier

O Cartier αποκαλύπτει την εγκατάσταση αρώματος στο Παρίσι με το όνομα «Le Mythe Parfumé» (Ο αρωματικός μύθος) που είναι ανοικτό για το κοινό.

Aπό τη Μαρία Καλοπούλου

Αυτό είναι το δεύτερο καλλιτεχνικό έργο του Cartier που ονομάζεται OSNI, το ακρωνύμιο των γαλλικών λέξεων Objets Parfumés Non Identifiés (αταυτοποίητα αρωματικά αντικείμενα).

Και τα δύο δημιουργήθηκαν από την Mathilde Laurent, την αρωματοποιό του οίκου, η οποία θέλει να αποκαλύψει την καλλιτεχνική διάσταση του αρώματος και να ξεκινήσει μια συζήτηση με το κοινό για το άρωμα.

«Όλος ο σκοπός της εγκατάστασης είναι να δείξει ότι το άρωμα συνδέει το απείρως μεγάλο με το απείρως μικρό — ή αυτό που είναι αόρατο στο ανθρώπινο μάτι», είπε η Laurent. «Αυτός ήταν πάντα ο ρόλος του, στην πραγματικότητα».

Τόνισε την πνευματική φύση του αρώματος, θυμίζοντας όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν το άρωμα του καπνού του θυμιάματος για να μεταφέρουν μηνύματα στους θεούς.

Η Laurent είπε ότι ένας άλλος ρόλος των OSNI είναι να «δώσουν πίσω στο άρωμα μια μεγαλύτερη αρχοντιά» και να εξυψώσουν τους ανθρώπους με οσφρητική ομορφιά.

Το OSNI 2 διαδραματίζεται στο σκοτάδι σε ένα κτίριο που βρίσκεται στην οδό Rue Robert Esnault-Pelterie 2, στην αριστερή όχθη. Κατά την είσοδο, οι επισκέπτες βλέπουν πρώτα ένα φωτισμένο σχέδιο του George Barbier, ο οποίος το 1949 δημιούργησε το μυθικό Dame à la Panthère – με μια γυναίκα ντυμένη με περιδέραια να στέκεται μπροστά από έναν καθισμένο πάνθηρα – σαν μια πρόσκληση Cartier.

Ως ηχητική συνοδεία, ο καλλιτέχνης Rhael «LionHeart» Cape διαβάζει ένα ποίημα που έγραψε, το οποίο ανοίγει: «Στον βωμό των αισθήσεών μας, λεπτεπίλεπτα τοποθετημένος, ένας αιθέριος πάνθηρας από ιερά σωματίδια που κάνει προσευχή, αποκαλύπτεται (μέσα) από έναν αδιόρατο αέρα, αυτό το αισθησιακό άρωμα…»

Δείτε Επίσης
Γενέθλια πέτρα Οκτώβριου: Τουρμαλίνη και Οπάλιο

Στη συνέχεια, οι άνθρωποι περπατούν στο δωμάτιο δίπλα, όπου υπάρχει μια κουρτίνα από σταγόνες νερού με το άρωμα La Panthère, που τρέχουν κατά μήκος ενός τοίχου. Μια εικόνα ολογράμματος ενός πάνθηρα εμφανίζεται στις φωτισμένες σταγόνες. Κυκλοφορεί σε όλο το διάστημα, για να εξαφανιστεί ξανά σε μια έκρηξη φωτός.

Οι επισκέπτες ακούνε ήχους που συντέθηκαν γύρω από τη συχνότητα της Χρυσής αναλογίας, που θεωρείται ότι ευνοούν τον διαλογισμό. Καλούνται να αγγίξουν το νερό που πέφτει, το οποίο αφήνει άρωμα στα χέρια τους.

Το OSNI 2 διαρκεί έως τις 11 Δεκεμβρίου. Μπορείτε να εγγραφείτε για εισιτήρια σε αυτό, δωρεάν, στο osni.cartier.com. Και όπως το πρώτο καθηλωτικό έργο τέχνης, αυτή η εγκατάσταση αναμένεται να ταξιδέψει διεθνώς.

Το πρώτο OSNI — το οποίο ονομαζόταν «Le Nuage Parfumé» (αρωματικο σύννεφο) δημιουργήθηκε το 2017. Αποτελούνταν από ένα αρωματικό σύννεφο αιωρούμενο στη μέση μιας μεγάλης διαφανούς γυάλινης κυβικής δομής που στέκεται στη βάση του μουσείου Palais de Tokyo και το Musée d’Art Moderne στο Παρίσι.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.