Τα 5 χειρότερα μηνύματα στον σύντροφό σου το πρωί!

Τα 5 χειρότερα μηνύματα στον σύντροφό σου το πρωί!

Τι λένε οι ειδικοί για τα ποια μηνύματα είναι καλύτερο να αποφύγετε πρωινιάτικα; Δείτε ποια μηνύματα στον σύντροφό σας που θα λάβει πρώτο το πρωί μπορεί… να γίνει καταστροφικό. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για τα πέντε χειρότερα πράγματα που μπορεί να στείλετε ως μήνυμα στον σύντροφό σας το πρωί, σύμφωνα με τους ειδικούς σχέσεων και ψυχολόγους.

Το «κείμενο καλημέρας» είναι κάτι που όλοι πιθανότατα έχουμε λάβει ή στείλει κάποια στιγμή. Η Beth Ribarsky, PhD, ειδικός σε σχέσεις και καθηγήτρια διαπροσωπικής επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο του Illinois Springfield, λέει ότι αυτά τα πρωινά μηνύματα δεν είναι απαραίτητα για κάθε σχέση, αλλά μπορούν να παρέχουν επιβεβαίωση και συνέπεια στους συντρόφους.

«Καθημερινές σχεσιακές τελετουργίες όπως αυτή μπορούν να λειτουργήσουν σαν συγκολλητική κόλλα για να κρατήσει ένα ζευγάρι συνδεδεμένο», εξηγεί. Αλλά μην ξεκινάτε κατά λάθος τη μέρα σας με λάθος… βήμα. Σε τελική ανάλυση, κάθε κείμενο καλημέρας μπορεί να μην είναι τόσο καλό.

1. «Η μέρα μου είναι μια χαρά, ευχαριστώ που με ρώτησες»

Εάν είστε κάποιος που του αρέσει να λαμβάνει πρωινά μηνύματα από το αγαπημένο του πρόσωπο, αλλά δεν τα έχει, μην το χρησιμοποιείτε ως λόγο για να τον επικρίνετε.

Η Anna Hindell, ψυχοθεραπεύτρια συμβουλεύει τους ανθρώπους να αποφεύγουν να στέλνουν στον σύντροφό τους ένα παθητικό-επιθετικό μήνυμα το πρωί, όταν δεν έχουν ακούσει νέα. Διαγράψτε το κείμενο «Η μέρα μου είναι μια χαρά, ευχαριστώ που ρώτησες!».

«Αυτά τα κείμενα δεν είναι απλά και δεν εκφράζουν την ανάγκη σας», λέει η Hindell. «Το πρωί μπορεί να είναι μια περίοδος νέας αρχής για τους ανθρώπους, επομένως καλύτερα να έχετε θετικό τόνο στο κείμενό σας καθώς είναι μια νέα μέρα. Επίσης, μπορεί να μην ξέρετε τι συμβαίνει με τον σύντροφό σας, οπότε μην κάνετε υποθέσεις, αν δεν τον ακούσετε».

2. «Κάλεσε με μόλις ξυπνήσεις. Είναι επείγον»

Κανείς δεν θέλει να αισθάνεται άγχος από τη στιγμή που θα ξυπνήσει. Αλλά τα ασαφή πρωινά μηνύματα μπορούν να το προκαλέσουν, σύμφωνα με τον Jordyn Mastrodomenico, κλινικό διευθυντή στο κέντρο θεραπείας Choice Point.

Για παράδειγμα, το να στείλετε μήνυμα στον σύντροφό σας «πάρε με τηλέφωνο όταν ξυπνήσεις, είναι επείγον» μπορεί να του προκαλέσει πανικό, ακόμη και όταν δεν είναι απαραίτητο.

«Μην τους τρομάξετε τη στιγμή που θα ανοίξουν τα μάτια τους», λέει ο Mastrodomenico. «Είτε πείτε του τι είναι το  επείγον ή μην στείλετε καθόλου μήνυμα. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι το άλλο άτομο θα περιμένει να του ακούσει τα χειρότερα νέα και ενώ μπορεί απλά να θέλετε να του μιλήσετε για κάτι πολύ φυσιολογικό».

3. «Εδώ είναι μια λίστα με αυτά που χρειάζομαι να κάνεις σήμερα»

Το να ξυπνάτε για να ελέγξετε τη δική σας λίστα υποχρεώσεων μπορεί να είναι για εσάς φυσιολογικό! Αλλά το τελευταίο πράγμα που θέλει να λάβει ο σύντροφός σας το πρωί είναι ένα μήνυμα από εσάς με μια λίστα με αυτά που χρειάζεστε για σήμερα, λέει η GinaMarie Guarino, σύμβουλος ψυχικής υγείας.

«Αν στέλνετε υπενθυμίσεις για ευθύνες, αιτήματα για βοήθεια ή δουλειές ή απογοητεύσεις για πράγματα που δεν έχουν γίνει ακόμα, μπορεί να παρατηρήσετε ότι ο σύντροφός σας εκνευρίζεται μαζί σας», εξηγεί.

«Ο σύντροφός σας πιθανότατα δεν θέλει να ξυπνήσει με μια λίστα απαιτήσεων. Η λήψη μιας λίστας υποχρεώσεων μπορεί να τον κάνει να αισθανθεί ότι είστε γεμάτοι απαιτήσεις και αχάριστοι και δεν είναι ένα ζεστό μήνυμα για να λάβει όταν μόλις ξεκινά τη μέρα του».

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ανάγκες σας. Αντίθετα, η Guarino απλώς συνιστά να αποφύγετε να είναι αυτή η πρώτη σας επαφή με τον σύντροφό σας οποιαδήποτε μέρα. «Ξεκινήστε με ευγενικά και στοργικά λόγια που βοηθούν τον σύντροφό σας να αισθάνεται ότι τον αγαπούν και τον επιθυμούν. Εάν υπάρχουν πράγματα που πρέπει να δώσετε οδηγίες στον σύντροφό σας να φροντίσει, περιμένετε μέχρι επικοινωνήσετε μαζί του και δείτε πώς νιώθει», είπε. συμβουλεύει.

4. «Πού χάθηκες χθες το βράδυ;»

Μια καλή σχέση δεν απαιτεί συνεχή ψηφιακή επικοινωνία. Έχοντας αυτό κατά νου, η Beth Ribarsky λέει ότι πρέπει να αποφύγετε να ξεκινήσετε τη μέρα σας ανακρίνοντας τον σύντροφό σας μέσω μηνύματος με κάτι που λέει «γιατί δεν σας άκουσα χθες το βράδυ;».

Δείτε Επίσης
Aς στείλουμε τις ερωτικές μας σχέσεις πίσω στην… προϊστορική εποχή!

«Οι άνθρωποι είναι απασχολημένοι ή απλώς κοιμούνται», εξηγεί. «Ένα κείμενο σαν αυτό έχει εγγενώς καταγγελτικό και δυσπιστικό τόνο».

Η Isabella Meyer, ειδικός στην ψυχολογία, λέει ότι τα κακά πρωινά κείμενα όπως αυτό μεταξύ ζευγαριών μπορεί συχνά να είναι «σημάδι τεταμένης σχέσης», ειδικά αν είναι υπερβολικά επικριτικά.

«Αν τα ζευγάρια στέλνουν αρνητικά και αγενή μηνύματα μεταξύ τους, θα μπορούσε να είναι καιρός να κάνουν ένα βήμα πίσω, να κάνουν ένα διάλειμμα και να δώσουν ο ένας στον άλλον λίγο χώρο», λέει η Meyer.

5. «Καλημέρα»

Το κείμενο καλημέρας έχει ωθηθεί σε μεγάλο βαθμό στην κουλτούρα των σχέσεων, αλλά οι ειδικοί λένε ότι στην πραγματικότητα δεν είναι καλό να στέλνεις μήνυμα το πρωί ένα ξερό… καλημέρα.

Σύμφωνα με την Chelsea Leigh Trescott, ειδική σχέσεων, ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείτε να στείλετε μήνυμα το πρωί είναι οτιδήποτε στερείται μίας προσωπικής χροιάς για το άτομο στο οποίο το στέλνετε.

Με άλλα λόγια, ένα κακό πρωινό κείμενο λέει απλώς «καλημέρα»». «Ο λόγος για τον οποίο ένα κείμενο με μία σκέτη καλημέρα είναι στην πραγματικότητα ένα κακό κείμενο, σαν μια κενή χειρονομία που γεννά το ερώτημα στον παραλήπτη: είναι ένα απλώς διεκπαιρεωτικό το μήνυμα για να βγει από την υποχρέωση; Ή ο αποστολέας λέει το ελάχιστο γιατί βαριέται;».

Αλλά από την άλλη, υπάρχει κάτι που πρέπει να ειπωθεί για λίγη απλότητα και σε αυτά τα πρωινά κείμενα. Μερικές φορές είναι καλύτερο να εμμένετε σε μηνύματα που είναι λιγότερο πιθανό να δημιουργήσουν τριβές. «Κρατήστε το απλό και μην χρησιμοποιείτε τίποτα που μπορεί να παρερμηνευτεί από απόσταση ως αρνητικό».

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.