Μάσκα λάμψης από ρόδι

Μάσκα λάμψης από ρόδι

Ο ρωμαίος αυτοκράτορας Καίσαρας γνώριζε καλά τις θετικές ιδιότητες του ροδιού, καθώς ήταν ένα από τα μυστικά ομορφιάς της αγαπημένης του Κλεοπάτρας!

Aπό την Άντζελα Μολφέτα

Η βασίλισσα της Αιγύπτου κατανάλωνε αμέτρητες ποσότητες ροδιών για τις καλλυντικές τους ιδιότητες. Είχε ανακαλύψει την εξαιρετικά ευεργετική δράση των συστατικών τους στην επιδερμίδα της, στα μαλλιά και στα νύχια της και δεν άφηνε να περάσει ούτε μέρα, χωρίς να απολαύσει τη δράση τους.

Οι αντιοξειδωτικές φυτοχημικές ουσίες του ροδιού, προστατεύουν τον οργανισμό από τις αρνητικές επιδράσεις των οξειδωτικών ουσιών, που σχηματίζονται καθημερινά από τον φυσιολογικό μεταβολισμό των κυττάρων.

Σε αυτές ακριβώς τις ιδιότητες επένδυσαν οι σύγχρονοι επιστήμονες της κοσμητολογίας και δημιούργησαν δραστικά προϊόντα για τη διατήρηση της ενυδάτωσης, της ισορροπίας αλλά και της νεότητας της επιδερμίδας.

Τα πειράματα in vivo και in vitro έχουν αποδείξει ότι τα πολύτιμα συστατικά του ροδιού προσφέρουν ακόμα και στο πιο απαιτητικό δέρμα εντατική περιποίηση, προστασία από τις ελεύθερες ρίζες και ενίσχυση των λειτουργιών της επιδερμίδας, ώστε να συγκρατεί την απαραίτητη υγρασία και να διατηρείται ελαστική και λαμπερή. Κάτι ξέρουν φαίνεται οι Kylie Minogue, Lara Flynn Boyle και Gretchen Mol, οι οποίες έχουν δηλώσει πως χρησιμοποιούν ολόκληρες σειρές περιποίησης με βάση το ρόδι. Εάν αυτές έχουν βρει τη λύση για τη διατήρηση και ανάδειξη της ομορφιάς τους, εσείς θα μείνετε πίσω;

Μάσκα λάμψης!

Για να πειστείτε γύρω από τις θαυματουργές ιδιότητες του ροδιού, μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι εύκολα και γρήγορα, μια μάσκα ομορφιάς για ενέργεια και έξτρα λάμψη στο δέρμα.

Δείτε Επίσης
Το βλέμμα της γάτας: Οι νέες τάσεις

Θα χρειαστείτε: 1 ρόδι καθαρισμένο, 1 κ.σ. λευκό ή πράσινο άργιλο σε σκόνη (από τα φαρμακεία).

Πώς θα την κάνετε: Σε ένα μπολ, πιέστε με πιρούνι τα σποράκια του ροδιού, μέχρι να «λειώσουν». Κάντε μια λακκουβίτσα στη μέση και ρίξτε τον άργιλο, ανακατεύοντας καλά, ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο, μέτριας πυκνότητας, μείγμα.

Εφαρμογή: Απλώστε το μείγμα σε ένα παχύρρευστο στρώμα στο πρόσωπό σας, αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια και το στόμα. Αφήστε τη μάσκα να δράσει γύρω στα 5-10 λεπτά και στη συνέχεια με κυκλικές και ανοδικές κινήσεις κάντε στο δέρμα σας ένα αναζωογονητικό μασάζ. Ξεπλένετε με χλιαρό νερό και αφήστε τα αποτελέσματα να μιλήσουν από μόνα τους!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.