Με την αύρα της θάλασσας

Με την αύρα της θάλασσας

Η επαφή με το υγρό στοιχείο, με τη θάλασσα αλλά και με την άμμο είναι μια από τις μεγαλύτερες καλοκαιρινές απολαύσεις. Σημαίνουν ευεξία και καλή διάθεση. 

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Οι θάλασσες και οι ωκεανοί καλύπτουν το 70% του πλανήτη μας και εκεί πριν από δισεκατομμύρια χρόνια δημιουργήθηκε η αρχή της ζωής. Το νερό διατήρησε και έθρεψε όλες τις πρωτογενείς μορφές ζωής. Τα πλάσματα που βγήκαν από τη θάλασσα για να ζήσουν στη στεριά, ποτέ δεν αποκόπηκαν εντελώς από το θαλάσσιο περιβάλλον, από το οποίο προήλθαν.

Ακόμη και σε εμάς τους ανθρώπους, η ανάμνηση της θαλασσινής καταγωγής παραμένει καταγεγραμμένη στα κύτταρά μας.

Αυτό γίνεται άμεσα κατανοητό, αν γνωρίζουμε ότι το πλάσμα του αίματος έχει παρόμοια σύσταση με το θαλασσινό νερό. Ενώ σύμφωνα με έρευνες, τα κύτταρα μας συνεχίζουν να ζουν μέσα σε θαλασσινό νερό, σε αντίθεση με οποιοδήποτε άλλο περιβάλλον, στο οποίο καταστρέφονται αμέσως.

Επιπλέον, το θαλασσινό αλάτι περιέχει ιχνοστοιχεία και μεταλλικά άλατα, ευεργετικά για την επιδερμίδα μας.

Το μανγήσιο βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, το κάλιο ενεργεί ως αντιαλλεργικό, ενώ το ασβέστιο βοηθά στη διατήρηση της καλής ενυδάτωσης της επιδερμίδας μας.

Η αμμουδιά αλλά και το ευεργετικό θαλασσινό αεράκι έρχονται να συμπληρώσουν την καλή μας διάθεση. Θυμηθείτε ότι η αίσθηση της άμμου κάτω από τα γυμνά πόδια μας είναι πραγματικά απολαυστική. Και όχι μόνο…

Ένα μικρό περπάτημα πάνω στην άμμο αποτελεί ένα θαυμάσιο και ανέξοδο αναζωογονητικό και χαλαρωτικό μασάζ.

Αν μάλιστα προμηθευτείτε και μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο μέντας ή αμυγδαλέλαιο που θα το αναμείξετε με λίγο νερό και την άμμο, θα έχετε ένα υπέροχο απολεπιστικό για τα γόνατα, τους αγκώνες και τις φτέρνες. Στη συνέχεια ξεπλυθείτε με λίγο νεράκι που θα έχετε μαζί σας!

Δείτε Επίσης
Υπάρχει άλλος τόπος που να ακουμπάει τόσο γλυκά το πράσινο μέσα στη θάλασσα και να εναλλάσσει τα τοπία και τα χρώματα τόσο αρμονικά, τόσο σοφά;

Όσο δε για τη θαλασσινή αύρα, δεν νομίζουμε ότι έχουμε να πούμε πολλά καινούργια. Γνωρίζουμε ότι το οξυγόνο είναι το ελιξίριο της ζωής. Με την αναπνοή κατακρατείται μέσω της αιμοσφαιρίνης των κυττάρων το οξυγόνο που μαζί με τον άνθρακα παράγουν την ενέργεια, η οποία είναι απαραίτητη για να κινηθούμε και να ζήσουμε. Με την εκπνοή πάλι αποβάλλουμε όλες τις άχρηστες ουσίες. Δίπλα στη θάλασσα ο αέρας είναι φορτισμένος με περισσότερα αρνητικά ιόντα οξυγόνου που εισχωρούν πιο εύκολα στα κύτταρα ενδυναμώνοντας τη διαδικασία αναπαραγωγής τους. Μια βόλτα λοιπόν, στη θάλασσα κάνει καλό τόσο στον οργανισμό όσο και στο μυαλό μας.

Όπως έχει αποδειχτεί από πανεπιστημιακές έρευνες, η θαλασσινή αύρα ηρεμεί, γαληνεύει τις λειτουργίες του εγκεφάλου με αποτέλεσμα να κατευνάζει από το άγχος και την πίεση.

Και στη συνέχεια, έρχονται τα καλλυντικά προϊόντα, για μια ακόμη φορά για να μας βοηθήσουν. Μπάλες οξυγόνου για το μπάνιο, αφρόλουτρα και σπρέι για το σώμα μπορούν να μετατρέψουν την μπανιέρα σας σε μια όαση ηρεμίας με τα ευεργετικά αποτελέσματα του οξυγόνου αλλά και ευωδιές που παραπέμπουν στον ωκεανό. Ακόμη και κρέμες αντιγηραντικές και ενυδατικές περιέχουν ενεργό οξυγόνο που βοηθά την επιδερμίδα να ξαναβρεί την ελαστικότητα και τη νεανικότητά της.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα αρώματα που κρύβουν μέσα τους τη δροσιά, τη φρεσκάδα και τις ευωδιές ενός θαλασσινού περιβάλλοντος. Έχει αποκαλυφθεί δε, ότι οι γαλάζιες συσκευασίες σε προϊόντα για το μπάνιο ή αρώματα που θυμίζουν καλοκαιρινή θάλασσα γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία γιατί μεταδίδουν κάτι από τη γαλήνη της και ένα παιχνίδισμα ανεμελιάς.

Φροντίδα, προστασία, αναζωογόνηση, ενεργά συστατικά, όλα όσα ευεργετικά μας προσφέρει η επαφή με τη θάλασσα, δεν χρειάζεται να τα στερηθείτε, αφού η επιστήμη της ομορφιάς έχει μεριμνήσει να τα κλείσει σε… θαυματουργά μπουκαλάκια και βαζάκια για να μας συντροφεύουν και μετά τις διακοπές, στην καθημερινότητά μας.

© 2013-2019 womanidol.com. All Rights Reserved.