Τάση: Οι φόρμουλες ομορφιάς ξεφυτρώνουν… σαν μανιτάρι!

Τάση: Οι φόρμουλες ομορφιάς ξεφυτρώνουν… σαν μανιτάρι!

Η επιθυμία μας για φυσικές, φυτικές προτάσεις ομορφιάς όλο και αυξάνεται… Συστατικά, όπως ο κουρκουμάς [ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ] και η CBD (κανναβιδιόλη) έχουν αναδυθεί στις πρώτες θέσεις των αγαπημένων μας συστατικών στα προϊόντα περιποίησης. Κρατώντας τα πρωτεία στις επιλογές των vegetarians αλλά και vegans, οι σπογγώδεις μύκητες ή αλλιώς μανιτάρια δημιουργούν τη νέα hot τάση για τη φροντίδα της επιδερμίδας μας το 2020!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Τα μανιτάρια διαθέτουν πολυάριθμα οφέλη για την υγεία μας! Από αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες ως και αύξηση στη διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων που επιβραδύνεται καθώς τα χρόνια περνούν. Προσφέρουν ενίσχυση της φυσικής ελαστικότητας του δέρματος, ενώ διαθέτουν την ικανότητα να συγκρατούν το νερό, ώστε μπορούν εύκολα να ανταγωνιστούν ακόμα και το υαλουρονικό οξύ!

Δεν είναι καθόλου τυχαίο βέβαια, που οι θεραπευτικές δυνάμεις των μανιταριών έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και αιώνες στις ανατολικές φιλοσοφίες, όπως η Αγιουρβέδα. Τελικά, όλες αυτές οι θετικές δράσεις προκάλεσαν τα τελευταία χρόνια έντονο ενδιαφέρον και στη δυτική σκηνή, προτείνοντας στιγμές ευεξίας στην επιδερμίδα μας, από μάσκες προσώπου ως και εξειδικευμένους ορούς, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στον τομέα της ομορφιάς που θέλουμε όλες να απολαύσουμε, στα σίγουρα!

Οι πρώτοι διδάξαντες!

Ο Dr Anjali Mahto, δερματολόγος και συγγραφέας του “Skincare”, αποκαλύπτει πως η χρήση προϊόντων με βάση τα μανιτάρια έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια, με τη λήψη του κιτρικού οξέος από το σώμα τους, σε δερματολογικές φόρμουλες για απαλλαγή της χρωμάτωσης και ενίσχυση της φωτεινότητας του δέρματος.

Δείτε Επίσης
Μοσχαράκι Στρογγανόφ αλά... ελληνικά!

Το 2016, η διάσημη make up artist Charlotte Tilbury ανέδειξε τα μοναδικά οφέλη από το εκχύλισμα μανιταριών για την επιδερμίδα μας, με το Foundation Light Wonder.

Η Origins, ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες καλλυντικών που αναγνώρισαν τα θετικά στοιχεία των μανιταριών για την περιποίηση του δέρματος, από το 2018. Σε συνεργασία με τον Dr Andrew Weil, ηγέτη της ενσωματωτικής ιατρικής, που συνδυάζει συμβατικές ιατρικές θεραπείες με φαρμακευτικές ουσίες που επιλέγονται για ασφαλή αποτελέσματα, σήμερα προτείνουν μια ανανεωμένη γκάμα που στοχεύει στην ανθεκτικότητα, ενίσχυση και λάμψη του δέρματος με βάση τη δύναμη των μανιταριών!

Υπάρχουν αναρίθμητα συστατικά στην αγορά των καλλυντικών σήμερα, που υπόσχονται δραστικά αποτελέσματα στη φροντίδα της επιδερμίδας μας. Ανατρέχοντας στα χιλιάδες χρόνια χρήσης των μανιταριών στην υπηρεσία της ομορφιάς και της υγείας, όμως, δικαιολογείται απόλυτα η νέα «μανία»! Οι σπογγώδεις μύκητες ήρθαν και φυτρώνουν σαν μανιτάρια στις καθημερινές ρουτίνες ομορφιάς και όχι μόνο!

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.