Κουρμουμάς: Η νέα σούπερ-υπερτροφή!

Κουρμουμάς: Η νέα σούπερ-υπερτροφή!

Σχετικά πρόσφατα ονομάστηκε από τους ειδικούς επιστήμονες ως «σούπερ – υπερτροφή», τόσο σε θρεπτικά συστατικά, όσο και σε φαρμακευτική χρήση. Ο κουρκουμάς προσφέρει απίστευτα οφέλη για την υγεία μας και εκθειάζεται εδώ και αιώνες από όλο τον κόσμο.

Από την Άντζελα Μολφέτα

Ο κουρκουμάς φύεται στη Βόρεια Αφρική, την Ινδία και στη Μέση Ανατολή και είναι γνωστός για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του. Στη φαρμακευτική χρησιμοποιείται ευρέως για την αντιμετώπιση της αρθρίτιδας, της κολίτιδας, για καρδιαγγειακές νόσους, ακόμα και για τον καρκίνο. Οι επιστήμονες της κοσμητολογίας δεν θα μπορούσαν να μείνουν αδιάφοροι στην πληθώρα των θεραπευτικών ιδιοτήτων του κουρκουμά. Θέλησαν λοιπόν, να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα πολύτιμα συστατικά του για όμορφη και νεανική επιδερμίδα.

Δείτε Επίσης
Τρεις συνταγές με κουρκουμά… για να τονώσετε το δέρμα σας!

  • Προσφέρει εκθαμβωτική λάμψη στο δέρμα, λόγω της ισχυρής αντιβακτηριακής του δράσης.
  • Χαρίζει ισορροπία στις μεικτές και λιπαρές επιδερμίδες εξισορροπώντας τις εκκρίσεις του σμήγματος, χάρη στις αντισηπτικές του ιδιότητες.
  • Δίνει στο πρόσωπο φως και ομοιόμορφο χρώμα, απομακρύνοντας διχρωμίες, σκοτεινές κηλίδες και στοιχεία υπερμελάγχρωσης, καθώς αναστέλλει την εικόνα τους χάρη στο ένζυμο τυροσινάση που περιέχει.

Εάν λοιπόν, μας απασχολεί η λιπαρότητα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κουρκουμά, τοπικά, για να ελέγξουμε την παραγωγή σμήγματος. Παράλληλα, μπορούμε να αναζητήσουμε προϊόντα ομορφιάς που περιέχουν στη σύνθεσή τους τον θαυματουργό κουρκουμά, για να αποκτήσουμε εύκολα και γρήγορα μια φωτεινή, ισορροπημένη επιδερμίδα και χωρίς ίχνος δυσχρωμιών!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.