Τι να εύχεται άραγε ο κομμωτής μας όταν μας βλέπει;

Τι να εύχεται άραγε ο κομμωτής μας όταν μας βλέπει;

Εκτός από το να είμαστε στην ώρα μας, να μην χρησιμοποιούμε το κινητό μας και ένα σωστό πουρμπουάρ, ο κομμωτής μας περιμένει πολύ περισσότερα από εμάς… Ας δούμε τα 7 πιο σημαντικά σημεία που θα μας αναδείξουν στις καλύτερες πελάτισσες, με τα πιο όμορφα μαλλιά!

Από την Άντζελα Μολφέτα

1. Ελεγχόμενη καθαριότητα

OΚ! Το λούσιμο στο κομμωτήριο είναι κάτι που οι περισσότερες από εμάς ανυπομονούμε να απολαύσουμε. Τι γίνεται, όμως, εάν έχουμε να λούσουμε τα μαλλιά μας μία ολόκληρη εβδομάδα και είναι «μπλοκαρισμένα» με άπειρα προϊόντα styling;  Οπωσδήποτε, όταν θέλουμε να βάψουμε τα μαλλιά μας στο κομμωτήριο δεν πρέπει να τρίβουμε το τριχωτό της κεφαλής προηγουμένως, διότι θα δημιουργηθούν ανεπιθύμητα προβλήματα. Μπορούμε, όμως, το προηγούμενο απόγευμα να περάσουμε ένα ελαφρύ σαμπουάν, χωρίς έντονες τριβές, για να είμαστε έτοιμες την επόμενη!

2. Να έχουμε υπομονή

Μερικές φορές γινόμαστε υπερβολικές, ας το παραδεχτούμε… Έτσι, εντελώς ξαφνικά, αποφασίζουμε πως από φλογερές μελαχρινές θέλουμε με τη μία να γίνουμε οι πιο γοητευτικές ξανθιές υπάρξεις! Κάτι τέτοιο, όμως, είναι πολύ πιθανόν να βάλει σε κίνδυνο την υγεία των μαλλιών μας. Οι ριζικές αλλαγές στο χρώμα είναι σκόπιμο να γίνονται σταδιακά, ώστε να συνηθίζουμε την αλλαγή, αλλά περισσότερο για να φροντίζουμε για την ακεραιότητα των μαλλιών μας. Μας πειράζει εάν αποκτήσουμε το χρώμα των ονείρων μας με τον πιο ασφαλή και έξυπνο τρόπο, κλείνοντας 2-3 ραντεβού σε δύο μήνες;

3. Η ειλικρίνεια σώζει!

Είναι πολύ  σημαντικό να ξέρουμε τι θέλουμε και πώς μπορούμε να το αποκτήσουμε. Εάν επιθυμούμε να βάψουμε μαλλιά μας με 2-3 διαφορετικές χρωματικές επιλογές, θα πρέπει να πηγαίνουμε στο κομμωτήριο συχνότερα για ανανέωση. Μπορούμε να ανταπεξέλθουμε οικονομικά ή διαθέτουμε τον απαιτούμενο χρόνο; Για να μείνουμε απόλυτα ευχαριστημένες, ας συζητήσουμε με τον κομμωτή μας τον οικονομικό προϋπολογισμό και τι χρειάζεται για να συντηρήσουμε το καινούργιο μας χρώμα.

4. Να έχουμε ανοιχτό μυαλό

Είναι σίγουρα δημιουργικό να έχουμε μια ιδέα για το πώς επιθυμούμε  τα μαλλιά μας, πριν πάμε στο κομμωτήριο. Είναι απαραίτητο, όμως, να το συζητήσουμε και με τον εξειδικευμένο κομμωτή μας, καθώς εκείνος γνωρίζει τι μας ταιριάζει καλύτερα. Η τελική επιλογή εξαρτάται από τον τόνο του δέρματος, το χρώμα των ματιών μας ή και κατά πόσο αναδεικνύει το σχήμα του προσώπου μας. Όσο λοιπόν, έχουμε πιο ανοιχτό μυαλό και δείχνουμε ευελιξία στις προτεινόμενες επιλογές, τόσο το καλύτερο για εμάς!

Δείτε Επίσης
Συμβουλές για να διατηρείτε φρέσκο το χρώμα των μαλλιών το καλοκαίρι

5. Προτείνουμε φωτογραφίες

Ο πιο εύκολος τρόπος για μια εποικοδομητική συζήτηση με τον κομμωτή μας, είναι να του προτείνουμε εικόνες που αντιπροσωπεύουν τις επιθυμίες μας. Είναι απαραίτητο να είμαστε όσο γίνεται πιο σαφείς σε ό,τι αφορά τις λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα πώς επιθυμούμε τις άκρες των μαλλιών μας ή πόσο μας αρέσει να αποκτήσουμε δύο-τρία διαφορετικά μήκη.

6. Το έξυπνο ραντεβού

Όταν κλείνουμε ραντεβού στο κομμωτήριο είναι σκόπιμο να σκεφθούμε κάποια περισσότερα πράγματα, πέραν από την ώρα που μας εξυπηρετεί. Εάν είμαστε νέες πελάτισσες ή εάν θέλουμε να κάνουμε μια μεγάλη αλλαγή στα μαλλιά μας, τότε είναι προτιμότερο να κλείσουμε ένα ραντεβού νωρίς το πρωί και στα μέσα της εβδομάδας, ώστε ο κομμωτής μας να μην είναι πιεσμένος χρονικά, όπως συμβαίνει συνήθως, τις Παρασκευές και τα Σάββατα. Είναι απαραίτητο να έχει ελεύθερο χρόνο, ώστε να συζητήσουμε μαζί του για το αποτέλεσμα που περιμένουμε.

7. Φροντίδα στο χρώμα

Όταν βάφουμε τα μαλλιά μας περιμένουμε το χρώμα να διαρκεί όσο γίνεται περισσότερο και να δείχνει το ίδιο φωτεινό και λαμπερό, όπως την πρώτη ημέρα! Για να πετύχουμε κάτι τέτοιο, δεν αρκεί μόνο η επίσκεψη μας στο κομμωτήριο. Ο κομμωτής μας μπορεί και πρέπει να μας προτείνει εξειδικευμένα προϊόντα φροντίδας και styling που εγγυώνται το καλύτερο αποτέλεσμα. Ας μην γινόμαστε λοιπόν καχύποπτες, όταν μας μιλάει για κάποια πιο ακριβή σειρά από αυτό που έχουμε συνηθίσει, διότι μπορεί να κερδίσουμε την οικονομική διαφορά με λιγότερες επισκέψεις στο κομμωτήριο.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.