7 εύκολοι τρόποι, για να απαλλαγούμε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο πρόσωπο!

7 εύκολοι τρόποι, για να απαλλαγούμε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο πρόσωπο!

Είτε λίγο είτε πολύ, όλες μας απασχολεί το φαινόμενο της τριχοφυΐας σε σημεία του προσώπου μας! Πώς θα μπορέσουμε να μετριάσουμε την εικόνα ή ακόμα καλύτερα, υπάρχει τρόπος να απαλλαγούμε οριστικά από αυτήν την κατάσταση; Μέσα από τις επτά προτάσεις που ακολουθούν, θα βρούμε τι μας ταιριάζει περισσότερο και να βγούμε ασπροπρόσωπες!

από την Άντζελα Μολφέτα

Κάποιες από εμάς αντιμετωπίζουμε έντονα το θέμα της τριχοφυΐας στο πρόσωπο, ενώ για άλλες το ζήτημα αφορά μόνο δυο-τρεις σκούρες τρίχες σε κάποιο σημείο.

Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να επιλέξουμε τη  μέθοδο αποτρίχωσης σύμφωνα και με τις ανάγκες μας. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, βασικός κανόνας είναι πριν από την αφαίρεσή τους να έχουμε απομακρύνει κάθε ίχνος μακιγιάζ και να έχουμε πλύνει το πρόσωπό μας με ένα απαλό καθαριστικό. Ξεκινάμε;

Το διαχρονικό τσιμπιδάκι!

Το αξιόπιστο τσιμπιδάκι μπορεί να λειτουργήσει στο μέτωπο και σε μικρότερες περιοχές, όπως το πηγούνι και τα φρύδια

Βοηθάει στο να τραβήξουμε το στέλεχος από τη ρίζα, με αποτέλεσμα να μεγαλώσει πολύ πιο αργά και σε ορισμένες περιπτώσεις, η τρίχα να εμφανιστεί πιο λεπτή από πριν.

Εάν επιλέξουμε αυτή τη μέθοδο είναι σημαντικό να απολυμάνουμε το τσιμπιδάκι μας με ένα βαμβάκι εμποτισμένο σε οινόπνευμα. Σε καμιά περίπτωση, όμως, δεν θα πρέπει να προσπαθήσουμε να τραβήξουμε τις τρίχες με τις άκρες των δαχτύλων μας, καθώς είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουμε φλεγμονή και ερεθισμό στην περιοχή!

Η λύση του κεριού!

Η μέθοδος αποτρίχωσης με κερί ή χαλάουα χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες

Έχει την ιδιότητα να εξασθενεί την τρίχα από τη ρίζα, ενώ σταδιακά αραιώνει και μειώνει σημαντικά την τριχοφυΐα. Σε μερικές περιπτώσεις, όμως, ενδέχεται να προκαλέσει ανεπιθύμητες καταστάσεις, όπως ερεθισμό του δέρματος και δημιουργία θυλακίτιδας, ενώ θα πρέπει να περιμένουμε ώστε οι τρίχες να μεγαλώσουν αρκετά για να επαναλάβουμε τη διαδικασία.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κερί σε ρευστή μορφή ή τις έτοιμες λωρίδες αποτρίχωσης. Επίσης, έχουμε τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε αυτή τη μέθοδο είτε μόνες στο σπίτι είτε σε ένα κέντρο αισθητικής από επαγγελματίες.

Το αποτέλεσμα διαρκεί συνήθως, από δύο έως έξι εβδομάδες και εφαρμόζεται στο άνω χείλος, στο πηγούνι, στα μάγουλα ή στα πλαϊνά του προσώπου. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε πάντα, είναι να διακόψουμε τη χρήση ρετινοειδών προϊόντων το λιγότερο τρεις ημέρες έως και μία εβδομάδα πριν την αποτρίχωση, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε κάθε πιθανότητα ερεθισμού.

Με κλωστή!

Ιδιαίτερα διαδεδομένη μέθοδος στην Ασία και στη Μέση Ανατολή

Η μέθοδος εφαρμόζεται με μια διπλή βαμβακερή κλωστή που τεντώνεται πάνω από τα σημεία που θέλουμε να αφαιρεθούν οι τρίχες! Λειτουργεί καλύτερα σε μικρότερες περιοχές όπως το άνω χείλος, το πηγούνι, τα φρύδια και χρησιμοποιείται από επαγγελματίες.

Η διαδικασία είναι αρκετά γρήγορη και τα αποτελέσματα διαρκούν γύρω στις είκοσι ημέρες. Αν, όμως, γίνει με λάθος τρόπο ή από κάποιον χωρίς πείρα, τότε μπορεί η τρίχα να «σπάσει» εξωτερικά ή εσωτερικά, καθώς και να αφαιρεθεί απαλό χνούδι, το οποίο στη συνέχεια θα αναπτυχθεί με πολύ πιο έντονο τρόπο, προκαλώντας μεγαλύτερα προβλήματα.

Το ξύρισμα!

Μια ανδρική συνήθεια που ακολουθείται και από μια μερίδα γυναικών

Το ξύρισμα έχει πολύ μικρότερη χρονική διάρκεια, δηλαδή δύο με τρεις ημέρες το πολύ και προκαλεί υψηλότερη τριχοφυΐα. Στις «σκληρές» τρίχες μπορεί να προκαλέσει θυλακίτιδα και γενικά, να παρουσιαστεί ξηρότητα και κνησμός. Εάν το δέρμα μας είναι ευαίσθητο μπορεί επίσης, να μην ανταποκριθεί καλά στο ξύρισμα.

Το dermaplaning!

Το Dermaplaning, γνωστό και ως ξύρισμα προσώπου, αφορά μια φυσική μορφή απολέπισης παρόμοια θεωρητικά με τη μικροδερμοαπόξεση

Απαιτεί τη χρήση ενός αποστειρωμένου, χειρουργικού νυστεριού και δεν είναι τόσο τρομακτικό όσο ακούγεται. Δεν πρέπει να πραγματοποιείται στο σπίτι, αλλά να εφαρμόζεται από επαγγελματία σε χώρο αισθητικής ή ιατρείο κάθε δύο με τρεις εβδομάδες. Κατάλληλη ειδικά για περιοχές όπως το πηγούνι και τα πλαϊνά του λαιμού και απαγορεύεται σε περιπτώσεις ακμής και εκζέματος.

Οι κρέμες αποτρίχωσης!

Μια σχετικά γρήγορη και ανώδυνη μέθοδος αποτρίχωσης

Δείτε Επίσης
24ωρη αίσθηση ενυδάτωσης απευθείας από το ντους!

Με διάρκεια γύρω στη μία εβδομάδα, εφαρμόζεται με αλοιφές, ζελ ή λοσιόν οι οποίες περιέχουν χημικές ουσίες με σκοπό να απομακρύνουν τις τρίχες στην επιφάνεια του δέρματος.

Αν και έχουν σχεδιαστεί για να είναι αρκετά απαλές στη χρήση προσώπου είναι σκόπιμο να προηγηθεί ένα τεστ ώστε να αποκλειστούν τυχόν αλλεργίες και ερεθισμοί.

Φόρμουλες με βιταμίνη Ε ή αλόη είναι πιο φιλικές με το δέρμα, ενυδατώνοντάς το παράλληλα. Ενδέχεται να έχουν δυσάρεστη οσμή, αλλά το σημαντικότερο είναι να ακολουθηθούν πιστά οι οδηγίες χρήσης.

Σε περίπτωση που παραμείνουν στο δέρμα για πολύ μεγάλο διάστημα θα προκληθούν εξανθήματα, τσούξιμο, εγκαύματα έως και φουσκάλες!

Το λέιζερ!

Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι μια θεραπεία που εφαρμόζεται σε ιατρεία και κέντρα αισθητικής

Λειτουργεί σε ένα ορισμένο μήκος κύματος φωτός καταστρέφοντας το θυλάκιο, με αποτέλεσμα να μην αναπτυχθούν νέες τρίχες. Το αποτέλεσμα είναι μακροχρόνιο, αλλά μπορεί να απαιτηθούν αρκετές συνεδρίες για την πλήρη καταστροφή των ωοθυλακίων.

Εάν δεν υπάρχει αρκετή μελανίνη, δηλαδή εάν οι τρίχες έχουν ένα πολύ ανοιχτό ξανθό χρώμα ή είναι γκρίζες, το πιθανότερο είναι πως δεν θα ανταποκριθούν στην ενέργεια του λέιζερ, ενώ οι σκούροι τόνοι έχουν καλύτερη αντίδραση.

Στο εμπόριο διατίθενται και λέιζερ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σπίτι. Λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο, αλλά χρησιμοποιούν χαμηλότερα επίπεδα ενέργειας, οπότε είναι και πιο χρονοβόρα. Θεωρούνται πάντως, ως εξαιρετικές επιλογές για τη διατήρηση των αποτελεσμάτων μεταξύ των θεραπειών με λέιζερ στα ιατρικά κέντρα και ινστιτούτα ομορφιάς.

Τελική συμβουλή

Όποια μέθοδο αποτρίχωσης και εάν επιλέξουμε είναι καλό να επικοινωνήσουμε με τον δερματολόγο μας, ώστε να λάβουμε μια σωστή ενημέρωση και τις απαντήσεις σε κάθε ανησυχία μας.

Τέλος, ας μην ξεχνάμε πως το χνούδι, σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο για την υγεία της επιδερμίδας μας, καθώς ρυθμίζει τη θερμοκρασία και επιτρέπει την εξάτμιση του ιδρώτα από τους θύλακες.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.