Ενυδατικά προϊόντα σώματος: Η χρήση τους για τέλειο αποτέλεσμα

Ενυδατικά προϊόντα σώματος: Η χρήση τους για τέλειο αποτέλεσμα

Δεν είναι διόλου παράξενο, που η επιδερμίδα μας εμφανίζει εντονότερη ξηρότητα κατά τη χειμερινή περίοδο. Καθώς η θερμοκρασία πέφτει, το δέρμα μας χρειάζεται όλο και περισσότερη φροντίδα. Και σε πολλές περιπτώσεις εφαρμόζοντας το ενυδατικό προϊόν σώματος με λανθασμένο τρόπο, χειροτερεύουμε την κατάσταση! Ποιο είναι το λάθος για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα;

Από την Άντζελα Μολφέτα

Όσο η θερμοκρασία πέφτει, τόσο το δέρμα μας ξηραίνεται, εμφανίζονται λευκές νιφάδες μετά το ντους, νιώθουμε να μας «τραβάει» ή ακόμα χειρότερα, μερικές φορές μας κατακλύζει με μια αφόρητη αίσθηση φαγούρας!

Όλα αυτά, μας οδηγούν εύκολα στο συμπέρασμα πως χρειάζεται άμεση ενυδάτωση. Και την προσφέρουμε και με το παραπάνω! Μετά από λίγη ώρα, όμως, τα φαινόμενα επιστρέφουν πανηγυρικά. Πώς θα διασφαλίσουμε τα θετικά αποτελέσματα της ενυδάτωσης του σώματός μας, τελικά;

Η πεμπτουσία της ενυδάτωσης

Ας φανταστούμε μία κρύα ημέρα που μόλις έχετε βγει από το μπάνιο σας. Κάνει κρύο ακόμη και μέσα στο σπίτι και ακόμη πιο κρύο έξω, κι εσείς το μόνο που θέλετε είναι να τυλιχτείτε με το αφράτο μπουρνούζι σας και να χουχουλιάσετε!

Ας κάνουμε σε αυτό το σημείο μία… στάση! Πριν βγάλετε την πετσέτα σας και αρχίζετε να ντύνεστε με τα ζεστά σας ρούχα, παρατηρήστε το δέρμα σας. Είναι υγρό, όχι βρεγμένο. Αυτή είναι ακριβώς η στιγμή που χρειάζεται να εφαρμόσετε το body lotion ή την ενυδατική κρέμα σώματος.

Η Αμερικανική Δερματολογική Εταιρεία αποκαλύπτει πως η κίνηση-κλειδί για την απόλυτη ενυδάτωση του δέρματος είναι η στιγμή ακριβώς, μετά το μπάνιο ή το ντους.

Το ζητούμενο είναι να απλώσουμε το body lotion ή την ενυδατική μας κρέμα, αμέσως μετά το ντους, στον χώρο του μπάνιου. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κινηθούμε γρήγορα και μεθοδικά, χωρίς να αφαιρέσουμε εντελώς την υγρασία από το σώμα μας με το σκούπισμα.

Δείτε Επίσης
Οδηγός χειμερινής επιβίωσης: Όμορφο δέρμα και μαλλιά!

Με μια πετσέτα λοιπόν, ταμπονάρουμε ελαφρά το σώμα μας, ώστε το δέρμα μας να είναι ακόμα νωπό και οι πόροι να διατηρούνται ανοιχτοί. Τώρα, είναι η καλύτερη στιγμή για να χρησιμοποιήσουμε την ενυδατική μας φόρμουλα!

Η ελαφριά υγρασία και τα ευεργετικά συστατικά του προϊόντος δημιουργούν στην επιδερμίδα μας ένα τεχνητό φράγμα που προλαμβάνει την απώλεια νερού και παράλληλα, δρα προληπτικά στην εξάπλωση βακτηρίων, ιών ή ερεθιστικών ουσιών. Υπάρχει καλύτερο;

Ανασταλτικοί παράγοντες

Για να διαπιστώσουμε με σιγουριά, εάν η νέα συνήθεια ομορφιάς μας προσφέρει και τα ιδανικά αποτελέσματα, θα πρέπει να περιμένουμε γύρω στις τριάντα ημέρες εφαρμογής. Εν τω μεταξύ, όμως, μπορούμε να δώσουμε προσοχή και σε δυο-τρία ακόμα σημεία, τα οποία ενδέχεται να σαμποτάρουν την προσπάθειά μας, χωρίς να το υπολογίζουμε…

  • Το καυτό ή το πολύ ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του μπάνιου ή του ντους έχει την ιδιότητα να αφαιρεί από το δέρμα μας την ήδη υπάρχουσα υγρασία, προκαλώντας ξηρότητα. Για να διατηρήσουμε την υγρασία στην επιδερμίδα μας λοιπόν, επιλέγουμε μέτρια προς ζεστή θερμοκρασία, αφήνοντας κατά μέρος τις υπερβολές!
  • Ο τρόπος που θα εφαρμόσουμε την ενυδατική μας φόρμουλα είναι εξίσου σημαντικός. Εάν τρίβουμε με δύναμη το προϊόν πάνω στο δέρμα μας, το πιθανότερο είναι να προκαλέσουμε ερεθισμούς.
  • Κάνοντας απαλές, κυκλικές κινήσεις με φορά προς την καρδιά βοηθάμε στην καλύτερη απορρόφηση του προϊόντος, ενώ την ίδια στιγμή τονώνουμε και την κυκλοφορία του αίματος!
  • Εάν παρ’ όλα αυτά, τα αποτελέσματα δεν μας ικανοποιούν αρκετά, μπορούμε να ελέγξουμε τη σύνθεση των ενυδατικών μας προϊόντων. Επιλέγοντας μία πρόταση με λιγότερο άρωμα και περισσότερο υαλουρονικό οξύ για το πρόσωπο και μια πιο πλούσια κρεμώδη υφή για το σώμα, όπως για παράδειγμα κάποια ενισχυμένη κρέμα ενυδάτωσης ή ένα body butter, το δέρμα μας θα μας ευγνωμονεί!

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.