Κρέμα ματιών: Γιατί είναι σημαντική η χρήση της;

Κρέμα ματιών: Γιατί είναι σημαντική η χρήση της;

Μήπως πιστεύετε, ότι η προσθήκη ενός ακόμη καλλυντικού περιποίησης στην καθημερινότητά σας, είναι περιττή; Ή μπορεί να νομίζετε ότι η κρέμα ματιών δεν είναι και τόσο απαραίτητη, ή ακόμη ότι είναι ασήμαντη σε νεαρότερες ηλικίες… Ας δούμε γιατί η κρέμα ματιών είναι ένα σημαντικό βήμα στη φροντίδα της ομορφιάς μας και ας καταρρίψουμε τους μύθους μία για πάντα.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Η κρέμα ματιών θα πρέπει να είναι ένα σοβαρό όπλο πολύ πριν αρχίσετε να παρατηρείτε τις λεπτές γραμμές να κάνουν την εμφάνισή τους στην ευαίσθητη περιοχή. Στην πραγματικότητα, η χρήση της συνιστάται ακόμη και από την ηλικία των είκοσι.

Όπως λένε οι δερματολόγοι, κάθε φορά που χαμογελάμε ή που κάνουμε γκριμάτσες, οι δερματικοί ιστοί συσπώνται στην περιοχή των ματιών. Αυτό, όπως μπορείτε να φανταστείτε, έχει σωρρευτικές επιπτώσεις στο πρόσωπό μας πολύ πριν το αντιληφθούμε… στον καθρέφτη μας.

Επιπλέον, είναι πολύ συχνό το φαινόμενο των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια ακόμη και από την ηλικία των 20, οπότε είναι καλή ιδέα να φροντίζουμε την περιοχή των ματιών από νωρίς.

Δεδομένου δε, ότι τα πρώτα σημάδια γήρανσης παρουσιάζονται στην  περιοχή των ματιών καλό είναι να τη φροντίζουμε με επιμέλεια.

Το δέρμα στην περιοχή των ματιών μας είναι μία από τις πιο ευαίσθητες περιοχές του προσώπου σας, καθιστώντας το ιδιαίτερα επιρρεπές στη φθορά. Μαύροι κύκλοι, λεπτές γραμμές ή πρήξιμο, είναι τα σημάδια που παρατηρούμε, και ανάλογα με την ποιότητα της επιδερμίδας μας η κατάλληλη κρέμα ματιών με τα ανάλογα συστατικά είναι ο μεγάλος μας σύμμαχος για να τα αντιμετωπίσουμε.

Οι κρέμες ματιών παρέχουν…

Ενυδάτωση: Το Α και το Ω, όπως και στο υπόλοιπο πρόσωπο μας, είναι η ενυδάτωση. Ειδικά, στην περιοχή των ματιών, που το δέρμα έχει πολύ λίγους σμηγματογόνους αδένες, η ανάγκη για πολύ καλή ενυδάτωση είναι επιτακτική.

Η έλλειψη υγρασίας είναι σημαντικός παράγοντας για να δούμε τα πρώιμα σημάδια γήρανσης, όπως οι λεπτές γραμμές οι μικρές ρυτίδες. Προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας παίρνει την ενυδάτωση που χρειάζεται, η κρέμα ματιών πρέπει να αποτελεί βασικό βήμα της ρουτίνας φροντίδας του δέρματός σας.

Δείτε Επίσης
Επιστροφή στην πόλη!

Πρήξιμο και μαύροι κύκλοι: Εκτός από την ενυδάτωση, οι κρέμες ματιών ανάλογα με τα συστατικά τους, αντιμετωπίζουν κι άλλα ζητήματα, όπως η πρώιμη γήρανση και το πρήξιμο. Για την καταπολέμηση των λεπτών γραμμών, προτείνεται η χρήση ενός προϊόντος που διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, με συστατικά όπως ρετινόλη, βιταμίνη Α ή πεπτίδια.

Για τους μαύρους κύκλους, αναζητήστε κρέμες ματιών που περιέχουν βιταμίνη C, νιασιναμίδη ή οξέα. Τέλος, το πρήξιμο μπορεί να καταπραϋνθεί με ένα προϊόν που περιέχει καφεΐνη, πράσινο τσάι ή εκχύλισμα ιτιάς.

Επιπλέον, οι περισσότερες κρέμες προσώπου περιέχουν συστατικά που είναι πολύ τραχιά για το ευαίσθητο δέρμα των ματιών μας. Ένα προϊόν ειδικά για τα μάτια είναι σημαντικό για την αποφυγή ερεθισμών αλλά και για να αποκομίσουμε τα οφέλη για την επιδερμίδα στην περιοχή.

Δείτε ποιο προϊόν είναι το καλύτερο για τις δικές σας ανάγκες μην παραλείπετε να το χρησιμοποιείτε για την αποτελεσματική καταπολέμηση της πρόωρης γήρανσης και κουρασμένης έκφρασης.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.