Λάδι μαυρίσματος: Τελικά είναι σύμμαχος ή εχθρός;

Λάδι μαυρίσματος: Τελικά είναι σύμμαχος ή εχθρός;

Πολλές γυναίκες το λατρεύουν και άλλες το αποφεύγουν μετά βδελυγμίας! Το λάδι μαυρίσματος είναι σίγουρο ότι χαρίζει υπέροχη λάμψη στο δέρμα μας, όπως και βαθύ αλλά και πιο γρήγορο μαύρισμα. Αλλά τελικά, είναι σύμμαχος ή εχθρός για το δέρμα μας;

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Βρισκόμαστε στο κατακαλόκαιρο και παρόλο που ήδη γνωρίζουμε πολύ καλά πως πρέπει να προστατεύουμε την επιδερμίδα μας από τις ηλιακές ακτίνες, τελικά, δεν ξεριζώνεται τόσο εύκολα η επιθυμία για μία ηλιοκαμένη επιδερμίδα!

Έτσι, το λάδι μαυρίσματος αποτελεί συχνά μια απαραίτητη προσθήκη στο καλοκαιρινό μας νεσεσέρ. Χαρίζοντας τρομερή λάμψη και πραγματικό μαύρισμα μπορεί να γίνει ο νούμερο ένα σύμμαχος και δυστυχώς ο μεγαλύτερος εχθρός του δέρματος.

Γνωρίζουμε ότι τα tanning oils λειτουργούν υπέρ του ταχύτερου αποτελέσματος μαυρίσματος, αλλά είναι σαφές ότι συμβάλλουν επίσης στο κάψιμο του δέρματος. Όλα αυτά, αν η χρήση τους δεν είναι η ενδεδειγμένη.

Το λάδι μαυρίσματος και η χρήση του

Εάν η υπομονή δεν είναι το μεγάλο σας ατού, πιθανότατα λατρεύετε να χρησιμοποιείτε τα tanning oils. Με αυτό τον τρόπο επιταχύνετε τη φυσική διαδικασία του μαυρίσματος, καθώς προσελκύετε περισσότερες ακτίνες UV.

Ως αποτέλεσμα, επιτυγχάνετε βαθύτερο και πιο έντονο μαύρισμα. Αυτό που ουσιαστικά κάνουν είναι ότι μειώνουν τον δείκτη διάθλασης του δέρματός σας και επιτρέπουν τη διείσδυση περισσότερων ακτίνων στερούμενα -συνήθως- την υψηλή προστασία SPF.

Δείτε Επίσης
Συμβουλές για να διατηρήσετε το μαύρισμα του καλοκαιριού!

Αν αγαπάτε το λάδι μαυρίσματος, προσοχή στην επιλογή και τη χρήση!

Τα σύγχρονα λάδια μαυρίσματος, αν και περιέχουν SPF, δεν είναι πραγματικά κατασκευασμένα για να σας προστατεύουν από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Ο δείκτης προστασίας τους κυμαίνεται συνήθως στο SPF15 ή και χαμηλότερα, άρα ειδικά αν έχετε πιο ευαίσθητη και ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, η προστασία που προσφέρουν είναι πολύ χαμηλή.

Αυτό, φυσικά, θέτει το ερώτημα αν η εφαρμογή τους μαζί με ένα αντηλιακό μπορεί να αυξήσει την τελική ασφάλεια. Και η άμεση απάντηση των δερματολόγων είναι πως μια τέτοια λογική σίγουρα δεν είναι αποτελεσματική.

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι το λάδι μαυρίσματος μπορεί να δημιουργήσει σοβαρούς κινδύνους για το δέρμα. Είναι γνωστό, άλλωστε, πως ο ήλιος δρα συσσωρευτικά στο δέρμα σας και οι βλάβες παραμένουν ακόμη και για χρόνια με αποτέλεσμα τόσο ιατρικά προβλήματα όσο και πρόωρη γήρανση του δέρματος, αλλά και υπερχρωματισμούς. Όταν το δέρμα μας εκτίθεται στον ήλιο, στόχος θα πρέπει να είναι να απωθήσουμε τις ακτίνες UV, όχι να τις προσελκύσουμε.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.