Διορθώνοντας τις παρανοήσεις

Διορθώνοντας τις παρανοήσεις
Διορθώνοντας τις παρανοήσεις
Creme Solaire Anti-age, νέα βελούδινη αντηλιακή κρέμα προσώπου, Lait Solaire Hydratant, βελούδινο ενυδατικό γαλάκτωμα σώματος και Huile Solaire Soyeuse, μεταξένιο ξηρό λάδι, BIOTHERM
Για τέλειο μαύρισμα Sun Control, SPF 50 για το πρόσωπο και το σώμα, LANCASTER // After Sun Face Cream, παγκόσμια καινοτομία με βρώσιμο γιαούρτι και Aντηλιακή κρέμα προσώπου με γιαούρτι, SPF 30, KORRES
Σύστημα ολοκληρωμένης προστασίας με εξαιρετική σύνθεση, υπέροχες υφές και έκπτωση 35%, SHISEIDO +3
Προβολή Φωτογραφιών
Διορθώνοντας τις παρανοήσεις

Ο δεκάλογος που θα ξεκαθαρίσει όλα όσα θα πρέπει να ξέρετε και να εφαρμόζετε κάτω από τον ήλιο! Για να απολαύσετε τις ακτίνες του… χωρίς να σας κάψουν.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Δεν χρειάζεται σοβαρή ανησυχία μέχρι την ηλικία των είκοσι

Οι μακροχρόνιες καταστρεπτικές επιδράσεις της έκθεσης στον ήλιο είναι σωρρευτικές. Αρχίζουν με την πρώτη έκθεση και άρα στην ηλικία των 20 ετών είναι πιθανόν να έχει προκληθεί ήδη μια σημαντική καταστροφή, ακόμη και τα αποτελέσματα-κηλίδες ηλικίας, γραμμές, ρυτίδες ή και πολύ χειρότερα- δεν εμφανίζονται, παρά αρκετές δεκαετίες αργότερα. Γι΄ αυτό τα παιδιά πρέπει να προστατεύονται πάντα όταν εκτίθενται στον ήλιο.

Ο ήλιος δεν προξενεί βλάβες πριν από τις 10.00 το πρωί και μετά τις 3.00 το μεσημέρι

Μύθος. Ο ήλιος ακόμη κι όταν δεν είναι δυνατός, προκαλεί πρόβλημα στο δέρμα. Η ακτινοβολία UV ταξιδεύει στη Γη οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, ακόμη και μέσα από τα σύννεφα. Το 70% της καταστροφικής επίδρασης του ήλιου προκαλείται όταν απλώς βρισκόμαστε στην ύπαιθρο, όταν καθόμαστε μπροστά σε ένα παράθυρο, όταν περπατάμε στον δρόμο ή όταν βρισκόμαστε μέσα στο αυτοκίνητο. Γι΄ αυτό χρειαζόμαστε προστασία κάθε ημέρα όλη την ημέρα.

Άμα μαυρίσουμε, δεν κινδυνεύουμε

Μέγα σφάλμα. Οι ακτίνες του ήλιου ενεργοποιούν την παραγωγή μελανίνης και η μελανίνη με τη σειρά της μας προστατεύει από τις καταστρεπτικές ακτίνες UV. Η υπέρυθρη ακτινοβολία μπορεί επίσης να συμβάλλει στην καταστροφή, όπως και οι ελεύθερες ρίζες που προκαλούνται από το περιβάλλον. Το θέμα είναι ότι η μακροχρόνια έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση είτε το δέρμα είναι μαυρισμένο είτε όχι.

Ο σωστός ρουχισμός μάς προστατεύει

Ισχύει, αν μιλάμε για καπέλα με μεγάλο γείσο, για ρούχα με μακριά μανίκια και ανοιχτά χρώματα. Τα υφαντά υφάσματα, τα πλεκτά με μεγάλες πλέξεις αφήνουν το φως να τα διαπερνά. Επίσης, τα βρεγμένα ρούχα που κολλάνε στο δέρμα διαπερνώνται από την ακτινοβολία UV. Προσοχή λοιπόν, μην επαναπαύεστε!

Αν βάζουμε συνέχεια αντηλιακό, μπορούμε να καθόμαστε χωρίς πρόβλημα στον ήλιο

Ξεχάστε το! Απλώς με αυτόν τον τρόπο ενισχύουμε την αρχική δύναμη του αντηλιακού φίλτρου και ανανεώνουμε την κάλυψη που φεύγει με το κολύμπι ή το σκούπισμα με την πετσέτα.

Τα αντηλιακά προκαλούν εξανθήματα ή φράζουν τους πόρους

Η καταστροφή που προκαλείται από την ακτινοβολία UV μπορεί να κλείσει τους πόρους, ενώ το ίδιο μπορεί να προκληθεί και από υπερευαισθησία στον ήλιο. Μερικές φορές τα πολύ δυνατά αντηλιακά μπορεί να προκαλέσουν εξάνθημα ή κοκκινίλες. Ένα συστατικό, το παρα-αμινοβενζοϊκό οξύ (ΡΑΒΑ), έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί ερεθισμούς σε ορισμένα δέρματα, όπως αλλεργίες ή φαγούρα. Η καλύτερη λύση είναι να ελέγξετε τα συστατικά του προϊόντος, αν έχετε παρατηρήσει τέτοιες παρενέργειες.

Δείτε Επίσης
Μαυρίστε έξυπνα!

Ο ήλιος είναι ωφέλιμος

Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο ήλιος καθαρίζει το δέρμα, μας γλιτώνει από το κρυολόγημα και είναι η πολύτιμη πηγή βιταμίνης D. Η αλήθεια είναι ότι 15 λεπτά στον ήλιο προσφέρουν στο σώμα την ποσότητα βιταμίνης D που χρειάζεται. Οι ακτίνες του ήλιου μπορεί να «ανοίξουν» το δέρμα ή στην απλούστερη μορφή να μας δημιουργήσουν φουσκάλες, ενώ σίγουρα δεν μας θεραπεύουν από το κρυολόγημα. Από την άλλη, είναι γεγονός ότι μας προσφέρουν ευεξία και ψυχολογική ανάταση. Ενώ το μαύρισμα είναι ελκυστικό και καταφέρνει να κρύψει ως ένα βαθμό την ακμή, τις ουλές και άλλες ανωμαλίες του δέρματος.

Μαυρίζοντας σταδιακά, μαυρίζουμε με ασφάλεια

Και σωστό και λάθος. Και αυτό γιατί η έκθεση στον ήλιο έχει ήδη προκαλέσει την έκκριση της μελανίνης, της χρωστικής ουσίας που δημιουργεί το μαύρισμα. Αυτό σημαίνει ότι ήδη η υπεριώδης ακτινοβολία έχει κάνει τη σχετική ζημιά και το δέρμα έχει αναπτύξει τις άμυνές του. Το δέρμα έχει γίνει διπλά ανθεκτικό στις υπεριώδεις ακτίνες.

Το μαύρισμα στο σολάριουμ είναι πιο ασφαλές από το μαύρισμα στον ήλιο.

Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Το γεγονός ότι δεν προκαλεί εγκαύματα, δεν σημαίνει ότι είναι υγιεινό. Οι ακτίνες UVA που εκπέμπει, προκαλούν πρόωρη γήρανση και αυξάνουν μακροπρόθεσμα τις πιθανότητες για εμφάνιση καρκίνου του δέρματος.

Δεν μπορούμε να απολαμβάνουμε τον ήλιο πλέον!

Ένα ακόμη λάθος. Με τα αντηλιακά προϊόντα, που συνδυάζουν την επιστήμη των αντιοξειδωτικών, την τεχνολογία της προηγμένης φροντίδας του δέρματος και την προστασία, μπορεί να έχετε ακίνδυνο μαύρισμα και να απολαμβάνετε τον ήλιο, αλλά πάντα με μέτρο.

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.