Μην το κάνεις! Τα 10 λάθη που ταλαιπωρούν το δέρμα μας

Μην το κάνεις! Τα 10 λάθη που ταλαιπωρούν το δέρμα μας

Έχουμε φροντίσει να προσφέρουμε στο δέρμα μας την κατάλληλη φροντίδα, με τα ανάλογα προϊόντα περιποίησης. Τι γίνεται, όμως, όταν μερικές αδέξιες κινήσεις μας, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τής επιδερμίδας μας; Αποφεύγοντας τα 10 λάθη που ακολουθούν, θα φροντίζουμε το δέρμα μας με καλύτερες συνθήκες!

Από την Άντζελα Μολφέτα

1. Παίρνουμε με τα δάχτυλά μας την κρέμα από το βαζάκι

Εάν η κρέμα ή το μέικαπ που χρησιμοποιούμε δεν έχουν αντλία, δεν πρέπει με τίποτε να παίρνουμε το προϊόν με τα δάχτυλα. Ακόμα και εάν τα χέρια μας είναι πεντακάθαρα, βακτήρια και λιπαρές εκκρίσεις μεταφέρονται στη σύνθεση του προϊόντος. Χρησιμοποιούμε πάντα τη μικρή, ειδική σπάτουλα ή μία καθαρή μπατονέτα σε κάθε χρήση.

2. Τραβάμε και τρίβουμε το δέρμα μας

Εάν χρησιμοποιούμε «άγριες» κινήσεις στην περιποίηση του προσώπου μας, βάζουμε την επιδερμίδα μας σε κατάσταση στρες! Απλώνουμε λοιπόν, την κρέμα με ανοδικές, απαλές, κυκλικές κινήσεις μασάζ προσέχοντας να μην τρίβουμε το δέρμα μας. Ειδικά στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών, οφείλουμε να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικές, καθώς με το τράβηγμα και το τρίψιμο κάνουμε την επιδερμίδα να χάνει την ελαστικότητά της πολύ γρηγορότερα.

3. Δεν καθαρίζουμε τακτικά το κινητό μας

Είναι δύσκολο να υπολογίσουμε πόσες φορές αγγίζουμε το κινητό μας τηλέφωνο καθημερινά. Όλα αυτά τα βακτήρια που βρίσκονται στην επιφάνειά του, όμως, μεταφέρονται στο πρόσωπό μας, με κίνδυνο να δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα. Ένα καλό σκούπισμα της επιφάνειας του κινητού μας με κάποιο ειδικό καθαριστικό, όπως αυτά που χρησιμοποιούμε για τον υπολογιστή ή την τηλεόραση, μια φορά την ημέρα καθιστά τη χρήση του τηλεφώνου μας ασφαλή και για το δέρμα μας.

4. Συχνή απολέπιση

Οπωσδήποτε η απολέπιση βοηθά στην ανανέωση των κυττάρων και προσφέρει μια αναζωογονητική εικόνα φρεσκάδας στο πρόσωπο. Όταν το παρακάνουμε, όμως, κάνοντας απολέπιση καθημερινά ή σε κάποιες περιπτώσεις πρωί και βράδυ, είναι πολύ πιθανόν να εμφανιστούν ανεπιθύμητοι ερεθισμοί. Η απολέπιση μία με δύο φορές την εβδομάδα είναι μια καλή συχνότητα, ενώ μπορούμε να κάνουμε επιπλέον απολέπιση, ειδικά και μόνο στις πιο τραχιές ή προβληματικές περιοχές.

5. Αγνοούμε τα σημάδια ξηρότητας

Ένα πολύ συχνό φαινόμενο κακής φροντίδας του προσώπου μας είναι να αγνοούμε τα σημάδια ξηρότητας που εκπέμπει το δέρμα μας. Όταν νιώθουμε πως μας “τραβάει”, διακρίνουμε μικρές, σχεδόν αδιόρατες φολίδες απολέπισης στην επιφάνειά του ή νιώθουμε ένα είδος φαγούρας, τότε το δέρμα μας βρίσκεται στα όρια της αφυδάτωσης! Για να ανταπεξέλθουμε εφαρμόζουμε πρωί-βράδυ ένα πλούσιο ενυδατικό προϊόν, ενώ σε δύσκολες περιπτώσεις οφείλουμε προηγουμένως να απλώσουμε έναν ορό εμπλουτισμένο με υαλουρονικό οξύ, ώστε να διατηρηθούν τα επίπεδα υγρασίας στην επιδερμίδα μας.

6. Δεν καθαρίζουμε τα εργαλεία του μακιγιάζ

Τόσο τα πινέλα, όσο και τα σφουγγαράκια ή βουρτσάκια που χρησιμοποιούμε στο μακιγιάζ, είναι απαραίτητο να καθαρίζονται, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα με σαπούνι και νερό. Μετά από κάθε χρήση τους, όμως και καθημερινά, μπορούμε να τα καθαρίζουμε με κάποιο προϊόν που έχει ως βάση το οινόπνευμα, ώστε να αποφύγουμε οποιοδήποτε δερματικό πρόβλημα μπορεί να δημιουργηθεί εξαιτίας της συσσώρευσης βακτηρίων, λίπους και αλλεπάλληλων στρωμάτων προϊόντων στην επιφάνειά τους.

Δείτε Επίσης
Πεσμένα βλέφαρα: Ποια είναι τα αίτια και θεραπείες

7. Χρησιμοποιούμε τα προϊόντα περιποίησης με λανθασμένη σειρά

Πάνω στη βιασύνη μας ή χωρίς να ξέρουμε ακριβώς ποια είναι η χρήση κάθε προϊόντος, ενδέχεται να χρησιμοποιούμε τα προϊόντα φροντίδας του δέρματός μας με λανθασμένη σειρά, οπότε δεν έχουμε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα. Διαβάζουμε λοιπόν, προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης σε κάθε προϊόν και εφαρμόζουμε ανάλογα. Για παράδειγμα, οι οροί φοριούνται πάντα πρώτοι σε απόλυτα καθαρό δέρμα, ενώ τα αντιηλιακά προϊόντα πριν το μέικαπ ή ως τελευταία κίνηση, εάν δεν φοράμε μακιγιάζ.

8. Δεν κάνουμε ντεμακιγιάζ, πριν κοιμηθούμε

Το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουμε όλες στην περιποίηση του προσώπου μας! Με τον να μην αφαιρούμε, όμως, κάθε ίχνος μακιγιάζ και ακαθαρσιών από την επιδερμίδα μας πριν πέσουμε για ύπνο, εμποδίζουμε τη φυσική ανανέωση του δέρματος που συντελείται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Την ίδια στιγμή προσφέρουμε και τις… ιδανικές συνθήκες, όμως, ώστε να γεράσει το δέρμα μας πριν την ώρα του και οι πρόωρες ρυτίδες να εμφανιστούν στην εύθραυστη επιδερμίδα μας, πανηγυρικά!

9. Δεν χρησιμοποιούμε αντιηλιακό

Η καθημερινή χρήση του αντιηλιακού προϊόντος, 365 ημέρες τον χρόνο, είναι μια κίνηση που πρέπει να γίνει ρουτίνα, εάν ενδιαφερόμαστε για το δέρμα του προσώπου μας. Ο ήλιος με τις αρνητικές του επιδράσεις καιροφυλακτεί σε κάθε μας κίνηση… Πίσω από τα παράθυρα του αυτοκινήτου όταν οδηγούμε, όταν βγάζουμε τον σκύλο βόλτα ή ακόμα και όταν καθόμαστε στη σκιά!

10. Χρησιμοποιούμε ακατάλληλα προϊόντα για τον τύπο του δέρματός μας

Μπορεί το δέρμα μας να είναι μικτό. Σε αρκετές περιπτώσεις, όμως, το τύπος του μπορεί να διαφοροποιηθεί εξαιτίας ορμονικών αλλαγών, εξωτερικών επιθέσεων ή διάφορων άλλων παραγόντων. Κάθε μήνα είναι σωστό και σκόπιμο να ελέγχουμε τον τύπο του, ώστε να είμαστε βέβαιες πως χρησιμοποιούμε τα ιδανικά προϊόντα, διότι, όπως γνωρίζουμε άλλωστε, ένα ξηρό δέρμα χρειάζεται μέγιστη ενυδάτωση ενώ ένα λιπαρό σταδιακή και ελεγχόμενη.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.