Οδηγός για ματ επιδερμίδα βήμα-βήμα

Οδηγός για ματ επιδερμίδα βήμα-βήμα

Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει τόσο πιο δύσκολο είναι να διατηρήσουμε τη φρεσκάδα και τη ματ όψη στο δέρμα του προσώπου μας. Εάν μάλιστα, το δέρμα μας έχει τάσεις λιπαρότητας τότε είναι σχεδόν αδύνατον να ελέγξουμε τη «φυσική του λάμψη»! Κι όμως! Με μερικά έξυπνα τρικ, η ματ όψη της επιδερμίδας μας μπορεί να διαρκεί όλη μέρα! Να πώς…

Από την Άντζελα Μολφέτα

Βήμα 1: Προσοχή στον καθαρισμό της επιδερμίδας

Ξεκινάμε καθαρίζοντας την επιδερμίδα μας. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές στην επιλογή του προϊόντος καθαρισμού, καθώς το υπερβολικό οινόπνευμα στη σύνθεσή του είναι πιθανόν να αφυδατώσει το δέρμα μας, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη παραγωγή λιπαρότητας.

Βήμα 2: Η κατάλληλη ενυδάτωση

Ακριβώς το ίδιο μπορεί να συμβεί εάν η επιδερμίδα μας δεν είναι ενυδατωμένη. Μια ενυδατική κρέμα προσώπου λοιπόν, με ρυθμιστικούς παράγοντες για τις εκκρίσεις λιπαρότητας είναι αυτό που χρειαζόμαστε. Μια κίνηση που όχι μόνο βοηθά το μακιγιάζ μας να διαρκέσει περισσότερο, αλλά μετατρέπει και το δέρμα μας σε ιδανικό καμβά!

Βήμα 3: Απαραίτητο το primer

Αφού περάσουν μερικά λεπτά, το κατάλληλο primer θα επιβραδύνει την παραγωγή των φυσικών ελαίων. Θα προετοιμάσει κατάλληλα το δέρμα για την εφαρμογή του μέικαπ και θα βοηθήσει, ώστε το τελικό αποτέλεσμα του μακιγιάζ μας να διαρκέσει ακόμα περισσότερο.

Βήμα 4: Το τέλειο μέικαπ

Τώρα, σειρά έχει η βάση του μακιγιάζ, δηλαδή το μέικαπ. Κάθε προϊόν που αναγράφει «ενυδάτωση», «λάμψη» ή «δροσερό άγγιγμα» δεν είναι κατάλληλο για εμάς.

Για τις ανάγκες της λιπαρής επιδερμίδας αναζητάμε συνθέσεις που αναφέρονται ως «ματ αποτέλεσμα», «χωρίς έλαια», «έλεγχος λιπαρών εκκρίσεων» ή ακόμα και «αποτέλεσμα μακράς διάρκειας». Για απόλυτη σιγουριά, μπορούμε να τεστάρουμε ένα δείγμα προϊόντος και τελικά, να αποφασίσουμε για την αγορά μας.

Βήμα 5: Η σημασία της πούδρας

Ο καλύτερος φίλος μιας λιπαρής επιδερμίδας είναι σίγουρα, η πούδρα! Για να σταθεροποιήσουμε το μέικαπ και για να εξασφαλίσουμε το απόλυτο ματ αποτέλεσμα, η επιλογή της κατάλληλης πούδρας είναι επιτακτική.

Δείτε Επίσης
Υποδεχτείτε το «συννεφιασμένο δέρμα», τη νέα τάση ομορφιάς αυτής της άνοιξης

Μπορούμε να δοκιμάσουμε μια πούδρα για έξτρα κάλυψη, που δημιουργεί ένα ενιαίο σώμα με το μέικαπ και κυκλοφορεί, συνήθως, σε πολλές αποχρώσεις.

Μια ματ πούδρα μέτριας κάλυψης είναι μια πρόταση που ικανοποιεί τις ανάγκες μας, εξασφαλίζοντας ματ αποτέλεσμα με δυο-τρεις εφαρμογές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Εάν πάλι επιθυμούμε μία ακόμα πιο ελαφριά πούδρα, υπάρχουν αρκετές προτάσεις και για λιπαρές επιδερμίδες, με ημιδιάφανο αποτέλεσμα. Χάρη στην αέρινη σύνθεσή τους μπορούμε να τις χρησιμοποιούμε όσο συχνά θέλουμε, με ανάλαφρο άγγιγμα, ώστε να διατηρείται η ματ κάλυψη αδιατάραχτη!

Βήμα 6: Το σπρέι φιξαρίσματος

Ολοκληρώνοντας το μακιγιάζ μας, ψεκάζουμε το πρόσωπο με ένα σπρέι φιξαρίσματος, για να «κλειδώσουμε» το αποτέλεσμα και να εξασφαλίσουμε ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια, όσες ώρες και εάν περάσουν.

Top tips

  • Έχουμε πάντα στην τσάντα μας την πούδρα της επιλογής μας.
  • Μερικά blotting papers [ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ] μπορούν ανά πάσα στιγμή να απορροφήσουν την περίσσεια λιπαρότητα.
  • Σε περιόδους έντονης λιπαρότητας, μετά το μέικαπ ταμπονάρουμε με ένα-δυο blotting papers, πριν την πούδρα. Τέλος, μετά το σπρέι φιξαρίσματος ένα πέρασμα με ημιδιάφανη πούδρα θα απομακρύνει ακόμα και το τελευταίο ίχνος λιπαρότητας!

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.