Πεντικιούρ: Τι πρέπει να προσέχουμε από πλευράς υγιεινής

Πεντικιούρ: Τι πρέπει να προσέχουμε από πλευράς υγιεινής

Ποια από εμάς δεν απολαμβάνει ένα επαγγελματικό πεντικιούρ, ακόμη και μπορεί να τα καταφέρνουμε και μόνες μας; Χαλαρωτικό και ανανεωτικό, το πεντικιούρ μπορεί να δώσει φτερά στα πόδια μας, απομακρύνοντας τόσο την καθημερινή φθορά όσο και την κούραση. Είναι αρκετό, όμως, το απαλό δέρμα μωρού και το τέλειο χρώμα στα νύχια των ποδιών μας ή πρόκειται για παγίδα;

Από την Άντζελα Μολφέτα

Άψογο το πεντικιούρ που απολαύσαμε πριν καμιά εβδομάδα, αλλά τι συμβαίνει με την περιοχή γύρω από τα νύχια μας;

Τα βακτήρια και οι ιογενείς ή μυκητιασικές λοιμώξεις δημιουργούνται με απίστευτη ευκολία, μας ταλαιπωρούν και τελικά, θα χρειαστούμε εβδομάδες ή και μήνες για να απαλλαγούμε ολοκληρωτικά.

Μια πραγματικότητα, που είναι πολύ πιθανόν να έχει συμβεί σε όλες μας! Και το πιθανότερο είναι πως δεν έχουμε δώσει την πρέπουσα σημασία, σε μερικά σημεία…

Δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή, όμως, σε κάποιες λεπτομέρειες οι όροι μπορούν να αντιστραφούν. Οπότε; Ακολουθούμε μερικά απλά βήματα, ώστε να μειώσουμε τους κινδύνους στο ελάχιστο και να μετατρέψουμε το πεντικιούρ σε μια ευχάριστη, αλλά και ασφαλή διαδικασία!

Προσοχή στην καθαριότητα

Μια επίσκεψη στο κομμωτήριο ή στον χώρο που θα κάνουμε πεντικιούρ είναι σημαντική, για να ελέγξουμε τους κανόνες υγιεινής. Μπορούμε να πάμε και λίγη ώρα πριν το ραντεβού μας, για τον ίδιο σκοπό. Καθώς είμαστε στον χώρο αναμονής θα παρακολουθήσουμε τις κινήσεις τους…

Χρησιμοποιούν νέα εργαλεία σε κάθε πελάτισσα; Καθαρίζουν και απολυμαίνουν τα μπολ μετά από κάθε χρήση; Εάν ναι, έχει καλώς. Εάν όχι, καλύτερα να αναβάλλουμε το ραντεβού και να επιλέξουμε κάποιο άλλο σημείο.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα εργαλεία, στη διαδικασία αλλά και μην επιτρέψετε ποτέ το ειδικό ξυράφι για την αφαίρεση κάλων.

Όχι, στο ξυράφι και στα κοψίματα!

Σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε στην nail artist να χρησιμοποιήσει το ειδικό ξυράφι για την αφαίρεση των κάλων!

Όχι μόνο βλάπτει το δέρμα μας, προκαλώντας ρωγμές, αλλά δημιουργεί και τις ιδανικές συνθήκες για μόλυνση της περιοχής!

Παράλληλα, ας σημειώσουμε πως αυτή η μέθοδος προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη πάχυνση του δέρματος, δηλαδή πιο μεγάλους και πιο συμπαγείς κάλους!

Επίσης, θα πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή σε τυχόν κοψίματα του δέρματος. Εάν δημιουργηθούν και στη συνέχεια, μουλιάσουμε τα πόδια μας μέσα σε μπολ με νερό, τότε τα βακτήρια των ποδιών μας, τα οποία αποτελούν τη φυσική χλωρίδα της επιδερμίδας μας, θα εισβάλλουν με ευκολία μέσα στο κόψιμο. Κίνηση που μπορεί να προκαλέσει μόλυνση στο δέρμα μας και αυτό δεν το θέλουμε με τίποτα!

Πιο ασφαλές πεντικιούρ

Δείτε Επίσης
Πατάμε πόδι!

Μην ανησυχείτε! Δεν πρόκειται να μας χαρακτηρίσουν ως υποχόνδριες, εάν ζητήσουμε να γίνει το πεντικιούρ με δικά μας εργαλεία. Είναι αλήθεια πως τα περισσότερα κέντρα φροντίδας νυχιών χρησιμοποιούν πλέον, τις μεγάλες λίμες ποδιών με σμύριδα. Η χρήση τους, όμως, είναι αρκετά επικίνδυνη καθώς είναι πορώδεις και δεν μπορούν να αποστειρωθούν!

Αρκετά εργαλεία πεντικιούρ μπορούν να μεταδώσουν κάποιο είδος μόλυνσης, εάν δεν είναι επαρκώς αποστειρωμένα.

Αγοράζοντας τα δικά μας εργαλεία πεντικιούρ από ένα εξειδικευμένο κατάστημα ή χρησιμοποιώντας τα κιτ μιας χρήσης είμαστε βέβαιες πως δεν πρόκειται να κάνουν πάρτι μαζί μας, τα μικρόβια των άλλων!

Παρ’ όλα αυτά, εάν δεν έχουμε τη δυνατότητα να προτείνουμε τα δικά μας εργαλεία πεντικιούρ, τότε θα πρέπει να ρωτήσουμε για τις διαδικασίες αποστείρωσης του κέντρου νυχιών.

Όλες οι συσκευές θα πρέπει να μουλιάζουν σε διάλυμα καθαρισμού, τουλάχιστον για 10 λεπτά. Ακόμη πιο ασφαλής μέθοδος, όμως, είναι οι αεροστεγείς συσκευασίες. Εάν το κέντρο νυχιών που θα επισκεφθούμε προσφέρει αυτή τη δυνατότητα, τότε θα πρέπει να αισθανόμαστε απόλυτα ασφαλείς!

Έξτρα συμβουλή: Εάν δεν μπορούμε να βρούμε εύκολα ένα χώρο που να μας ικανοποιεί, τότε μπορούμε να αναζητήσουμε κάποιο ποδίατρο, απολαμβάνοντας ένα ιατρικό πεντικιούρ!

DIY πεντικιούρ, σε 3 βήματα!

Βυθίζουμε τα πόδια μας σε μια λεκάνη με χλιαρό προς ζεστό νερό, προσθέτοντας 2 φλ. του τσαγιού θειικό μαγνήσιο σε 4 λίτρα νερό. Τρίβουμε απαλά με μια ελαφρόπετρα, σκουπίζουμε καλά και απλώνουμε στα πόδια μας μια παχύρρευστη ενυδατική κρέμα. Με τις υγείες μας!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.