Ανακαλύψαμε ποια ρούχα αρέσουν στους άντρες!

Ανακαλύψαμε ποια ρούχα αρέσουν στους άντρες!

Μας απασχολεί αρκετά η ιδέα να μάθουμε, αν υπάρχουν τελικά κάποια ρούχα που μας κάνουν πιο ελκυστικές… Οι ψυχολόγοι απαντούν σε ένα από τα πλέον “καυτά” ερωτήματα που απασχολεί τις σύγχρονες γυναίκες…

Από τη Βάνα Αντωνοπούλου

Όταν λέω στον κόσμο τι δουλειά κάνω, συχνά η ερώτηση με την οποία με βομβαρδίζουν είναι “ποια είναι η πιο hot τάση αυτή τη στιγμή;” ή “τι θα φορεθεί τον χειμώνα/καλοκαίρι/άνοιξη;” Για τους ψυχολόγους, ωστόσο, που ασχολούνται με θέματα μόδας (υπάρχουν, εννοείται, και αυτοί) η βασική ερώτηση που τους κάνει ο κόσμος είναι “ποια ρούχα αρέσουν περισσότερο;” και, φυσικά, “ποια ρούχα γοητεύουν το άλλο φύλο;”
Και μολονότι πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να ντυνόμαστε πρώτα για τον εαυτό μας, πρέπει να ομολογήσω ότι με ελκύει αρκετά η ιδέα να μάθω, αν υπάρχουν τελικά κάποια ρούχα που μας κάνουν πιο ελκυστικές και, φυσικά, αν αυτό το γεγονός μπορεί να εξηγηθεί επιστημονικά.

Μιλώντας, λοιπόν, με ειδικούς που έχουν ασχοληθεί με το θέμα μόδα, και διαβάζοντας σχετικά άρθρα και έρευνες, κατέληξα ότι τελικά υπάρχει ένα χρώμα που όλοι συμφωνούν ότι είναι πιο ελκυστικό και κεντρίζει το ενδιαφέρον των ανδρών. Και αυτό το χρώμα είναι -οποία έκπληξη!- το κόκκινο. Συγκεκριμένα, οι ψυχολόγοι συμφωνούν ότι το κόκκινο είναι το νούμερο ένα χρώμα όσον αφορά στη γοητεία. Οι αποδείξεις βρίσκονται τριγύρω μας: από τα ζώα που τα τραβάει το κόκκινο χρώμα, αλλά και από διάφορες μελέτες που αποδεικνύουν ότι όταν, για παράδειγμα, μια γυναίκα κρατάει κόκκινο laptop, ένας άντρας θα της μιλήσει πιο εύκολα απ’ ό,τι σε μια γυναίκα με laptop άλλου χρώματος. Και μάλιστα, η παρατήρηση ότι το κόκκινο εξιτάρει περισσότερο, ισχύει και για τα δύο φύλα!

Μια πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι στις online γνωριμίες (βλέπε Tinder), όταν οι άνδρες κοιτάζουν το προφίλ μιας γυναίκας, τα κόκκινα ρούχα θεωρούνται πιο σέξι και γοητευτικά. Παράλληλα, ακόμη και σε ένα εστιατόριο θα δώσουμε πιο υψηλό πουρμπουάρ σε έναν/μία σερβιτόρο με κόκκινα αξεσουάρ, αφού το συγκεκριμένο χρώμα τους καθιστά πιο γοητευτικούς και φιλικούς.

Δείτε Επίσης
Χαλιά: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

Φυσικά όλοι οι ψυχολόγοι συμφωνούν ότι η αυθυποβολή, η λογική, δηλαδή, του αν δείχνεις όμορφη/ος αισθάνεσαι και όμορφη/ος, είναι πιο δυνατή από οποιοδήποτε χρώμα (ακόμη και το κόκκινο). Οι έρευνες δείχνουν ότι αν κάποιος αποδίδεi ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό στα ρούχα που φοράει, είναι πιο πιθανό να υιοθετήσει αυτό το χαρακτηριστικό. Αν, λοιπόν, επιλέγουμε ρούχα που εκπέμπουν ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό (π.χ. θηλυκότητα, δυναμισμό κ.λπ.), οι άλλοι θα τα δουν και θα αναγνωρίσουν σε αυτά το συγκεκριμένο στοιχείο -σε αυτή την περίπτωση τη σεξουαλική γοητεία.

Με λίγα λόγια, αν αισθάνεσαι γοητευτική με αυτό που φοράς και οι άλλοι θα σε βρουν γοητευτική… Απλό, έτσι δεν είναι;

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.