Ποιος είναι ο αληθινός λόγος που εμφανίζουμε σακούλες κάτω από τα μάτια;

Ποιος είναι ο αληθινός λόγος που εμφανίζουμε σακούλες κάτω από τα μάτια;

Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν ο κόσμος θα μπορούσε να δει πόσο εξουθενωμένη είστε, κοιτάζοντας μόνο τις σακούλες κάτω από τα μάτια σας, η απάντηση, δυστυχώς, είναι ναι. Είναι όμως ο μόνος και ο αληθινός λόγος που εμφανίζουμε αυτές τις ανεπιθύμητες σακούλες κάτω από τα μάτια;

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Οι άνθρωποι μπορούν κυριολεκτικά να δουν τη στέρηση ύπνου στο πρόσωπο ενός άλλου ατόμου. Οι ειδικοί λένε: «Όταν οι άνθρωποι είναι κουρασμένοι ή αγχωμένοι, η κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή των ματιών τείνει να επιβραδύνεται, επιτρέποντας στο αίμα να λιμνάζει εκεί».

Τα μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία γύρω από το μάτι προκαλούν τόσο οίδημα όσο και αυτό το βαθύ μωβ χρώμα – σημάδια από τη Μητέρα Φύση ότι πρέπει να χαλαρώσετε.

Αλλά δεν παρουσιάζουν όλοι όσοι είχαν μία κακή βραδιά ύπνου τις ίδιες προκλήσεις στα μάτια. Πολλοί παράγοντες καθορίζουν εάν οι σακούλες κάτω από τα μάτια σας θα είναι σημαντικές ή διαχειρίσιμες.

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2005 στο Journal of the American Society of Plastic Surgeons, «οι σακούλες των βλεφάρων δεν έχουν ενιαία ανατομική βάση», αλλά, όπως τονίζουν οι γιατροί, «η γενετική προδιάθεση είναι ο μεγαλύτερος ένοχος».

Ωστόσο, ο καλός ύπνος και οι ρουτίνες περιποίησης της επιδερμίδας μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πρηξίματος και του αποχρωματισμού, κάνοντάς σας να φαίνεστε φρέσκια σαν τον πρωινό ήλιο.

Μπορεί να είστε γενετικά επιρρεπείς σε σακούλες κάτω από τα μάτια σας

Είτε σας αρέσει είτε όχι, τα γονίδιά σας παίζουν ρόλο στο αν έχετε ή όχι σακούλες κάτω από τα μάτια σας. Ο κοσμητικός δερματολόγος Paul Jarrod Frank, M.D. εξηγεί: «Υπάρχει μια ισχυρή γενετική συνιστώσα στους μαύρους κύκλους, η οποία είναι εκτός ελέγχου των ανθρώπων».

Για παράδειγμα, εάν έχετε ανοιχτόχρωμο δέρμα ή το δέρμα γύρω από τα μάτια σας είναι εύθραυστο, είναι πολύ πιο εύκολο να δείτε το συσσωρευμένο αίμα στο κάτω μέρος των ματιών σας.

Δείτε Επίσης
Πώς το ιδανικό κονσήλερ μπορεί να κάνει τα μάτια μας όσο πιο λαμπερά γίνεται!

Εάν το πρήξιμο σας απασχολεί, αυτό είναι επίσης γενετικό. Καθώς γερνάμε, η βαρύτητα τραβάει το δέρμα μας προς τα κάτω. Οι πρωτεΐνες που μας κρατούν νέους μειώνονται, συμβάλλοντας περαιτέρω στις σακούλες των ματιών.

Ορισμένοι άνθρωποι έχουν επίσης προδιάθεση για υπεξάρθρημα, όπου το λίπος που αποθηκεύεται κάτω από το μάτι μετακινείται προς τα εμπρός στο πρόσωπο. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να κοιμάται 9 ώρες τη νύχτα, αλλά εξακολουθεί να έχει σακούλες στα μάτια».

Μην αφήσετε τα γονίδιά σας να σας αποτρέψουν από το να προσπαθήσετε να διορθώσετε τις σακούλες κάτω από τα μάτια σας. Το πώς κοιμάστε, τι τρώτε, πώς πλένετε το πρόσωπό σας και τι συμβαίνει στο περιβάλλον σας μπορούν όλα να επηρεάσουν την εμφάνιση των σακουλών κάτω από τα μάτια σας.

Το περιβάλλον και η προσωπική σας υγιεινή μπορούν να βοηθήσουν ή να εμποδίσουν τις σακούλες των ματιών

  • Εάν είστε ήδη επιρρεπείς σε σακούλες κάτω από τα μάτια σας, οι περιβαλλοντικές αλλεργίες μπορεί να τις κάνουν ακόμη χειρότερες. «Όταν το σώμα εκτίθεται σε αλλεργιογόνα», λένε οι ειδικοί «απελευθερώνει ανοσοποιητικές πρωτεΐνες γνωστές ως ισταμίνες. Αυτές οι ουσίες μπορούν να προκαλέσουν πρήξιμο των αιμοφόρων αγγείων μέσα και γύρω από τα μάτια».
  • Οι ισταμίνες – χημικές ουσίες που προστατεύουν το σώμα σας από εξωτερικά αλλεργιογόνα – μπορούν επίσης να προκαλέσουν μαύρους κύκλους. Βοηθήστε να το διορθώσετε λαμβάνοντας ένα μη συνταγογραφούμενο αντιισταμινικό.
  • Επίσης, προτείνεται να στηρίζετε το κεφάλι σας τη νύχτα σε μαξιλάρια για να μην κατακαθίσουν τα υγρά κάτω από τα μάτια σας.
  • Επιπλέον, η προστασία του δέρματός σας από τις βλάβες του ήλιου μπορεί να μετριάσει την περαιτέρω λέπτυνση του δέρματος, σύμφωνα με τους δερματολόγους.
  • Μια άλλη μεγάλη συμβουλή (και πιο εύκολο να το πούμε παρά να το κάνουμε) είναι να αποφύγετε το τρίψιμο των ματιών σας, το οποίο φουσκώνει τα αιμοφόρα αγγεία, προκαλώντας περαιτέρω πρήξιμο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τον καθαρισμό του προσώπου και το ντεμακιγιάζ. Το δέρμα κάτω από τα μάτια είναι από τα πιο λεπτό στο σώμα, επομένως οποιοδήποτε τραύμα ή ερεθισμός μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή.
  • Μείνετε μακριά από τα πολύ αλατισμένα τρόφιμα, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν κατακράτηση υγρών και να έχετε καλό ύπνο.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.