4 βήματα για ξεκούραστο βλέμμα, ισοδύναμα με 8 ώρες ύπνου!

4 βήματα για ξεκούραστο βλέμμα, ισοδύναμα με 8 ώρες ύπνου!

Μαύροι κύκλοι, σακούλες και ρυτίδες γύρω από τα μάτια; Η έλλειψη ύπνου είναι η πιθανότερη αιτία. Εξασφαλίζοντας, έστω και υποθετικά 8 ώρες ύπνου καθημερινά, χάρη στα 4 απλά βήματα που ακολουθούν, τα πάντα μπορούν να συμβούν!

Aπό την Άντζελα Μολφέτα

Βήμα 1: Φως κι άλλο φως…

Η ευαίσθητη περιοχή των ματιών λειτουργεί ως σφουγγάρι, στα καλά συστατικά, αλλά και στις επιθέσεις. Αυτό που είναι βασικό λοιπόν, είναι να λειάνουμε όσο μπορούμε περισσότερο την επιδερμίδα γύρω από τα μάτια. Σύμμαχός μας; Τα προϊόντα που προσδίδουν φως. Απλώνουμε με απαλές κινήσεις, προς τη φορά του ρολογιού και περιμένουμε λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, μια εξειδικευμένη φόρμουλα ενυδάτωσης ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος, προλαμβάνει τη δημιουργία ρυτίδων και ταυτόχρονα αυξάνει τα επίπεδα λάμψης. Μερικά χτυπηματάκια με τις άκρες των δαχτύλων, αμέσως μετά την εφαρμογή, βοηθούν στην καλύτερη απορρόφηση και τονώνουν την κυκλοφορία του αίματος.

Βήμα 2: Επίθεση στους μαύρους κύκλους…

Εάν κάτω από τα μάτια εμφανίζονται οι γνωστοί μαύροι κύκλοι, δεν πρέπει ποτέ να παραλείπουμε τη χρωματική κάλυψη με ειδικό προϊόν. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι να χρησιμοποιήσουμε την κατάλληλη απόχρωση, ανάλογα και με τον τόνο των μαύρων κύκλων. Εάν λοιπόν, οι μαύροι κύκλοι έχουν τόνους του μπλε ή του μοβ, η ιδανικότερη απόχρωση για τέλεια κάλυψη είναι η ροδακινί. Εάν πάλι, ο τόνος είναι προς τις αποχρώσεις του καφέ, τότε επιλέγουμε πορτοκαλί χρώμα. Εφαρμόζουμε το διορθωτικό χρώματος, αποκλειστικά και μόνο στα σημεία που εμφανίζονται οι διχρωμίες σε ελάχιστη ποσότητα και απλώνουμε επιμελώς!

Δείτε Επίσης
Ροδακινί μακιγιάζ: Απλό και γλυκό!

Βήμα 3: Η δύναμη του κονσίλερ…

Η επιλογή του κατάλληλου κονσίλερ είναι, πραγματικά, καταλυτική. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα προϊόν πλήρους κάλυψης, αλλά καθώς η περιοχή των ματιών είναι ιδιαίτερα εύθραυστη, δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ κρεμώδες, αλλά ούτε και πολύ στεγνό. Τα κονσίλερ σε μορφή στικ είναι, ίσως, τα ιδανικότερα. Παρ’ όλα αυτά, προτείνουμε η εφαρμογή τους να γίνεται με τη βοήθεια ενός μικρού πινέλου ακριβείας, με ταμποναριστές κινήσεις ακριβώς στα επιλεγμένα σημεία και ποτέ «τρίβοντας» την ευαίσθητη περιοχή. Εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει και η απόχρωση που επιλέγουμε. Οι πολύ ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις, συνήθως καταστρέφουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επενδύοντας σε έναν τόνο ανοιχτότερο από τον φυσικό τόνο τής επιδερμίδας, έχουμε την πιο ασφαλή επιλογή.

Βήμα 4: Τρισδιάστατο εφέ…

Το παιχνίδι του φωτός μπορεί να εξασφαλίσει ακόμα πιο τέλεια αποτελέσματα. Δοκιμάζοντας να ρίξουμε έξτρα φως στην εσωτερική γωνία των ματιών και στην περιοχή κάτω από τα φρύδια, πραγματικά, αιχμαλωτίζουμε όλα τα βλέμματα πάνω μας! Πώς; Μόνο μια τελίτσα από το προϊόν έξτρα λάμψης, που θα απλώσουμε με το ειδικό πινελάκι, είναι αρκετή για να φωτίσει το βλέμμα μας. Κάνοντας το ίδιο, ακριβώς κάτω από τα φρύδια εξασφαλίζουμε λάμψη υγείας και καθαρότητα, ενώ την ίδια στιγμή πετυχαίνουμε να δείχνουν τα μάτια μας μεγαλύτερα! Και για να ολοκληρώσουμε την απόλυτη μεταμόρφωση, ένα αόρατο πέπλο με διάφανη πούδρα σε σκόνη, πλούσια σε minerals, δίνει διάρκεια και το τελικό, αέρινο touch!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.