Ρυτίδες γέλιου στο στόμα και στα μάτια: Ανακαλύψτε τι μπορείτε να κάνετε!

Ρυτίδες γέλιου στο στόμα και στα μάτια: Ανακαλύψτε τι μπορείτε να κάνετε!

Οι λεπτές γραμμές που σχηματίζονται γύρω -και κυρίως- στο πάνω μέρος του στόματος αλλά και στις γωνίες των ματιών είναι μέρος της φυσικής γήρανσης του δέρματος. Βέβαια, μπορούμε να τις καθυστερήσουμε, να τις απαλύνουμε ή και να τις απαλείψουμε. Σύμμαχοί μας, οι δερματολόγοι, τα ειδικά καλλυντικά αλλά και η εφαρμογή μερικών πρακτικών στην καθημερινότητά μας.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Η σύγχρονη επιστήμη, οι ειδικές κρέμες, η απολέπιση και η αλλαγή στον τρόπο ζωής μας είναι οι τρόποι που βοηθούν στην επιβράδυνση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών στο στόμα και στα μάτια.

Τι είναι οι λεπτές γραμμές και πώς προκαλούνται

Οι γραμμές γέλιου είναι οι κάθετες γραμμές που εκτείνονται από τις πλευρές της μύτης και καμπυλώνουν γύρω από το στόμα και μερικές φορές εκτείνονται και στο πηγούνι.

Αποτελούν από τα πιο κοινά ορατά σημάδια της ωρίμανσης της επιδερμίδας και ονομάζονται ρινοβολική πτυχή. Αναπτύσσονται με την ηλικία αλλά και λόγω του τρόπου ζωής μας.

Οι λόγοι για την εμφάνιση των λεπτών γραμμών γύρω από το στόμα είναι η ηλικία, η αύξηση του βάρους ακόμη και το γεγονός πως τα δόντια δεν υποστηρίζουν τον υπερκείμενο ιστό.

Τρόποι αντιμετώπισης

Για να δούμε ποια είναι η κατάλληλη αντιμετώπιση θα πρέπει να δούμε αν είναι δυναμικές ρυτίδες, δηλαδή ρυτίδες γίνονται ορατές με την κίνηση, π.χ. όταν μιλάμε ή τρώμε, ή αν είναι στατικές ρυτίδες, δηλαδή ρυτίδες που φαίνονται, ακόμη κι αν δεν κάνετε καμία κίνηση. Σίγουρα, οι στατικές ρυτίδες αντιμετωπίζονται δυσκολότερα.

Θεραπεία με fillers για τις λεπτές γραμμές στο στόμα

H πιο συνηθισμένη θεραπεία για τις γραμμές γέλιου γύρω από το στόμα είναι τα fillers. Παρόλα αυτά η σημασία της αναζήτησης ενός πιστοποιημένου γιατρού που να κατανοεί την ανατομία του προσώπου σας είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Εάν τοποθετηθεί μεγάλη ποσότητα υλικού αναπλήρωσης στις ρυτίδες, μπορεί να λειανθούν αλλά υπάρχει κίνδυνος να φαίνονται σαν πρησμένες κάτι που είναι μάλλον αντιαισθητικό και «ψεύτικο».

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η προσέγγιση πρέπει είναι συντηρητική. Μπορείτε να κάνετε μια έγχυση και στη συνέχεια να επανεκτιμήσετε την κατάσταση σε περίπου μία εβδομάδα, ώστε να αποφασίσετε πώς θα προχωρήσετε.

Βotox για τις γραμμές γέλιου… στα μάτια

Όταν χαμογελάτε και γελάτε, το στόμα σας δεν είναι το μόνο μέρος του προσώπου σας που συσπάται. Παράλληλα και τα μάτια σας κινούνται και έχουν ένα αντίστοιχο αποτέλεσμα. Για να απαλύνετε, λοιπόν, τις λεπτές γραμμές γέλιου που εμφανίζονται κοντά στα μάτια σας, συστήνεται η χρήση του botox.

Χρησιμοποιείται σε όλα τα μέρη του προσώπου αλλά συνήθως στην άνω περιοχή του προσώπου ανάμεσα στα φρύδια, το μέτωπο και γύρω από τα μάτια.

Θα αρχίσετε να βλέπετε αποτελέσματα μετά από μια εβδομάδα και η εξομάλυνση των γραμμών θα διαρκέσει περίπου τρεις έως έξι μήνες, ανάλογα με το πόσο γρήγορα μεταβολίζει ο οργανισμός σας τα συστατικά του.

Δείτε Επίσης
Η δύναμη των λουλουδιών!

Βοήθεια από την απολέπιση

Ενώ η απολέπιση δεν μειώνει εντελώς την εμφάνιση των γραμμών γέλιου, λειαίνει συνολικά το δέρμα. Για αυτό οι ειδικοί ενθαρρύνουν την καθημερινή ήπια απολέπιση με ένα καθαριστικό που περιέχει φυσικά ή χημικά απολεπιστικά ή οποιοδήποτε τοπικό προϊόν με άλφα υδροξυοξέα. Ακόμη συστατικά όπως το γλυκολικό, το γαλακτικό και το σαλικυλικό οξύ είναι σημαντικοί σύμμαχοι.

Μασάζ στο πρόσωπο

Εκτός από την απολέπιση, και το μασάζ προσώπου και λέμφου θα σας βοηθήσει να ενδυναμώσετε τους μύες του προσώπου. Θυμηθείτε πριν το κάνετε να εφαρμόσετε άφθονο προϊόν και να το απλώνετε πάντα με ανοδικές κινήσεις, δηλαδή σαν να «σηκώνετε» το πρόσωπό σας.

Μια τεχνική μασάζ ιδιαίτερα αποτελεσματική είναι να δημιουργήσετε γροθιές και με τα δύο χέρια, τοποθετώντας τα στις γωνίες κάθε πλευράς του στόματος και, στη συνέχεια, γλιστρώντας τα προς τα πάνω με μέτρια πίεση κατά μήκος των ζυγωματικών μέχρι να φτάσετε στα πλαϊνά των ματιών σας.

Ιδιαίτερα, η πίεση σε εκείνο το σημείο μπορεί να σας ανακουφίσει από τυχόν πονοκεφάλους ή στρες. Το μασάζ ή η απολέπιση είναι ολιστικές διαδικασίες που αναζωογονούν το πρόσωπο συνολικά.

Ποια συστατικά βοηθούν;

Για να μειώσετε την εμφάνιση των γραμμών γέλιου, τα καλλυντικά είναι ένας ακόμη σύμμαχος, αρκεί να έχουν συγκεκριμένα συστατικά. Τα προϊόντα που περιέχουν ρετινόλη ή βιταμίνη C που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου είναι κατάλληλα, αφού διορθώνουν την επιδερμίδα.

Είναι γνωστό πως τα ρετινοειδή μπορούν να αποτρέψουν τις γραμμές γέλιου και γύρω από τα μάτια. Αν παρόλα αυτά παρατηρήσετε κάποιον ερεθισμό τότε αναζητήστε ήπιες εναλλακτικές λύσεις όπως το γαλακτικό οξύ. Επιπλέον, η καθημερινή χρήση αντηλιακού βοηθά στην πρόληψη.

Τι μπορείτε να κάνετε στην καθημερινότητά σας

Υπάρχουν καλές πρακτικές που βοηθούν να μειώσετε τον σχηματισμό βαθιών ρυτίδων στην καθημερινή σας ζωή. Ξεκινήστε με το να κοιμάστε αρκετά, να μειώσετε το ποτό και να ενυδατώνετε καλά την επιδερμίδα σας. Μία ακόμη αιτία είναι το κάπνισμα που μπορεί να προκαλέσει πιο ορατές γραμμές γέλιου γύρω από το στόμα.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.