Serum time: Οι 7 κινήσεις που μεταμορφώνουν την επιδερμίδα μας!

Serum time: Οι 7 κινήσεις που μεταμορφώνουν την επιδερμίδα μας!

Η συμπυκνωμένη δράση και τα δραστικά συστατικά στους ορούς ή serum εξασφαλίζουν την ιδανική φροντίδα για την επιδερμίδα τού προσώπου μας, εάν και εφόσον ακολουθούμε μερικούς βασικούς κανόνες. Με 7 εύκολα βήματα κερδίζουμε τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα, έτσι απλά! Τι περιμένουμε, λοιπόν; Ούτε λεπτό για χάσιμο!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Μπορεί να έχουμε στο μυαλό μας ένα γενικό κανόνα ως προς τη σειρά που εφαρμόζουμε τα προϊόντα για τη φροντίδα του προσώπου, αλλά είναι σωστός και τον ακολουθούμε πιστά; Ως κεντρική ιδέα, ξεκινάμε από τις λεπτότερες προς τις παχύτερες υφές. Αυτό σημαίνει πως ο ορός αποτελεί την πρώτη μας κίνηση, στη συνέχεια έρχονται τα έλαια, ακολουθούν τα ζελ και κατόπιν οι κρέμες, με τελική εφαρμογή το αντιηλιακό προϊόν. Εξυπακούεται βέβαια, πως αφήνουμε λίγα λεπτά να περάσουν ανάμεσα στις εφαρμογές, ώστε να πετυχαίνουμε την καλύτερη απορρόφηση των συστατικών από την επιδερμίδα μας. Πώς ακριβώς, όμως, οι οροί αποτελούν την πιο βασική κίνηση της ομορφιάς του προσώπου μας;

Δράση και αντίδραση του πολύτιμου ορού

Οι οροί αποτελούν την πιο συγκεντρωμένη και δραστήρια σύνθεση από οποιοδήποτε άλλο προϊόν ομορφιάς, με λεπτόρρευστη υφή, οπότε και θα πρέπει να εφαρμόζονται πρώτα από όλα, σε καθαρή επιδερμίδα. Με αυτόν τον τρόπο κάθε ενεργό συστατικό του προϊόντος έχει την ευκαιρία να διεισδύσει στο δέρμα μας. Και ακριβώς, αυτά τα ενεργά συστατικά σε υψηλές συγκεντρώσεις είναι και ο λόγος που οι οροί κοστίζουν περισσότερο από τα υπόλοιπα προϊόντα ομορφιάς. Αφού κάνουμε μια καλή αρχή με τη χρήση του ορού, αυτό που πρέπει να εξετάσουμε στη συνέχεια, είναι κατά πόσο η σύνθεσή του μπορεί να συνεργαστεί με τους υπόλοιπους ενυδατικούς παράγοντες που θα ακολουθήσουν.

Υπάρχουν περιπτώσεις που τα δραστικά συστατικά ενός ορού δημιουργούν αντιδράσεις με ορισμένους υγραντικούς παράγοντες. Εάν επιλέξουμε προϊόντα της ίδιας εταιρείας, συνήθως, υπάρχει η επιθυμητή συμβατότητα. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε επίσης, είναι να διαπιστώσουμε τη δράση του ορού σύμφωνα με τις ιδιότητές του ή να συμβουλευτούμε την ειδική αισθητικό. Και οπωσδήποτε, δεν παραλείπουμε ποτέ να διαβάζουμε τις οδηγίες, χωρίς να υπερβάλουμε στην ποσότητα. Οι μεγάλες δόσεις δεν μπορούν να αφομοιωθούν από την επιδερμίδα μας, οπότε αντί να σκουπίζουμε την περίσσεια είναι σαφώς καλύτερο να χρησιμοποιούμε μικρότερη ποσότητα ορού, ώστε να απορροφηθεί πλήρως από το δέρμα μας.

Τα έξυπνα βήματα για την τέλεια εφαρμογή

Όπως ήδη αναφέραμε, η σωστή εφαρμογή αποτελεί τον πιο βασικό παράγοντα για την αποτελεσματικότητα κάθε ορού. Οπότε…

Βήμα 1: Καθαρίζουμε την επιδερμίδα του προσώπου μας απομακρύνοντας ίχνη μακιγιάζ και φυσικές εκκρίσεις.

Βήμα 2: Τα δραστικά συστατικά διεισδύουν ευκολότερα όταν το δέρμα μας είναι ζεστό και ελαφρώς υγρό. Για αυτόν τον σκοπό απλώνουμε στο πρόσωπό μας για λίγα δευτερόλεπτα μια ζεστή και υγρή πετσέτα.

Βήμα 3: Βάζουμε μερικές σταγόνες ορού σε διαφορετικά σημεία του προσώπου μας και στη συνέχεια, απλώνουμε με τα δάχτυλα, χωρίς να τεντώνουμε, να τραβάμε ή να τρίβουμε έντονα το δέρμα μας.

Δείτε Επίσης
Τα καλύτερα οξέα για υγιές και λαμπερό δέρμα!

Βήμα 4: Για να απορροφηθεί ακόμα καλύτερα  ο ορός, εφαρμόζουμε μερικά χτυπηματάκια με τις άκρες των δαχτύλων μας, όπως θα παίζαμε πιάνο! Με αυτόν τον τρόπο τονώνουμε και την κυκλοφορία του αίματος.

Βήμα 5: Εάν αισθανθούμε ένα απαλό μυρμήγκιασμα κατά την εφαρμογή δεν υπάρχει λόγος να ανησυχήσουμε. Καθώς τα δραστικά συστατικά του ορού εισχωρούν στην επιδερμίδα μας είναι πιθανόν να νιώσουμε ένα ανάλαφρο μούδιασμα. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας επίσης, εάν αισθανθούμε ελαφρύ τσούξιμο. Η βιταμίνη C ή τα ρετινοειδή που περιλαμβάνονται σε αρκετές συνθέσεις ενδέχεται να προκαλέσουν μια τέτοια αίσθηση, όταν απορροφώνται από το δέρμα.

Βήμα 6: Εξασφαλίζουμε την τέλεια δράση του ορού, όταν απορροφηθεί εντελώς από την επιδερμίδα μας, δηλαδή όταν στεγνώσει απόλυτα το πρόσωπό μας. Τότε και μόνο τότε μπορούμε να συνεχίσουμε με την εφαρμογή των υπόλοιπων προϊόντων ομορφιάς. Κατά τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να περιμένουμε και για κάθε επόμενο βήμα, ως και το τελικό μακιγιάζ.

Βήμα 7: Ακόμα και εάν δεν έχουμε σκοπό να πάμε για μπάνιο στη θάλασσα τις επόμενες ώρες, είναι απολύτως απαραίτητο να χρησιμοποιούμε την κατάλληλη αντιηλιακή προστασία στο πρόσωπό μας, μετά τον ορό. Σε πολλές περιπτώσεις, τα συστατικά του ορού είναι φωτοευαίσθητα, οπότε και δεν είναι ανάγκη να διαπιστώσουμε τις αντιδράσεις του ήλιου στο πρόσωπό μας, με τίποτα!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.