Το δέρμα μας κρυώνει…

Το δέρμα μας κρυώνει...

Μετά την εφηβεία, τα επίπεδα της υγρασίας στο δέρμα μειώνονται, ανεξάρτητα από τον τύπο της επιδερμίδας μας. Για να ενισχύσουμε τη λειτουργία του δέρματος, προτείνουμε 5 απλά βήματα που δημιουργούν το ιδανικό φράγμα προστασίας κατά της ξηρότητας του χειμώνα.

Από την Άντζελα Μολφέτα

Βήμα 1o: Απαλός καθαρισμός

Το καλύτερο για αυτήν την εποχή είναι να μείνουμε μακριά από προϊόντα που δημιουργούν ανισορροπίες στο Ph του δέρματος και κατά συνέπεια, ξηρότητα. Τα κρεμώδη προϊόντα καθαρισμού είναι ιδανικά, τόσο για το πρόσωπο όσο και για το σώμα.

Ειδικά για το ντεμακιγιάζ του προσώπου, τα προϊόντα σε μορφή λαδιού απομακρύνουν γρήγορα κι εύκολα το μακιγιάζ. Είναι κατάλληλα τόσο για τις ξηρές, όσο και για τις λιπαρές ή κανονικές επιδερμίδες, αφήνοντας το δέρμα βελούδινα απαλό.

Βήμα 2o: Μειώνουμε τη χρήση αξεσουάρ στο πρόσωπο

Πολλές από εμάς χρησιμοποιούν ειδικές συσκευές απολέπισης ή λείανσης της επιδερμίδας. Ειδικά για την περίοδο του χειμώνα, είναι σκόπιμο να μειώσουμε τη χρήση τους σε μία φορά κάθε δύο εβδομάδες περίπου, ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα στο δέρμα μας να ισορροπεί ευκολότερα, εξαιτίας των καιρικών επιθέσεων. Το ίδιο προτείνουμε και για τις βούρτσες απολέπισης.

Βήμα 3o: Αλλάζουμε την ενυδατική μας

Οι καιρικές συνθήκες και οι διαφορές θερμοκρασίας στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, μπορούν πραγματικά να δημιουργήσουν αρκετά προβλήματα στην εύθραυστη επιδερμίδα μας.

Για να την  προστατεύσουμε όσο μπορούμε καλύτερα, μία ενισχυμένη ενυδατική κρέμα προσώπου εξασφαλίζει τα επιθυμητά επίπεδα ενυδάτωσης. Επίσης, ένα αντιηλιακό προϊόν προσώπου πριν την εφαρμογή της κρέμας, αποτελεί και για τη χειμερινή περίοδο ιδανική προστασία ενάντια στην πρόωρη γήρανση.

Βήμα 4ο: Λέμε ΝΑΙ στα σέρουμ

Εάν βρισκόμαστε αρκετές ώρες της ημέρας σε κλιματιζόμενους χώρους, η επιδερμίδα του προσώπου μας θα δυσανασχετεί παρουσιάζοντας αίσθηση τραβήγματος, μικροερεθισμούς ή ακόμα και φαγούρα.

Δείτε Επίσης
Όμορφη... υπό το μηδέν!

Για να την προστατέψουμε, η εφαρμογή ενός σέρουμ ή ορού κάθε πρωί, πριν από την ενυδατική μας κρέμα, διασφαλίζει πιο βαθιά ενυδάτωση και άνεση. Σε περιπτώσεις που μένουμε στον συγκεκριμένο χώρο για περισσότερες ώρες, είναι σκόπιμο να επαναλαμβάνουμε την εφαρμογή του σέρουμ ή τουλάχιστον, να ψεκάζουμε συχνά το πρόσωπο μας με ένα σπρέι ιαματικού νερού.

Βήμα 5ο: Επενδύουμε σε έναν υγραντήρα

Σε περίπτωση που ακόμα και στο σπίτι μας, η ατμόσφαιρα είναι αρκετά ξηρή, λόγω των πηγών θερμότητας, τότε το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να επενδύσουμε σε ένα υγραντήρα.

Τοποθετώντας τον στον χώρο που βρισκόμαστε για περισσότερο χρόνο, μπορούμε εύκολα να διαπιστώσουμε πόσο προφυλάσσει την ελαστικότητα της επιδερμίδας μας, αλλά και τη διαδικασία της αναπνοής. Δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα, να μεταφέρουμε τον υγραντήρα και στο υπνοδωμάτιο μας, λίγο πριν κοιμηθούμε. Το δέρμα μας θα μας ευγνωμονεί…

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.