To μασάζ είναι ευεργετικό!

To μασάζ είναι ευεργετικό!

Η τάση γίνεται ολοένα και πιο δυναμική τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Και αυτό δεν είναι τυχαίο. Τα παραδοσιακά μασάζ σε συνδυασμό με τις επιστημονικές διαπιστώσεις κρατούν τις υποσχέσεις τους για αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων ομορφιάς.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Μασάζ σε συνδυασμό με αρωματοθεραπεία

Με τη βοήθεια του μασάζ τα αιθέρια έλαια διεισδύουν ευκολότερα στην επιδερμίδα και έχουν καλύτερη δράση. Οι θεραπευτές χρησιμοποιούν διάφορα μείγματα ανάλογα με το πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Μερικά παραδείγματα είναι: για σύσφιξη, γκρέιπφρουτ, για αποτοξίνωση, γεράνι και άρκευθο, για τόνωση του λεμφικού συστήματος, λεμόνι, δεντρολίβανο και κέδρο. Το μασάζ με αιθέρια έλαια επιδρά ταυτόχρονα και στις αισθήσεις τονώνοντας τη διάθεσή μας.

Η τεχνική που εφαρμόζεται: ο θεραπευτής απλώνει το έλαιο ή το μείγμα ελαίων στο σώμα και μετά ενεργεί με ζωηρές και φυσικά ειδικές κινήσεις.

Για ποιες είναι κατάλληλο: Είναι εξαιρετική λύση για όσες έχουν πρόβλημα με κατακράτηση υγρών, ήπια κυτταρίτιδα, αλλά και αν αισθάνεστε τα πόδια σας «βαριά». Το μασάζ με αιθέρια έλαια είναι και ιδανικό απλώς για να χαλαρώσετε.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα: Μετά από ένα τέτοιο μασάζ θα νιώθετε πιο ανάλαφρη και με καλύτερη διάθεση. Για να έχετε όμως αποτελέσματα στην επιδερμίδα (δηλαδή αντιμετώπιση κυτταρίτιδας ή πιο λεία επιδερμίδα) θα πρέπει να ολοκληρώσετε ένα πρόγραμμα περίπου 10 επισκέψεων.

Σημαντική συμβουλή: Για να έχετε τα μέγιστα οφέλη από ένα μασάζ με αρωματοθεραπεία, προτιμήστε να το κάνετε προς το βράδυ, λόγω της χαλαρωτικής του δράσης. Επιπλέον, καλύτερα είναι να μην κάνετε ντους αμέσως, ώστε να αφήσετε τα αιθέρια έλαια να δράσουν περισσότερο χρόνο στο δέρμα σας.

Λεμφικό μασάζ

Οι ειδικές κινήσεις του συγκεκριμένου μασάζ τονώνουν την κυκλοφορία του αίματος και διεγείρουν τη μικροκυκλοφορία των υγρών στο λεμφικό σύστημα. Με τον τρόπο αυτό αποβάλλονται οι τοξίνες και τα υγρά που συσσωρεύονται στο λιπώδη ιστό και προκαλούν κυτταρίτιδα αλλά και κατακράτηση υγρών.

Η τεχνική που εφαρμόζεται: Ο θεραπευτής ασκεί πιέσεις με τη γροθιά του πάνω στο δέρμα. Ξεκινά με κυκλικές κινήσεις από τα πόδια από κάτω προς τα πάνω και έτσι ενεργοποιεί τον λιπώδη ιστό.

Για ποιες είναι κατάλληλο: Είναι μια καλή λύση για όσες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της κυτταρίτιδας και μάλιστα έντονο.

Δείτε Επίσης
Eσπεριδοειδή και αρωματοθεραπεία!

Ποιο είναι το αποτέλεσμα:  Για να δείτε τη σιλουέτα σας καλύτερη και την επιδερμίδα σας πιο λεία με το λεμφικό μασάζ θα πρέπει να υπολογίζετε περίπου 10 εβδομάδες, ενώ μετά την τρίτη θεραπεία ήδη θα παρατηρήσετε βελτίωση.

Λεμφικό μασάζ με φύκια: Σε αυτή την περίπτωση, ο θεραπευτής κάνει λεμφικό μασάζ με δυνατές κινήσεις και εστιάζει στα σημεία- κλειδιά του λεμφικού συστήματος, δηλαδή στην ηβική χώρα, στα γόνατα και στους αστραγάλους, χρησιμοποιώντας όμως και θαλάσσια εκχυλίσματα, τα οποία επιδρούν στη μικροκυκλοφορία του αίματος και αντιμετωπίζουν τοπικό πάχος, κυτταρίτιδα και κατακράτηση υγρών. Για να έχετε αποτέλεσμα με αυτό το μασάζ θα πρέπει να υπολογίσετε περίπου 6 εβδομάδες.

Ταϊλανδέζικο μασάζ

Αν επιθυμείτε ένα μασάζ που θα σας ανανεώσει και θα σας χαρίσει λίγες στιγμές απόλαυσης με τον εαυτό σας  έχετε επιλέξει το κατάλληλο, φυσικά ένα ταϊλανδέζικο μασάζ είναι ιδανικό.

Η τεχνική που εφαρμόζεται: Το ταϊλανδέζικο μασάζ είναι ένας συνδυασμός ρεφλεξολογίας [ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ], πιέσεων και παθητικής γιόγκα. Ο θεραπευτής ασκεί ελεγχόμενη πίεση σε συγκεκριμένα σημεία κατά μήκος των ενεργειακών γραμμών του σώματος με τις παλάμες, τους αντίχειρες και τα δύο του πόδια και ταυτόχρονα απελευθερώνει τη συσσωρευμένη ενέργεια στα σημεία τσάκρα, βοηθώντας έτσι στην αποκατάσταση της καλύτερης κυκλοφορίας του αίματος.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα:  Θα αισθανθείτε πολύ πιο ανάλαφρη και πιο χαλαρωμένη σωματικά και πνευματικά. 

Σε τι βοηθά γενικά το μασάζ;

  • Το μασάζ βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, ενεργοποιεί το λεμφικό σύστημα, συμβάλει στην απομάκρυνση των τοξινών, εμποδίζει την κατακράτηση υγρών και τονώνει το δέρμα.
  • Ταυτόχρονα, επειδή το μασάζ προϋποθέτει σωματική επαφή με τα χέρια του θεραπευτή, αποτελεί μια καλή μέθοδο ψυχολογικής υποστήριξης!
  • Για να έχετε ακόμη πιο σημαντικά αποτελέσματα, μετά το μασάζ καλό είναι να πίνετε αργά ένα μεγάλο ποτήρι μεταλλικό νερό. Η δράση τού νερού είναι ευεργετική, καθώς διεγείρει τον μεταβολισμό και συμβάλει στην αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό μας.

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.