Ξηρό βούρτσισμα για βελούδινη επιδερμίδα

Ξηρό βούρτσισμα για βελούδινη επιδερμίδα

Η τεχνική “dry brushing” χαρίζει βελούδινη και όμορφη επιδερμίδα με πολύ απλό τρόπο. Πρόκειται για ένα είδος μασάζ με βούρτσα σώματος από φυσικές τρίχες που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια από τις διάσημες γυναίκες του Χόλιγουντ και τα μοντέλα.

από τη Μαρία Καλοπούλου

Η μέθοδος τον τελευταίο καιρό κάνει δυναμική επιστροφή και αποτελεί έναν εύκολο, ανέξοδο και τέλειο τρόπο για να κάνετε την επιδερμίδα του σώματός σας πιο απαλή και λαμπερή. Πρόκειται για μια τεχνική που εφαρμόζεται από πολλά σπα σε όλο τον κόσμο και έχει πάρα πολλά οφέλη για το σώμα. Εκτός από την απαλότητα του δέρματος, το dry brushing βοηθάει και στη λεμφική αποστράγγιση.

Τι είναι το ξηρό βούρτσισμα;

Το ξηρό βούρτσισμα κάνει απαλό μασάζ στην επιδερμίδα, ενώ παράλληλα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, αφήνοντας την επιδερμίδα βελούδινη
Το ξηρό βούρτσισμα κάνει απαλό μασάζ στην επιδερμίδα, ενώ παράλληλα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, αφήνοντας την επιδερμίδα βελούδινη

Είναι ακριβώς αυτό που λέει ο όρος του. Πρόκειται για το τρίψιμο του σώματος με μία βούρτσα από φυσικές τρίχες, συνήθως πριν από το ντους σας. Οι κινήσεις που θα πρέπει να κάνετε είναι προς την καρδιά και συνήθως το βούρτσισμα ξεκινάει από τα άκρα (πόδια, χέρια) και καταλήγει στο στήθος.

Ποια είναι η δράση του;

Εκτός από την απολέπιση, προετοιμάζει το δέρμα για να απορροφήσει καλύτερα την ενυδατική σας κρέμα και είναι ιδανικό κατά τους κρύους μήνες του χρόνο
Εκτός από την απολέπιση, προετοιμάζει το δέρμα για να απορροφήσει καλύτερα την ενυδατική σας κρέμα και είναι ιδανικό κατά τους κρύους μήνες του χρόνο

Σύμφωνα με τους δερματολόγους και τις αισθητικούς πρόκειται για μέθοδο που έχει πολύ καλά αποτελέσματα και μπορεί να εφαρμοστεί άφοβα. Το ξηρό βούρτσισμα κάνει απαλό μασάζ στην επιδερμίδα, ενώ παράλληλα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, αφήνοντας την επιδερμίδα βελούδινη.

Επιπλέον, εκτός από την απολέπιση, προετοιμάζει το δέρμα για να απορροφήσει καλύτερα την ενυδατική σας κρέμα. Αξίζει να σημειωθεί πως ειδικά κατά τους κρύους μήνες του χρόνου, είναι ιδανική τεχνική για καλύτερη ενυδάτωση.

Τα οφέλη του ξηρού βουρτσίσματος:

Το ξηρό βούρτσισμα μπορεί να εφαρμοστεί τόσο το πρωί, όσο και το βράδυ πριν από το ντους σας. Ξεκινάτε από τα πόδια με κυκλικές ανοδικές κινήσεις
Το ξηρό βούρτσισμα μπορεί να εφαρμοστεί τόσο το πρωί, όσο και το βράδυ πριν από το ντους σας. Ξεκινάτε από τα πόδια με κυκλικές ανοδικές κινήσεις

Η διαδικασία αυτή είναι ένα είδος λεμφικού μασάζ που βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται πως συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

1. Απολέπιση

Ακόμη και από την πρώτη εφαρμογή της μεθόδου, τα αποτελέσματα είναι εμφανή. Το δέρμα γίνεται πιο μαλακό και απαλό. Το τρίψιμο της φυσικής και μαλακής βούρτσας σώματος στην επιδερμίδα βοηθά στη χαλάρωση και την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Πρόκειται για έναν από τους απλούστερους και πιο φυσικούς τρόπους απολέπισης του δέρματος.

2. Καθαρίζει και σφίγγει τους πόρους

Η απολέπιση του δέρματος απομακρύνει τη λιπαρότητα και τους ρύπους από το δέρμα. Καθαρίζει και συσφίγγει τους πόρους.

3. Λεμφικό μασάζ

Ένα από τα σημαντικότερα μέρη του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος μας είναι το λεμφικό. Η εφαρμογή του ξηρού βουρτσίσματος διεγείρει τη φυσιολογική ροή των λεμφαδένων στο σώμα και βοηθάει στη φυσική αποτοξίνωση του.

4. Καταπολεμά την κυτταρίτιδα

Αν και δεν είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο, υπάρχουν πολλές γυναίκες που το έχουν δοκιμάσει και ισχυρίζονται πως βοηθά πραγματικά. Επειδή λοιπόν η συγκεκριμένη μέθοδος δεν προκαλεί κάποια βλάβη στην επιδερμίδα, αντιθέτως τη κάνει βελούδινη και λαμπερή, δεν έχετε να χάσετε κάτι αν την δοκιμάσετε.

Η σωστή επιλογή βούρτσας σώματος

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη στις βούρτσες σώματος. Κάποιες διαθέτουν πιο μαλακές και άλλες πιο σκληρές τρίχες, διαλέξτε την κατάλληλη για εσάς
Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη στις βούρτσες σώματος. Κάποιες διαθέτουν πιο μαλακές και άλλες πιο σκληρές τρίχες, διαλέξτε την κατάλληλη για εσάς

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη στις βούρτσες σώματος. Κάποιες διαθέτουν πιο μαλακές και άλλες πιο σκληρές τρίχες. Επιλέξτε την ιδανική σκληρότητα για το δικό σας δέρμα και χρησιμοποιήστε την.

Αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα ή ξεκινάτε τώρα τη μέθοδο αυτή, καλό θα είναι να προτιμήσετε μια μαλακή βούρτσα σώματος. Με την πάροδο του χρόνου μπορείτε, αν θέλετε, να αυξήσετε τη σκληρότητα και να δείτε πώς αντιδρά το δέρμα σας.

Βούρτσες απλές ή με χερούλι. Αυτές που διαθέτουν το χερούλι είναι πιο πρακτικές και σας βοηθούν να φτάσετε σε σημεία του σώματος σας, όπως η πλάτη που δυσκολεύεστε αλλιώς.

Να αντικαθιστάτε τη βούρτσα σώματος κάθε 6-12 μήνες, όπως και να την πλένετε ανά τακτά διαστήματα για να αφαιρέσετε τους ρύπους και τα νεκρά κύτταρα που έχουν συσσωρευτεί.

Δείτε Επίσης
Το λιπαρό δέρμα γερνάει καλύτερα; Οι ειδικοί απαντούν

Πώς θα το κάνετε

Κάνετε το βούρτσισμα σε όλο το σώμα και τελειώνετε με την πλάτη, γι' αυτό και είναι προτιμότερη η βούρτσα με μακρύ χερούλι
Κάνετε το βούρτσισμα σε όλο το σώμα και τελειώνετε με την πλάτη, γι’ αυτό και είναι προτιμότερη η βούρτσα με μακρύ χερούλι

Το ξηρό βούρτσισμα μπορεί να εφαρμοστεί τόσο το πρωί, όσο και το βράδυ πριν από το ντους σας. Δεν προκαλεί κάποιο πρόβλημα στην επιδερμίδα και είναι πολύ ευεργετικό.

Αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα καλό θα είναι να μην το παρακάνετε. Εφαρμόστε την τεχνική αυτή 1 φορά κάθε 2 εβδομάδες. Για οποιοδήποτε άλλο είδος δέρματος, 1-2 φορές την εβδομάδα είναι ιδανική συχνότητα.

Ξεκινήστε με απαλό τρίψιμο και λίγη πίεση, την οποία μπορείτε να αυξήσετε ελαφρώς με τον καιρό.

Πάρτε τη βούρτσα σώματος και ξεκινήστε να τρίβετε τα πόδια σας από τις πατούσες προς τα επάνω, κάνοντας ανοδικές κυκλικές κινήσεις. Φροντίστε να περνάτε κάθε σημείο περίπου 10 φορές.

Αφού τελειώσετε με τα πόδια, κάντε τα χέρια σας, κινώντας τη βούρτσα και πάλι προς την καρδιά.

Συνεχίστε με την περιοχή των κοιλιακών, στην οποία θα κάνετε απαλές κυκλικές ανοδικές κινήσεις με τη φορά του ρολογιού. Τελειώνετε με την πλάτη σας.

Αφού τελειώσετε τη διαδικασία του ξηρού βουρτσίσματος, απολαύστε το ντους σας και εφαρμόστε την ενυδατική σας κρέμα.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.