Πλεξίδες: Η μεγαλύτερη τάση αυτό το καλοκαίρι

Πλεξίδες: Η μεγαλύτερη τάση αυτό το καλοκαίρι
Πλεξίδες: Η μεγαλύτερη τάση αυτό το καλοκαίρι
Για να πετύχουμε αυτά τα μοντέρνα χτενίσματα, δημιουργούμε τη γαλλική πλεξίδα στο κέντρο του κεφαλιού, αφήνοντας τα υπόλοιπα μαλλιά μας ελεύθερα κατά προτίμηση
Για να γίνει η γαλλική μας κοτσίδα στο κέντρο του κεφαλιού ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην εμφάνισή μας, τότε το τελείωμά της μπορεί να καταλήγει σε αλογοουρά // Για ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό και αξέχαστο look δεν έχουμε παρά να περιπλέξουμε τις πλεξίδες μας στο κέντρο του κεφαλιού, αφήνοντας τα υπόλοιπα μαλλιά ελεύθερα
Έχουμε συνηθίσει οι πλεξίδες ψαροκόκαλο να στολίζουν τις άκρες των μαλλιών μας. Σε αυτήν την περίπτωση όμως, μπορούμε να αντιστρέψουμε το look δίνοντας στο κέντρο του κεφαλιού μας την απαραίτητη προσοχή +3
Προβολή Φωτογραφιών
Πλεξίδες: Η μεγαλύτερη τάση αυτό το καλοκαίρι

Θυμίζουν περίτεχνα, χειροποίητα πλεκτά. Λεπτές ή φαρδύτερες, μεμονωμένες ή σε συνδυασμό, οι γαλλικές κοτσίδες και πλεξίδες κάνουν την έκπληξη. Πώς; Ξετυλίγοντας με υπερηφάνεια την τέχνη τους από το κέντρο του κεφαλιού! Μέσα από τις 6 παραλλαγές που ακολουθούν θα βρούμε εύκολα το δικό μας look. Ξεκινάμε;

Από την Άντζελα Μολφέτα

Σημείο εκκίνησης, η γαλλική κοτσίδα

Όπως ήδη γνωρίζουμε, η γαλλική κοτσίδα δημιουργείται χρησιμοποιώντας τρία διαφορετικά τμήματα μαλλιών. Παίρνουμε την τούφα από τη μία άκρη και την περνάμε στην κεντρική τούφα. Κάνουμε το ίδιο και από την άλλη άκρη και συνεχίζουμε με αυτόν τον τρόπο προσθέτοντας μικρές-μικρές τούφες σε κάθε πλευρά. Φροντίζουμε να σφίγγουμε καλά την πλεξούδα, ώστε να κερδίζει όγκο και σταθερότητα.

Για να πετύχουμε αυτά τα μοντέρνα χτενίσματα, δημιουργούμε τη γαλλική πλεξίδα στο κέντρο του κεφαλιού, αφήνοντας τα υπόλοιπα μαλλιά μας ελεύθερα κατά προτίμηση.

Εάν μαζί με την πλεξίδα δημιουργήσουμε και μερικά ανάλαφρα κύματα θα θυμίζουμε εντονότερα τη γοργόνα των παραμυθιών, ενώ εάν χρησιμοποιήσουμε και κάποια αξεσουάρ, όπως λεπτές αλυσίδες, χρωματιστές τούφες μαλλιών ή ό,τι άλλο μας αρέσει θα προσδώσουμε έξτρα ενδιαφέρον.

Πλεξίδα ψαροκόκαλο, αλλιώς!

Έχουμε συνηθίσει οι πλεξίδες ψαροκόκαλο να στολίζουν τις άκρες των μαλλιών μας. Σε αυτήν την περίπτωση όμως, μπορούμε να αντιστρέψουμε το look δίνοντας στο κέντρο του κεφαλιού μας την απαραίτητη προσοχή.

Χωρίζουμε μια τούφα μαλλιών από το κεντρικό τμήμα σε δύο μέρη. Συλλέγοντας μια μικρή-μικρή τούφα από κάθε εξωτερική πλευρά, την περνάμε από την κάτω πλευρά σε αντίθετη φορά πλέκοντάς την. Συνεχίζουμε με αυτόν τον τρόπο, προσθέτοντας σταδιακά ελάχιστα τμήματα, μέχρι να ολοκληρώσουμε.

Τελειώνοντας μπορούμε να ψεκάσουμε με ένα σπρέι γκλίτερ ή να χρησιμοποιήσουμε κάποιο αξεσουάρ για να χαρίσουμε έναν ξεχωριστό τόνο στο πρωτότυπο hair look.

Συνοδεία αλογοουράς!

Εάν θέλουμε να δώσουμε έμφαση στις φουτουριστικές μας ανησυχίες, αλλά και να γίνει η γαλλική μας κοτσίδα στο κέντρο ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην εμφάνισή μας, τότε το τελείωμά της μπορεί να καταλήγει σε αλογοουρά!

Για να το πετύχουμε μπορούμε να μπλέξουμε δυο πλεξούδες με τη μέθοδο πλέξης σε «σχήμα οκτώ». Όσο και να μας φαίνεται περίπλοκο, έπειτα από μια-δυο προσπάθειες είναι βέβαιο πως θα πάρουμε τον αέρα και στη συνέχεια, θα μπορούμε να τις πλέκουμε και με τα μάτια κλειστά!

Ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στο κέντρο

Για να πετύχουμε ένα πιο απλό, αλλά οπωσδήποτε περίτεχνο και μοντέρνο στιλ, δεν έχουμε παρά να πιάσουμε στο κέντρο του κεφαλιού μία τούφα γύρω στα 2,5εκ. και χωρίζοντας την σε τρία μέρη να φτιάξουμε τη γαλλική πλεξίδα.

Με αυτήν τη μέθοδο μπορούμε να δημιουργήσουμε εναλλακτικά, πιο φαρδιές ή ακόμα και πολύ – πολύ λεπτές πλεξίδες. Το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο εντυπωσιακό, αρκεί να ασφαλίσουμε το τελείωμα της με μερικές φουρκέτες ή λαστιχάκι, πριν περάσουμε στο στάιλινγκ των υπόλοιπων μαλλιών.

Περιπλέκουμε περιστρέφοντας!

Για ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό και αξέχαστο look δεν έχουμε παρά να περιπλέξουμε τις πλεξίδες μας! Μπορούμε να στριφογυρίσουμε γύρω από τον εαυτό της την κεντρική πλεξίδα ή αφού έχουμε δημιουργήσει δύο πλεξίδες στο κέντρο του κεφαλιού να τις μπλέξουμε μεταξύ τους! Κύματα χαράς με παιχνιδιάρικη διάθεση λοιπόν!!

Ξεχωριστές πινελιές με αξεσουάρ

Εάν θέλουμε να δώσουμε στο χτένισμα μας, μια ακόμα πιο ξεχωριστή πινελιά, δεν έχουμε παρά να αναζητήσουμε ανάλογα αξεσουάρ.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λεπτές αλυσίδες, πέρλες ή χρωματιστά extensions κατά τη διάρκεια του πλεξίματος ή να τονίσουμε το κεντρικό τμήμα με περίτεχνα κοκαλάκια στη μία ή γιατί όχι; – και στις δύο πλευρές! Η τέχνη δεν έχει όρια άλλωστε, έτσι δεν είναι;

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.