Κοκτέιλς με αρώματα από την Ελλάδα!

Κοκτέιλς με αρώματα από την Ελλάδα!
Κοκτέιλς με αρώματα από την Ελλάδα!
Προς έκπληξή μας, ανακαλύπτουμε ότι το κοκτέιλ φτάνει σε μπουκάλι αρώματος πριν σερβιριστεί στο ποτήρι μας
Το Purple Rain, με βότκα Ketel One και λεβάντα // Το Sage Margarita, με βάση την premium τεκίλα Don Julio Añejo και φασκόμηλο
Το St. Patrick?s, όπου το blended ουίσκι Roe & Co δένει μοναδικά με το χαμομήλι // Το Elixir, με βότκα Ciroc και θυμάρι +4
Προβολή Φωτογραφιών
Κοκτέιλς με αρώματα από την Ελλάδα!

Αρώματα που ταιριάζουν με τις διαθέσεις μας, που μας ταξιδεύουν, χαλαρώνουν και αναζωογονούν, ανασύροντας αναμνήσεις από μια βόλτα στην ελληνική ύπαιθρο είναι ό,τι απολαμβάνουμε στα ποτήρια των Royal Botanic Cocktails στο Roof Garden Bar του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεττανία.

Από την Μαρία Καλοπούλου

Εκεί που όλα είναι πιο απλά. Μοναδικά. Όπως, η έντονη μυρωδιά της ρίγανης ή η αναζωογονητική αίσθηση που σου δίνει το άρωμα του βασιλικού ή η χαλάρωση που δημιουργεί το φασκόμηλο. Αυτές τις αναμνήσεις, ανέσυρε η ομάδα του GΒ Roof Garden Bar σε μια υπέροχη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 17 Οκτωβρίου και είχα την τύχη να είμαι εκεί! Η ιδέα ήταν να χρησιμοποιήσουμε πρώτα την όσφρησή μας, μυρίζοντας σε blotters (όπως ακριβώς τα «χαρτάκια» με τα οποία δοκιμάζουμε αρώματα!) τις υπέροχες ευωδιές από αρωματικά φυτά της ελληνικής φύσης. Το ίδιο θα κάνουν και οι επισκέπτες του μπαρ, εφ’ όσον θα επιλέξουν να δοκιμάσουν ένα από αυτά τα κοκτέιλ! Οι προτάσεις των cocktails φτάνουν σε ένα «perfume trolley» για να τους «αρωματίσει»… Η όσφρηση επηρεάζει τα συναισθήματα και ορίζει ασυνείδητα την επιλογή μας. Αργότερα, προς έκπληξή μας, ανακαλύπτουμε ότι το κοκτέιλ φτάνει σε μπουκάλι αρώματος πριν σερβιριστεί στο ποτήρι μας, ολοκληρώνοντας την εμπειρία ενός perfect serve!

Τα ευφάνταστα κοκτέιλ από βότανα που καλλιεργούνται στον κήπο του ξενοδοχείου συνδυάζονται με μοναδικά αποστάγματα. Έτσι, το ουίσκι Johnnie Walker Odyssey,  το τζιν Tanqueray No Ten, η βότκα Ketel One, η τεκίλα Don Julio Añejo, η βότκα Ciroc και το blended Irish ουίσκι Roe&Co συναντούν τη ρίγανη, τον βασιλικό, τη λεβάντα, το φασκόμηλο, το θυμάρι και το χαμομήλι…

Όπως μάθαμε, η αρχική πηγή έμπνευσης ήταν μια ανακάλυψη που έγινε λίγο έξω από την Λεμεσό, στην αρχαία πόλη Αμαθούντα στην Κύπρο. Εκεί, σε ένα αρχαίο εργαστήριο παραγωγής αρωμάτων, περίπου 4000 ετών, βρέθηκαν σκεύη αρωμάτων, τα οποία περιείχαν βότανα που μετατρέπονταν σε απόσταγμα για την παραγωγή αρωμάτων και φαρμάκων. Έτσι δημιουργήθηκε το “Royal Botanic Cocktails”, το οποίο ενσαρκώθηκε από την Μεγάλη Βρετανία, σε συνεργασία με τα Reserve Brands της Diageo.

Κάτω λοιπόν από τον αθηναϊκό ουρανό με μία συγκλονιστική θέα προς τον Λυκαβηττό στην καρδιά της πρωτεύουσας απολαμβάνουμε μία συλλογή από αληθινά διαφορετικά και εξαιρετικά κοκτέιλ:

Το Rob Roy Odyssey, με βάση το ουίσκι Johnnie Walker Odyssey και φρέσκια ρίγανη, γνωστή για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες.

Το Basil Dream, με βάση το τζιν Tanqueray No Ten όπου κυριαρχεί ο βασιλιάς των αρωματικών βοτάνων, ο βασιλικός, που αναζωογονεί σώμα και πνεύμα.

Δείτε Επίσης
Ένας ολάνθιστος κήπος στην καρδιά της Αθήνας

Το Purple Rain, με την αγαπημένη βότκα των bartenders Ketel One και λεβάντα που απομακρύνει την ένταση και το άγχος.

Το Sage Margarita, με βάση την premium τεκίλα Don Julio Añejo, στην οποία το φασκόμηλο βγάζει ένα ιδιαίτερο άρωμα που μας αναζωογονεί και τονώνει.

Το Elixir, με βότκα Ciroc και θυμάρι – γνωστό για την ευεξία που προσδίδει. Σύμφωνα με τον μύθο δημιουργήθηκε από τα δάκρυα της Ωραίας Ελένης.

Το St. Patrick’s, όπου το blended ουίσκι Roe & Co δένει μοναδικά με τις ευεργετικές ιδιότητες του χαμομηλιού.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.