“Ο θαλασσινός”: Το στέκι των ψαροφαγάδων!

"Ο θαλασσινός": Το στέκι των ψαροφαγάδων!
+3
Προβολή Φωτογραφιών
"Ο θαλασσινός": Το στέκι των ψαροφαγάδων!

Από το 1989 μέχρι σήμερα, δεν έχει… προδώσει ποτέ τους πιστούς του πελάτες. Τώρα όμως, εγκαινιάζει τη νέα γευστική του πρόταση και σας προσκαλεί να δοκιμάσετε εκλεκτούς ψαρομεζέδες σε πολύ λογικές τιμές!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

«Ο θαλασσινός» πρωτοάνοιξε το 1989 στις Τζιτζιφιές, τότε που στην περιοχή μπορούσε κανείς να συναντήσει τα άλογα του Ιπποδρόμου να κάνουν βόλτες επιστρέφοντας από τον πεταλωτή τους. Η υποβαθμισμένη περιοχή όμως δεν αποτέλεσε εμπόδιο για την Ντίνα και τον Γιώργο Λουκή, που με μεγάλη αγάπη και μεράκι γι’ αυτό που έκαναν κατάφεραν μέσα σε ένα χρόνο να κερδίσουν και τους πιο απαιτητικούς καλοφαγάδες της πόλης. Η βάση της κουζίνας του ξεκίνησε και διατηρείται και σήμερα πολίτικη, χάρη στον πρώτο Πολίτη σεφ του εστιατορίου Γιάννη Καβαλάρη. Στη συνέχεια άνοιξε και το δεύτερο μαγαζί στο Κολωνάκι που πραγματικά εκτόξευσε τον «θαλασσινό» και του χάρισε 3 βραβεία Gourmet.

Πριν λίγες ημέρες το επισκέφθηκα και ήταν αληθινά μία πολύ ωραία εμπειρία. Κουρασμένη από όλη την ημέρα, το μόνο που ήθελα ήταν μία ζεστή ατμόσφαιρα και λίγο καλό φαγητό για να ανακουφιστώ ψυχή τε και σώματι! Η ατμόσφαιρα και τα χρώματα του μαγαζιού είναι ακριβώς αυτό, σαν να φιλοξενούν σε ένα γαλήνιο χώρο σπιτιού. Κι ύστερα ήρθαν τα ευφάνταστα και νόστιμα πιάτα που σεφ Ξενοφώντα Κατσιμαγκλή. Ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, αυστηρά ελληνικά που προέρχονται από την περιοχή της Μάνης μαγειρεύονται στη στόφα και δίνουν αυθεντικές γεύσεις. Το ψωμί και τα πολίτικα γλυκά φτιάχνονται πάντοτε στο εστιατόριο, το λάδι, οι ελιές, τα σύκα έρχονται από την Καλαμάτα, τα αλίπαστα από την Καβάλα. Δοκιμάσαμε αχινούς, όστρακα, πίτες, μπρουσκέτες, η ποικιλία έτσι κι αλλιώς είναι μεγάλη. Ήπιαμε χύμα κρασί –κάποιοι προτίμησαν τσίπουρο- εξαιρετική ποιότητας του Θόδωρου Δερέσκου. Είχαμε στο τέλος και μία έκπληξη, κουραμπιέδες –αφρός από τον Γ. Παπαπαρασκευά από την Ξάνθη που μόλις άνοιξε το κατάστημά του και στη Γλυφάδα…

Είναι ωραίο να βλέπεις πώς η ιστορία εξελίσσεται και συντονίζεται με την εποχή. Πιάτα σύγχρονης αντίληψης, ποιότητα και πρώτες ύλες… αυστηρής παράδοσης και τιμές που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Παλιοί και νέοι πελάτες θα του παραδοθούν… άνευ όρων!

Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου και την τελευταία Κυριακή του χρόνου 29 Δεκεμβρίου, ο «θαλασσινός», το αγαπημένο μας στέκι με τα γκουρμέ πιάτα ψαρικών και θαλασσινών σας προσκαλεί σε ένα μεσημεριανό γλέντι με την κομπανία του Γιάννη Παπαϊωάννου, για να υποδεχτούμε τα Χριστούγεννα με ποιοτική ελληνική μουσική, από τις 2μ.μ. έως τις 7 μ.μ. Για τις δύο αυτές ημέρες θα προσφερθεί πλήρες μενού με τις κλασικές αγαπημένες γεύσεις του «θαλασσινού» στην τιμή των 15 ευρώ (χωρίς τα ποτά).

Δείτε Επίσης
Τι τρώμε στη νηστεία

«Ο Θαλασσινός» θα λειτουργεί όλες τις ημέρες των εορτών, σε ένα γιορτινό, χριστουγεννιάτικο περιβάλλον, με τη θαλπωρή της στόφας και τις νέες του τιμές, δηλαδή, μπορεί κανείς να χαρεί ένα πλήρες γεύμα με τα κλασικά γκουρμέ πιάτα και κρασί σε μια τιμή που ξεκινάει από 20 ευρώ. Επίσης στον κατάλογό του δίνει τη δυνατότητα να παραγγείλει κανείς μισή μερίδα από οποιοδήποτε πιάτο. Οσον αφορά το μενού «από τον πάγκο και την στόφα» μπορεί κανείς να παραγγείλει όσους ψαρομεζέδες θέλει, που ετοιμάζονται εκείνη τη στιγμή πάνω στον πάγκο, σε τιμές που κυμαίνονται από 2- 5 ευρώ το πιάτο. Και να συνοδέψουν με τσίπουρο 200 ml, στα 6 ευρώ, ή κρασί 500 ml, στα 4,5 ευρώ.»

Θαλασσινός: Λυσικράτους 32, Τζιτζιφιές. Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 9404518.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.