Όλα δένουν απλά και μανιάτικα!

ΜΑΝΗΜΑΝΗ: Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη, Ακρόπολη

Το εστιατόριο MANHMANH έφερε πριν εννιά χρόνια άρωμα και γεύση Μάνης στην Αθήνα και εξακολουθεί να κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων του αθηναϊκού και όχι μόνο κοινού.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Μόλις πέρυσι προτάθηκε ως go-to-destination από τον οδηγό που εξέδωσαν οι «The New York Times», με τις εκδόσεις Taschen, ανάμεσα σε 500 εστιατόρια σε όλη την Ευρώπη, ενώ λαμβάνει για δύο συνεχόμενα χρόνια Certificate of Excellence από το Trip Advisor.  Έ, δεν είναι και λίγο!

Απλά ελληνική σαλάτα παρουσιασμένη με ευφάνταστο τρόπο
Απλά ελληνική σαλάτα παρουσιασμένη με ευφάνταστο τρόπο

Η Μάνη, ως ο τόπος καταγωγής των ιδιοκτητών και του σεφ του, αποτελεί πηγή έμπνευσης για τις αξίες της γνησιότητας και της αυθεντικότητας, τις οποίες το εστιατόριο εφαρμόζει καθημερινά στη λειτουργία του. Στόχος και επιθυμία της ομάδας του ΜΑΝΗΜΑΝΗ είναι η ανάδειξη του παραδοσιακού τρόπου παρασκευής των γεύσεων, επιστρέφοντας έτσι παράλληλα κι ένα κομμάτι της Μάνης πίσω στην παγκόσμια κοινωνία.

Ψαρονέφρι με μανούρι και σύκα σε σάλτσα από μέλι & αμύγδαλα
Ψαρονέφρι με μανούρι και σύκα σε σάλτσα από μέλι και αμύγδαλα [ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ]
Στο διώροφο νεοκλασικό, δίπλα στο νέο μουσείο της Ακρόπολης, έχουν βρει τη στέγη τους χειροποίητα ζυμαρικά, σύγκλινο, λουκάνικα, πουλερικά και βιολογικά αβγά από παραδοσιακά εργαστήρια και εκτροφεία, κι επειδή στη Μάνη γνωρίζουν από λάδι, σε όλα τα πιάτα χρησιμοποιείται αγνό ελαιόλαδο  παραγωγής του εστιατορίου… από πού αλλού; Μα φυσικά από μανιάτικο κτήμα!

Τσιπούρα με σπανάκι, πουρέ σελινόριζας και σάλτσα λουίζας
Τσιπούρα με σπανάκι, πουρέ σελινόριζας και σάλτσα λουίζας

Εδώ θα δοκιμάσετε Αρνάκι γάλακτος ψημένο σε κενό αέρος με χόρτα εποχής και σάλτσα από τον ζωμό του, Γιουβετσάκι με γαρίδες, καλαμάρι και μύδια σε σάλτσα οστρακοειδών, «Τσουχτές» (χειροποίητα ζυμαρικά) με καβουρδισμένη μανιάτικη μυζήθρα, σκεπασμένες με τηγανητό αβγό, Καγιανά με σύγκλινο Μάνης, Ψαρονέφρι με μανούρι και σύκα σε σάλτσα από μέλι και αμύγδαλα και πολλές ακόμα ελληνικές παραδοσιακές συνταγές σε μοντέρνα εκτέλεση.

Δείτε Επίσης
The Jane: Ένα εστιατόριο αλλιώτικο από τ' άλλα

«Τσουχτές» ή απλά χειροποίητα ζυμαρικά με καβουρδισμένη μανιάτικη μυζήθρα, σκεπασμένες με τηγανητό αβγό
«Τσουχτές» ή απλά χειροποίητα ζυμαρικά με καβουρδισμένη μανιάτικη μυζήθρα, σκεπασμένες με τηγανητό αβγό

Για το καλοκαίρι το εστιατόριο παρουσιάζει επίσης νέες γεύσεις όπως η Λευκή Ταραμοσαλάτα με ελαιόλαδο Μάνης, Πλοκαμό Χταποδιού με βαλσάμικο, φάβα και κρεμμυδάκι κονφί, Γαύρο μαρινάτο με φασόλια μαυρομάτικα αρωματισμένο με ρίγανη και Κοτόπουλο με μελιτζάνα παπουτσάκι.  Όλες οι γεύσεις συνδυάζονται με επιλεγμένες ετικέτες αποκλειστικά Ελλήνων παραγωγών, ενώ στο εστιατόριο προσφέρονται καθημερινά 10 ετικέτες κρασιών σε ποτήρι, σε τιμές από €3,50 / ποτήρι.

Τραβηχτές πιτούλες με μπουκιές κεφαλογραβιέρας
Τραβηχτές πιτούλες με μπουκιές κεφαλογραβιέρας

Το ΜΑΝΗΜΑΝΗ προσφέρει ελληνική κουζίνα σε μοντέρνα εκτέλεση, με μέση κατανάλωση €20/άτομο, ενώ από Δευτέρα έως Σάββατο έως τις 6:30 το απόγευμα μπορείτε να παραγγείλετε τα περισσότερα πιάτα στη μισή ποσότητα πληρώνοντας φυσικά τη μισή τιμή.

ΜΑΝΗΜΑΝΗ: Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη, Ακρόπολη, τηλ.: 210 9218180, www.facebook.com/MANHMANH, www.manimani.com.gr, info@manimani.com.gr  (5 λεπτά από το Μουσείο Ακρόπολης).
Ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα-Παρασκευή 15:00-24:00, Σάββατο 13:00- 24:00 και Κυριακή 13:00-15:30

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.