Rules: Το πιο παλιό εστιατόριο στο Λονδίνο

Η βρετανική ατμόσφαιρα και η λονδρέζικη αριστοκρατικότητα είναι διάχυτη στην ατμόσφαιρα του εστιατορίου Rules
Η βρετανική ατμόσφαιρα και η λονδρέζικη αριστοκρατικότητα είναι διάχυτη στην ατμόσφαιρα του εστιατορίου Rules
Στην είσοδο του εστιατορίου, ένα αυτοκίνητο αντίκα και ο κύριος… Νeville σας υποδέχονται!
Η καρικατούρα της Μάργκαρετ Θάτσερ, η οποία έτρωγε συχνά εδώ, κοσμεί έναν τοίχο
Η αίθουσα Grahame Green με το υπέροχο οβάλ τραπέζι και την υποβλητική ατμόσφαιρα, ως τιμής ένεκεν σε έναν από τους μεγαλύτερους συγγραφείς και σταθερό θαμώνα του Rules +5
Προβολή Φωτογραφιών
Η βρετανική ατμόσφαιρα και η λονδρέζικη αριστοκρατικότητα είναι διάχυτη στην ατμόσφαιρα του εστιατορίου Rules

Παραδοσιακή βρετανική κουζίνα και ατμοσφαιρικό περιβάλλον, με έτος ίδρυσης το 1798!

Από τη Βάνα Αντωνοπούλου

Όταν περνάς το κατώφλι του Rules, του πιο ιστορικού εστιατορίου στη βρετανική πρωτεύουσα, είναι σαν να πηγαίνεις πίσω στον χρόνο. Και όχι άδικα, αφού ο συγκεκριμένος χώρος λειτουργεί συνεχώς και αδιαλείπτως εδώ και 216 χρόνια, δηλαδή από το 1798. To παρελθόν είναι πανταχού παρών στο Rules και αντικατοπτρίζεται όχι μόνο σε κάποια πιάτα που έχουν παραμείνει ίδια δύο και πλέον αιώνες αλλά και στους τοίχους ολόγυρά σου μέσα από εκατοντάδες σκίτσα και πίνακες, στις ξύλινες επενδύσεις, στις διακοσμητικές λεπτομέρειες που χρονολογούνται από την ίδρυσή του και ακόμη πιο παλιά…

Το έχουν χαρακτηρίσει ως «μοναδικό και αναντικατάστατο, μέρος της λογοτεχνικής και θεατρικής παράδοσης του Λονδίνου», αφού έχει κάνει την εμφάνισή του και στη… λογοτεχνία και μάλιστα σε βιβλία των Evelyn Waugh, Graham Greene, John Le Carré και άλλων. Όμως το κομψό εστιατόριο στη Maiden Lane του Covent Garden είναι κάτι περισσότερο: ένα οίκημα που έχει καταφέρει να διατηρήσει απαράλλαχτη τη βρετανική παράδοση –γαστρονομική και μη– μέσα στους τέσσερις τοίχους του και να την κάνει αγαπητή τόσο στους ντόπιους όσο και στους μάλλον διστακτικούς τουρίστες που περνάνε το κατώφλι του με επιφύλαξη όσον αφορά στο εύρος τής κουζίνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Παρότι ξεκίνησε με ειδίκευση στα στρείδια, το Rules επεκτάθηκε σε παραδοσιακές συνταγές με τις γεύσεις του να παραμένουν κλασικές αξίες και να συνεχίζουν να γοητεύουν με την αυθεντικότητά τους ακόμη και σήμερα, όπως ακριβώς τις απόλαυσαν τόσοι και τόσοι διάσημοι και μη –από τη Μάργκαρετ Θάτσερ, η οποία κοσμεί και ως καρικατούρα έναν από τους τοίχους του διάσημου εστιατορίου, και τον Κάρολο Ντίκενς, τον Τσάρλι Τσάπλιν, τον Λόρενς Ολίβιε, τον Μπάστερ Κήτον, τον Κλαρκ Γκέιμπλ, απλά για να αναφέρουμε μερικούς.

Ζεστό και φιλικό, με μια χαλαρή ατμόσφαιρα που οφείλεται κυρίως στην απροσποίητα γκουρμέ φύση του, το Rules είναι ιδανικό για να απολαύσετε πιάτα που πιθανόν να σας θυμίζουν άλλες εποχές (αυτός δεν είναι και ο σκοπός τους;) ή που πάντα θέλατε αλλά ποτέ δεν είχατε την ευκαιρία να δοκιμάσετε, όπως η αγαπημένη πίτα Steak & Kidney Pie, ο νοστιμότατος φασιανός και το τρυφερό ελάφι, καθώς και γλυκές «αμαρτίες» Made in England, όπως η Custard Tart και η Sticky Toffee Pudding.

Δείτε Επίσης
Η νέα τάση «αναβίωση» της τζαζ. Τι είναι όμως η εποχή της τζαζ;

Το Rules δεν είναι ένα συνηθισμένο εστιατόριο. Είναι θεσμός και μια πραγματική εμπειρία που κλείνει μέσα του την ουσία της βρετανικής γεύσης και ιστορίας. Χωρίς περιττές φιοριτούρες, χωρίς υπερβολές. Απλά και νόστιμα.

Rules: 35 Maiden Lane, Covent Garden, Λονδίνο, τηλ.: +44 (0)20 7836 5314

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.