CookinAthens: Μαθήματα μαγειρικής – “σουβενίρ”

CookinAthens: Μαθήματα μαγειρικής -

O Steve Jobs είχε πει: “Ο μόνος δρόμος για να κάνεις εξαιρετική δουλειά είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις”. Και αλήθεια, πόσοι από εμάς δεν ζουν με το όνειρο να ακολουθήσουν κάποια στιγμή την καρδιά τους και να ριχτούν με πάθος σε αυτό που πραγματικά αγαπούν; Και αν για κάποιους αυτό μοιάζει άπιαστο όνειρο, η Μαριλένα Μιχαλίτση είναι από αυτούς που το έκαναν πραγματικότητα. Γι’ αυτό και τον Οκτώβριο υποδέχτηκε το womanidol στο CookinAthens, στο οποίο από τον Ιούλιο μαθαίνει στους τουρίστες της πρωτεύουσας τις νοστιμιές της ελληνικής κουζίνας. 

Συνέντευξη στη Σοφία Κροκιδά
Φωτογραφίες:  Σόλων Μάλκας

Τι ακριβώς είναι όμως το CookinAthens; 

Είναι μια φωτεινή κουζίνα στο κέντρο της Αθήνας (και με θέα στην Ακρόπολη!) που ενώνει την αγάπη των ανθρώπων για τη μαγειρική με την κουλτούρα της Ελλάδας.

Όπως με ενημερώνει η Μαριλένα: «Τα μαθήματα απευθύνονται κυρίως σε τουρίστες. Στόχος είναι να δοκιμάσει κανείς την αληθινή ελληνική κουζίνα και… να την αγαπήσει ακόμα περισσότερο!».

Η φωτεινή κουζίνα του CookinAthens έχει θέα στην Ακρόπολη!
Η φωτεινή κουζίνα του CookinAthens έχει θέα στην Ακρόπολη!

Και συνεχίζει: «Είμαι μια πραγματική foodie. Σε κάθε νέο μέρος που επισκέπτομαι θέλω να βρίσκω πάντα τα καλύτερα και πιο αυθεντικά μέρη για να φάω. Και πιστεύω ότι η κουζίνα του κάθε τόπου αποτελεί σημαντικό κομμάτι της κουλτούρας του.

Γι’ αυτό και θεωρώ τα μαθήματα μαγειρικής το ωραιότερο αναμνηστικό. Ένα αναμνηστικό που θα το κουβαλάς για πάντα μαζί σου. Σκέψου πόσο όμορφο είναι γυρνώντας από ένα ταξίδι, αντί να χαρίσεις στους φίλους σου ένα μαγνητάκι να τους μαγειρέψεις ένα παραδοσιακό γεύμα!».

Το ιδιαίτερο στα μαθήματα αυτά είναι πως κρύβουν μια φιλοσοφία από πίσω τους, αφού μπορεί κανείς να επιλέξει ένα από τα 3 διαφορετικά “concepts” που σημαίνουν πολλά για εμάς τους Έλληνες: Κυριακάτικο μεσημεριανό γεύμα, Μεζέδες και Ελληνικό πρωινό – Δεκατιανό.

Η ομάδα του CookinAthens επί τω έργω…
Η ομάδα του CookinAthens επί τω έργω…

Παράλληλα, η Μαριλένα μαγειρεύει μετά από συνεννόηση οτιδήποτε άλλο μπορεί να της ζητήσει κάποιος. «Δεν χαλάω χατίρια!», λέει. «Αν κάποιος δοκίμασε κάτι που θέλει να μάθει πώς φτιάχνετε, ή άκουσε για κάποιο φαγητό και θέλει να το φάει, θα το φτιάξουμε».

Για την παρασκευή των φαγητών χρησιμοποιούνται μόνο φρέσκα εποχιακά υλικά, ενώ τα μαθήματα της Μαριλένας δεν μένουν μόνο στα “κλασικά” υλικά που συνήθως συναντά κανείς σε τέτοιου είδους μαθήματα.

Οι προσεγμένοι και σε μοντέρνα γραμμή χώροι όπου γίνονται τα μαθήματα
Οι προσεγμένοι και σε μοντέρνα γραμμή χώροι όπου γίνονται τα μαθήματα

«Δυστυχώς είμαι από αυτούς που δεν μπορούν ούτε να ακουμπήσουν τη φέτα. Αυτό όμως μου έδωσε την ευκαιρία να εντάξω στα μενού μου τυριά που κάποιος τουρίστας δύσκολα θα συναντήσει. Ξινομυζήθρα, ανθότυρο, μανούρι και πολλά άλλα υπέροχα υλικά του τόπου μας γίνονται μέρος των συνταγών κι έτσι οι μαθητές “μαθαίνουν” πολλές νέες γεύσεις μέσα σε λίγες ώρες».

Ασπρο-μαύρο, όνειρα κάνω… και το όνειρο της Μαριλένας έγινε πραγματικότητα!
Ασπρο-μαύρο, όνειρα κάνω… και το όνειρο της Μαριλένας έγινε πραγματικότητα!

Και βέβαια όλοι συμμετέχουν στη διαδικασία! Προετοιμάζουν τα υλικά, ανοίγουν φύλλο, πλάθουν κεφτεδάκια και κάνουν ό,τι άλλο απαιτεί η συνταγή προκειμένου να φύγουν έχοντας μάθει όλη τη διαδικασία.

Στο τέλος του μαθήματος το τραπέζι γεμίζει τηγανιές, αλοιφές, σαλάτες και άλλα πιάτα που μοσχοβολάνε Ελλάδα και έχουν φτιαχτεί με αγάπη από ανθρώπους κάθε εθνικότητας!

Τρία διαφορετικά “concepts” που σημαίνουν πολλά για εμάς τους Έλληνες: Κυριακάτικο μεσημεριανό γεύμα, Μεζέδες και Ελληνικό πρωινό – Δεκατιανό είναι οι ενότητες που μπορούν να παρακολουθήσουν… οι μαθητές
Τρία διαφορετικά “concepts” που σημαίνουν πολλά για εμάς τους Έλληνες: Κυριακάτικο μεσημεριανό γεύμα, Μεζέδες και Ελληνικό πρωινό – Δεκατιανό είναι οι ενότητες που μπορούν να παρακολουθήσουν… οι μαθητές

«Μέχρι στιγμής έχω υποδεχτεί άτομα από Αμερική, Ιταλία, Σιγκαπούρη, Γαλλία, Νότια Αφρική. Και κάθε φορά, εκτός από αυτούς μαθαίνω κι εγώ κάτι καινούριο, συζητάμε, ανταλλάσσουμε απόψεις και γνώσεις και είναι ένας λόγος που αγαπώ αυτό το project».

Δείτε Επίσης
Δοκιμάζοντας αυγοτάραχο

Ή μάλλον ένας ακόμα, αφού η Μαριλένα πάντα είχε πάθος για τη μαγειρική.

«Μαγείρευα από πολύ μικρή, πάντα μου άρεσε το φαγητό. Και μπορεί οι σπουδές μου να μην είχαν καμία σχέση, αλλά πάντα ήξερα ότι ήταν αυτό με το οποίο ήθελα να ασχοληθώ επαγγελματικά κάποια στιγμή».

Αφού μαγειρευτούν τα εδέσματα, έρχεται η στιγμή της απόλαυσης!
Αφού μαγειρευτούν τα εδέσματα, έρχεται η στιγμή της απόλαυσης!

Κάπως έτσι ξεκίνησε λίγα χρόνια νωρίτερα το Marislurp, ένα από τα ωραιότερα μαγειρικά blog (αν θες να φτιάξεις pulled pork sandwich τώρα ξέρεις πού να κοιτάξεις), ακολούθησαν οργανωμένα μαθήματα μαγειρικής που έκανε σε διάφορους χώρους και στο σπίτι, ενώ καθοριστικό ρόλο στην πορεία της έπαιξε ένα… εξωτικό ταξίδι!

Και εξηγείται: «Το 2018 επισκέφθηκα για λίγες μέρες την Santa Lucia (νησί στην Καραϊβική), όπου είδα ότι κάνουν μαθήματα μαγειρικής με τοπική κουζίνα. Και εννοείται ότι πήρα μέρος! Πέρασα πάρα πολύ ωραία και γυρνώντας στην Ελλάδα είπα “γιατί όχι κι εγώ!”. Κάπως έτσι ξεκίνησε το CookinAthens!

Και όπως φαίνεται, η συνέχεια θα είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα!

«Σχεδιάζω να εντάξω νέα μαθήματα με διαφορετικά φαγητά σύντομα. Σκέφτομαι ακόμα να ξεκινήσω να προσφέρω μαθήματα ως εταιρικά events για team bonding, και γιατί όχι και Singles cooking».

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.