Art Basel: Συνεργασία της La Prairie με τρεις Ελβετές καλλιτέχνιδες

Art Basel: Συνεργασία της La Prairie με τρεις Ελβετές καλλιτέχνιδες
Art Basel: Συνεργασία της La Prairie με τρεις Ελβετές καλλιτέχνιδες
Η έκθεση, με τίτλο Eyes in Focus, παρουσιάστηκε στην έκθεση Art Basel στη Βασιλεία στο Pavilion της La Prairie που βρίσκεται στον χώρο των συλλεκτών και γι’ αυτήν επιλέχθηκαν τρεις Ελβετίδες φωτογράφοι. Η Daniela Droz, η Namsa Leuba και η Senta Simond αποτελούν τη νέα γενιά της σύγχρονης φωτογραφίας, η καθεμία με τη δική της μοναδική προσέγγιση.
Τα τρία έργα μιλούν για τη ζωή, τη δύναμη και τη ζεστασιά που χαρίζει το βλέμμα. Το κάθε ένα αντανακλά την τελευταία πρωτοποριακή καινοτομία της La Prairie, το - Skin Caviar Eye Lift - και την ικανότητά του να αναζωογονεί, να ανασηκώνει, να επαναπροσδιορίζει, και να προσφέρει ένα νεανικό βλέμμα
Προβολή Φωτογραφιών
Art Basel: Συνεργασία της La Prairie με τρεις Ελβετές καλλιτέχνιδες

Με αφορμή την έκθεση Art Basel 2019 στη Βασιλεία, ο οίκος La Prairie, προχώρησε σε συνεργασία με τρεις καλλιτέχνιδες από την Ελβετία για να ερμηνεύσουν την ομορφιά των ματιών.

Επιμέλεια: Μαρία Καλοπούλου

Στη Ζυρίχη της Ελβετίας τον Ιούνιο του 2019 ο ελβετικός οίκος πολυτελούς περιποίησης της επιδερμίδας La Prairie, εγκαινίασε μια έκθεση τέχνης που εξερευνά την ομορφιά, το μυστήριο και την ανθεκτικότητα της διαχρονικότητας του βλέμματος.

Η La Prairie επέλεξε να συνεργαστεί με τρεις ανερχόμενες φωτογράφους ελβετικής καταγωγής. Όλες τους απόφοιτες του διακεκριμένου πανεπιστημίου της Λοζάνης (ECAL), ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα γνωστό ανά τον κόσμο για την ενίσχυση της ελβετικής δημιουργικότητας που κατατάσσεται ανάμεσα στα κορυφαία 10 πανεπιστήμια στον χώρο της τέχνης.

Η Daniela Droz, η Namsa Leuba και η Senta Simond αποτελούν τη νέα γενιά της σύγχρονης φωτογραφίας, η καθεμία με τη δική της μοναδική προσέγγιση. Τα έργα τους εκφράζουν μια ξεκάθαρη ελβετική αισθητική και, ως γυναίκες, φέρνουν μια μοναδική οπτική στην ομορφιά και τη δύναμη του βλέμματος.

Η έκθεση, με τίτλο Eyes in Focus, παρουσιάστηκε στην έκθεση Art Basel στη Βασιλεία στο Pavilion της La Prairie που βρίσκεται στον χώρο των συλλεκτών.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Daniela, τη Namsa και τη Senta. Τα πρωτοποριακά έργα τους βρίσκονται σε πλήρη αρμονία με την κληρονομιά της La Prairie.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι είναι σημαντικό να στηρίζουμε και να ενθαρρύνουμε νέους καλλιτέχνες που έχουν προοδευτική σκέψη, ενώ συγχρόνως παραμένουν ευαίσθητοι στη διαχρονικότητα της τέχνης.

Ως Ελβετές καλλιτέχνιδες, η εκλεπτυσμένη και μινιμαλιστική προσέγγιση τους είναι απόλυτα σύμφωνη με την αισθητική της La Prairie», δήλωσε ο Greg Prodromides, Chief Marketing Officer της La Prairie.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Η απόφαση να συνεργαστούμε με γυναίκες καλλιτέχνιδες ήταν σκόπιμη με αυτό τον τρόπο αποτίνουμε φόρο τιμής στο θηλυκό βλέμμα, που ερμηνεύεται από την οπτική των ίδιων των γυναικών.

Αυτές οι καλλιτέχνιδες σπάνε τους κώδικες των μέσων με τα οποία δουλεύουν, όπως ακριβώς η La Prairie εξακολουθεί να σπάει τους κώδικες της πολυτελούς περιποίησης της επιδερμίδας μέσα από καινοτόμες δημιουργίες».

Τα τρία έργα μιλούν για τη ζωή, τη δύναμη και τη ζεστασιά που χαρίζει το βλέμμα. Το κάθε ένα αντανακλά την τελευταία πρωτοποριακή καινοτομία της La Prairie, το – Skin Caviar Eye Lift – και την ικανότητά του να αναζωογονεί, να ανασηκώνει, να επαναπροσδιορίζει, και να προσφέρει ένα νεανικό βλέμμα.

Στα έργα της, η Daniela Droz μετατρέπει φωτογραφίες σε καθρέφτες που αντικατοπτρίζουν το βλέμμα του θεατή πίσω στον εαυτό του. Με αυτόν τον τρόπο, ο θεατής αντιμετωπίζει τα συναισθήματά του και όχι αυτά που εκπέμπονται από ένα τρίτο μέρος ή ένα άψυχο αντικείμενο.

Ο θεατής γίνεται μέρος της τέχνης, δίνοντας στο βλέμμα του μια διαχρονική ποιότητα.

Δείτε Επίσης
Έκθεση: Dress like a Greek

Στο εικαστικό της έργο η Namsa Leuba, εξετάζει την αναπαράσταση του χρόνου μέσα από την αποτύπωση της αντίληψης που έχει ο θεατής – μέσα από τη μαρτυρία της δικής του εμπειρίας.

Για να το πετύχει αυτό, φέρνει στο φως, την έκφραση της παρούσας στιγμής, με την επέκταση της εικόνας μεταξύ της ασπρόμαυρης φωτογραφικής τεχνικής και του πολύχρωμου φόντου.

Για τα έργα της, η Senta Simond φωτογράφησε μια σειρά από κοντινά πορτρέτα νέων γυναικών. Τα κορίτσια που χρησιμοποίησε δεν είναι επαγγελματίες μοντέλα αλλά γυναίκες από το περιβάλλον της – αυθεντικά, φυσικά, ανεπηρέαστα.

Το αποτέλεσμα θα επιτρέψει στους θεατές να βυθιστούν πλήρως στην ομορφιά του βλέμματος της καθεμίας τους, καθώς στα μάτια τους ταξιδεύει στο πορτρέτο σαν ζωγραφική.

Κάθε μια από τις τρεις φωτογραφικές δημιουργίες έχει σχεδιαστεί από τους αντίστοιχους δημιουργούς τους ως ένα ταξίδι – το οποίο μεταφέρει τον θεατή στην αναζωογονημένη, ανυψωμένη, επαναπροσδιορισμένη φύση του βλέμματος.

Αυτή η μοναδική έκθεση, που γιορτάζει το θηλυκό βλέμμα μέσα από το πρίσμα των φωτογράφων, ήταν διαθέσιμη για προβολή στις 13-16 Ιουνίου 2019 στο χώρο των συλλεκτών στην έκθεση Art Basel της Βασιλείας.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.