Lights, Camera, Action: Μία έρευνα για τους Ευρωπαίους σινεφίλ!

Lights, Camera, Action: Μία έρευνα για τους Ευρωπαίους σινεφίλ!
Lights, Camera, Action: Μία έρευνα για τους Ευρωπαίους σινεφίλ!
Το Lion King κατέλαβε τη δεύτερη θέση, μαζί με τη συναισθηματική ερμηνεία του Έλτον Τζον στο «Circle of Life» στην έναρξη του The Lion King (1994) που αναδείχθηκε μια αγαπημένη στιγμή της ταινίας
Το Pulp Fiction του 1994 αναδείχθηκε η τρίτη ταινία με την καλύτερη έναρξη, ενώ ο σκηνοθέτης της Κουέντιν Ταραντίνο θεωρείται ο δεύτερος καλύτερος σκηνοθέτης στις εντυπωσιακές σκηνές έναρξης των ταινιών
Η ταινία Star Wars IV απέσπασε την τέταρτη θέση, αφού άλλωστε τα εντυπωσιακά εφέ παίζουν ρόλο στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων σινεφίλ +3
Προβολή Φωτογραφιών
Lights, Camera, Action: Μία έρευνα για τους Ευρωπαίους σινεφίλ!

Η ευρωπαϊκή έρευνα της Mastercard, «Lights, Camera, Action», αποκαλύπτει τα σημαντικότερα σημεία των καλύτερων σκηνών έναρξης, στο πλαίσιο του βραβείου Χρυσός Φοίνικας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών 2018. Οι λάτρεις του κινηματογράφου ψηφίζουν την κορυφαία εναρκτήρια κινηματογραφική σκηνή και αυτή που ξεχωρίζει είναι μία κλασική ταινία!

Επιμέλεια: Μαρία Καλοπούλου

Η νέα έρευνα «Lights, Camera, Action» της Mastercard, επίσημου χορηγού του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, αποκαλύπτει ότι οι σινεφίλ στην Ευρώπη αγαπούν τα ρομαντικά ανοίγματα σε μια ταινία και επιλέγουν σύγχρονες κλασικές ταινίες, αντί των πιο μοντέρνων κινηματογραφικών επιτυχιών. Το εντυπωσιακό; Ότι πάνω από το 55% των ερωτηθέντων στη Γερμανία, την Ουγγαρία, την Ιρλανδία και τη Σουηδία δήλωσαν ότι κρίνουν μια ταινία από την πρώτη σκηνή της!

Ο Τιτανικός (1997) ανήλθε στην κορυφή της Ευρώπης, ως η ταινία με την καλύτερη σκηνή έναρξης, καθώς κέρδισε τις ψήφους της Τουρκίας, της Πολωνίας, της Γαλλίας, της Τσεχίας, της Ιταλίας, και της Ρωσίας. Ενώ το οικογενειακό και φιλικό τραγούδι της ταινίας The Lion King (1994) φαίνεται να έχει κλέψει τις καρδιές των φίλων του κινηματογράφου στη Γερμανία, την Ελβετία, τη Σουηδία και την Ολλανδία.

Οι πέντε καλύτερες εναρκτήριες σκηνές ταινιών, για τους Ευρωπαίους

Τα πέντε πιο δημοφιλή κινηματογραφικά εναρκτήρια showreels, όπως ψηφίστηκαν από τους λάτρεις του κινηματογράφου σε ολόκληρη την Ευρώπη, είναι οι παρακάτω μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές:

1. Tιτανικός (1997)
2. Lion King (1994)
3. Pulp Fiction (1994)
4. Star Wars IV
5. Τα σαγόνια του καρχαρία

Οι πέντε κορυφαίοι σκηνοθέτες για τους Ευρωπαίους (σύμφωνα με τις εναρκτήριες σκηνές των ταινιών τους)

Ο διάσημος σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ φαίνεται να γνωρίζει καλά πώς να δημιουργεί το τέλειο άνοιγμα μιας box office επιτυχίας, με την πλειοψηφία των χωρών της Ευρώπης να τον χρίζει master της εναρκτήρια σκηνής. Παράλληλα, ο «αιμοδιψής»  Κουέντιν Ταραντίνο, αλλά και ο «ψυχρός» Άλφρεντ Χίτσκοκ βρίσκονται και αυτοί στην πεντάδα των κορυφαίων σκηνοθετών.

1.    Στίβεν Σπίλμπεργκ
2.    Κουέντιν Ταραντίνο
3.    Άλφρεντ Χίτσκοκ
4.    Ρίντλεϊ Σκοτ
5.    Τζορτζ Λούκας

Η γενιά του Netflix αποφασίζει για μια ταινία σε μόλις 17 λεπτά!

Σύμφωνα με την έρευνα επίσης, η γενιά του Netflix δε διατίθεται να αναλώσει χρόνο σε ταινίες που δεν αιχμαλωτίζουν την προσοχή του θεατή από την πρώτη σκηνή. Είτε η ταινία είναι παλιά, είτε πρόκειται για νέα κυκλοφορία, η σκηνή έναρξης θεωρείται κρίσιμη, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη χρειάζεται μόλις 17 λεπτά για να αποφασίσει αν αξίζει να την παρακολουθήσει. Το 72% των Ευρωπαίων επίσης συμφωνεί ότι μια εντυπωσιακή εναρκτήρια σκηνή καθιστά μια ταινία αξιομνημόνευτη, συνολικά.

Ποια άλλα στοιχεία παίζουν ρόλο;

Ένας έξυπνος διάλογος (26%), μια απροσδόκητη τροπή στο σενάριο (40%) και ο ρομαντισμός (19%) είναι οι βασικοί παράγοντες για να βρεθεί μια ταινία στις πρώτες θέσεις του box office.

Δείτε Επίσης
Δέκα ταινίες που σηματοδοτούν την αισθητική της παραθαλάσσιας γιαγιάς

Μελετώντας τα στοιχεία εκείνα που κάνουν μια εναρκτήρια σκηνή αξέχαστη, το 25% των Ευρωπαίων ανέφερε ότι ένα καταπληκτικό soundtrack είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας, με το «Πυρετός στο Σαββατόβραδο (Saturday Night Fever) (1977) να αποσπά τις περισσότερες ψήφους. Αντίστοιχα, η συναισθηματική ερμηνεία του Έλτον Τζον στο «Circle of Life» στην έναρξη του The Lion King (1994) είναι επίσης μια αγαπημένη στιγμή της ταινίας.

Τέλος, η δυνατή φωτογραφία και τα εντυπωσιακά οπτικά εφέ στο άνοιγμα, απέσπασαν την προτίμηση του 13% των ερωτηθέντων για την καλύτερη εναρκτήρια σκηνή σε φιλμ -με την κλασική ταινία «Αποκάλυψη τώρα» του Φράνσις Φορντ Κόπολα (1979) να κερδίζει τις περισσότερες ευρωπαϊκές ψήφους.

Οι ταινίες ως πηγή έμπνευσης

Η έρευνα της Mastercard «Lights, Camera, Action» διερεύνησε τη δύναμη που μπορεί να έχει η τέχνη του κινηματογράφου στους λάτρεις του είδους. Όλες οι ταινίες, είτε κλασικές είτε σύγχρονες, αποτελούν πηγή έμπνευσης σε ολόκληρη την Ευρώπη, με το 41% να συμφωνεί ότι μια δυνατή ταινία μπορεί να εμπνεύσει τους ανθρώπους να ξεκινήσουν κάτι καινούριο ή να κάνουν μια θετική αλλαγή.

Η Ιωάννα Μίγγου, Marketing Director της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα δήλωσε σχετικά:  «Στη Mastercard, προσπαθούμε να ερχόμαστε όλο και πιο κοντά στα συναισθήματα των καταναλωτών, όπως ακριβώς κάνει και η τέχνη του κινηματογράφου. Μέσω της νέας μας καμπάνιας “Start Something Priceless” ενθαρρύνουμε, εμπνέουμε και δίνουμε ώθηση στους ανθρώπους ανά τον κόσμο να πραγματοποιήσουν ένα πάθος τους ή έναν στόχο που για τους ίδιους είναι σημαντικός. Η έρευνα αυτή δείχνει τη σημασία του κινηματογράφου ως προς τον τρόπο που μπορεί να εμπνεύσει τον κόσμο, με το 41% των ερωτηθέντων να πιστεύει ότι μια δυναμική ταινία μπορεί να “ανάψει” στο κοινό τη σπίθα εκείνη που θα φέρει μια θετική αλλαγή -αυτό ακριβώς που στη Mastercard θέλουμε να ενθαρρύνουμε».

@MastercardEU #StartSomethingPriceless

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.