Έρευνα: Τα 10 κορυφαία χαρακτηριστικά που κάνουν ελκυστικούς ή απωθητικούς τους άντρες καθώς μεγαλώνουν

Έρευνα: Τα 10 κορυφαία χαρακτηριστικά που κάνουν ελκυστικούς ή απωθητικούς τους άντρες καθώς μεγαλώνουν

Είναι γνωστό το στίγμα ότι οι παντρεμένοι ή τα ζευγάρια που έχουν μακροχρόνιες σχέσεις συχνά εφησυχάζουν στην ερωτική τους σχέση με τους συντρόφους τους. Λοιπόν, ας σταματήσουμε επιτέλους αυτή την ιδέα! Μία πρόσφατη έρευνα σε περισσότερους από 20.000 άνδρες και γυναίκες σε ένα απλό αλλά ουσιαστικό θέμα -τη δύναμη της έλξης-, δείχνει τις επιθυμίες των ανδρών καθώς μεγαλώνουν αλλά και τι τους κάνει ελκυστικούς ή απωθητικούς.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι  ακόμη και αν ο δείκτης «θερμότητας» ενός ζευγαριού φθίνει με την πάροδο του χρόνου, το 90% πιστεύει ότι μπορεί να αναζωπυρωθεί μακροπρόθεσμα.

Και όσο για εκείνο το πανάρχαιο στίγμα περί εφησυχασμού στις άνετες σχέσεις μας; Οι άνδρες και οι γυναίκες ανέφεραν την «έλλειψη ερωτικού ενδιαφέροντας» ως το χαρακτηριστικό που γίνεται όλο και πιο απωθητικό καθώς μεγαλώνουν.

Η επιθυμία για ερωτική αγάπη δεν είναι το μόνο πράγμα που αλλάζει στους άνδρες καθώς γίνονται μεγαλύτεροι και σοφότεροι.

Σύμφωνα με αυτά τα αποτελέσματα της έρευνας, εδώ είναι οι δέκα κορυφαίες αποκλίσεις που γίνονται όλο και πιο αποκρουστικές για τους άνδρες καθώς μεγαλώνουν.

Ακολουθούν τα 10 κορυφαία χαρακτηριστικά που κάνουν τους άντρες απωθητικούς σε μεγάλο βαθμό καθώς μεγαλώνουν:

 1. Έλλειψη ερωτικού ενδιαφέροντος
 2. Ανωριμότητα/παιδικότητα
 3. Έλλειψη ευφυΐας
 4. Ανία/έλλειψη περιπέτειας
 5. Ναρκισσισμός/έλλειψη ενσυναίσθησης
 6. Έλλειψη ορμής/φιλοδοξίας
 7. Κακή προσωπική υγιεινή
 8. Έλλειψη οικείων δεξιοτήτων
 9. Ακραίες απόψεις για τη θρησκεία
 10. Ρατσιστικές ή προκατειλημμένες ιδεολογίες

Τι γίνεται με το άλλο άκρο του φάσματος;

Ρωτήσαμε επίσης τους άνδρες ποια πράγματα έχουν αυξηθεί σε σημασία καθώς μεγαλώνουν. Οι ηλικιωμένοι άνδρες ενδιαφέρονται λιγότερο μόνο για τη σεξουαλική πράξη.

Θέλουν οικειότητα, προκαταρκτικά παιχνίδια και απλώς να επιβραδύνουν τα πάντα. Δεν χρειάζεται να είναι γρήγορο. Αυτό επιτρέπει τη δημιουργία μιας βαθύτερης σύνδεσης μεταξύ του ζευγαριού.

Δείτε Επίσης
Η Νο 1 ρομαντική χειρονομία που κάθε ζώδιο αγαπά περισσότερο

Επίσης, καθώς οι άντρες μεγαλώνουν, χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να ετοιμαστούν για τη μεγάλη… στιγμή. Τα προβλήματα στον σεξουαλικό τομέα είναι κάτι που έρχεται μαζί με την ηλικία και κάνει τα πάντα να επιβραδύνονται.

Τα 10 κορυφαία χαρακτηριστικά που κάνουν τους άντρες σε μεγάλο βαθμό ελκυστικούς καθώς μεγαλώνουν:

 1. Καλοσύνη
 2. Επικοινωνιακές δεξιότητες
 3. Δεξιότητες ακρόασης
 4. Αίσθηση του χιούμορ
 5. Ευφυΐα
 6. Διάθεση για σεξ
 7. Να νοιάζονται για το σώμα τους
 8. Φιλοδοξία
 9. Χαμογέλα
 10. Γενικός σωματότυπος

Έτσι, οι άντρες (και οι γυναίκες) εκτιμούν περισσότερο την ευγένεια, το να μπορούν να επικοινωνούν καλά και να γελούν όσο μεγαλώνουν. Αυτά τα χαρακτηριστικά αυξήθηκαν σε σημασία για σχεδόν τους μισούς άνδρες.

Παρατηρήστε πώς δεν βλέπουμε το θέμα του σεξ ή την εμφάνιση να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας, αλλά να έχουν θέση κάτω από τη μέση. Αυτά είναι πολύ καλά νέα τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.