Κρατιέστε χέρι χέρι; Να τι σημαίνει η πιο απλή κίνηση ενός ζευγαριού

Κρατιέστε χέρι χέρι; Να τι σημαίνει η πιο απλή κίνηση ενός ζευγαριού

Οι άντρες σίγουρα δεν είναι και τα πιο κοινωνικά πλάσματα του κόσμου! Και μάλιστα, συνήθως προτιμούν να δείχνουν τα συναισθήματά τους με πράξεις παρά με λέξεις. Το να κρατιούνται χέρι χέρι δύο σύντροφοι είναι μια από τις πιο τρυφερές κινήσεις και μπορεί να δείξει πολλά για την άνεση που μοιράζονται μεταξύ τους.

Από τη Σοφία Κροκιδά

Σύμφωνα με ψυχολόγους, όταν κρατιόμαστε χέρι χέρι με τον σύντροφό μας, το σώμα παράγει οξυτοκίνη, την λεγόμενη και “ορμόνη της αγάπης”, η οποία μας κάνει να νιώθουμε τις περίφημες “πεταλούδες στο στομάχι”.

Το παραπάνω ισχύει και για τους δύο συντρόφους. Οπότε, αν αμφιβάλετε για τα συναισθήματά του, θυμηθείτε ότι το να σας κρατάει το χέρι είναι καλό σημάδι!

Εσείς πώς κρατιέστε χέρι χέρι;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κρατάμε το χέρι του συντρόφου μας. Και φυσικά όλοι δείχνουν τόσο σε εμάς όσο και στους γύρω μας ότι είμαστε ζευγάρι.

Για παράδειγμα, το να κρατάτε το χέρι κάποιου πλέκοντας τα δάχτυλά σας δείχνει ότι θέλετε να έρθετε όσο πιο κοντά γίνεται.

Αν ένας άντρας πάρει την πρωτοβουλία να κρατήσει το χέρι σας, θέλει να έρθει πιο κοντά σας σωματικά

Ένα πιο χαλαρό κράτημα δείχνει συνήθως ότι το ζευγάρι είναι “φρέσκο” και θέλει να γνωριστεί καλύτερα. Αν ένας άντρας πάρει την πρωτοβουλία να κρατήσει το χέρι σας, θέλει να έρθει πιο κοντά σας σωματικά. Αν κρατάει το χέρι σας με τα δύο του χέρια, σημαίνει ότι σας δίνει όλη του την προσοχή.

Αν σας κρατάει σφιχτά από το χέρι θέλει να νιώσετε ασφάλεια. Υποδηλώνει επίσης επιθυμία για κυριαρχία, ενώ ένα πιο χαλαρό πιάσιμο σημαίνει ότι του αρέσετε, θέλει να είναι κοντά σας και θέλει να βλέπουν όλοι πώς νιώθετε ο ένας για τον άλλο.

Αν απλά τα χέρια σας ακουμπάνε όταν περπατάτε, τότε είναι σημάδι φλερτ και δείχνει ότι και οι δύο θέλουν κάτι παραπάνω

Δείτε Επίσης
7 συνήθειες που κάνουν τους ανθρώπους να σε αντιπαθούν σε λίγα δευτερόλεπτα

Άλλες ερμηνείες

Αν ο σύντροφός σας έχει το χέρι του περασμένο στον ώμο σας ενώ περπατάτε, είναι σαν να σας λέει ότι νιώθει πως είστε ένα και δεν σας χωρίζει τίποτα.

Αν απλά τα χέρια σας ακουμπάνε όταν περπατάτε, τότε είναι σημάδι φλερτ και δείχνει ότι και οι δύο θέλουν κάτι παραπάνω.

Από την άλλη, κάποιοι λένε ότι δεν είναι σαφές δείγμα, αφού γενικά οι άντρες προτιμούν να περπατάνε πλάι πλάι. Οι γυναίκες, από την άλλη, προτιμούν να βλέπουν τον σύντροφό τους κατά πρόσωπο.

Επίσης, αν ο σύντροφός σας πιέσει την παλάμη του πάνω στη δική σας, σημαίνει ότι ζητάει να έρθετε πιο κοντά, ενώ μια απλωμένη παλάμη, σχεδόν ανοιχτή, δείχνει ότι φοβάται ή κάτι τον κρατάει.

Το πιο ανησυχητικό όμως είναι όταν ένας άντρας βάζει το χέρι του πάνω στο δικό σας και το κρατάει εκεί για λίγο. Αυτό πολλές φορές σημαίνει ότι έχει να σας πει άσχημα νέα.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.