Νέα έρευνα για τις σύγχρονες μαμάδες

Νέα έρευνα για τις σύγχρονες μαμάδες

Η Initiative, σε συνέχεια της περσινής πολύ επιτυχημένης έρευνας της Millenials, παρουσιάζει τη νέα έρευνα Millennial Mums: The Mothers of Invention. Η έρευνα ήταν τόσο ποσοτική όσο και ποιοτική και πραγματοποιήθηκε σε 19 χώρες.

Η έρευνα έδειξε ότι οι σύγχρονες μητέρες πλήττονται περισσότερο από κοινωνικούς και οικονομικούς παράγοντες από όσες δεν είναι γονείς. Ανησυχούν και είναι πιο προσεκτικές σχετικά με το κόστος διαβίωσής τους, φοβούνται να δανειστούν και υπολογίζουν την οικονομική τους κατάσταση τόσο μακροπρόθεσμα όσο και βραχυπρόθεσμα λόγω της ανησυχίας τους, ότι οι αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις τους θα τις εμποδίσουν να εξοικονομήσουν χρήματα για το μέλλον των παιδιών τους.

Ωστόσο, αναγνωρίζουν ότι έχουν περισσότερες επιλογές από τις προηγούμενες γενιές, και υπάρχει μία αίσθηση, ότι η μητρότητα ωθεί τις γυναίκες να είναι περισσότερο δημιουργικές και να έχουν περισσότερο ανήσυχο επιχειρηματικό πνεύμα.

Δείτε Επίσης
Μπορεί η τάση για επίδειξη να συνδέεται με την ανασφάλεια

Ποιες είναι οι Μillennials;

Η Millennials γενιά είναι πολύ μεγαλύτερη σε αριθμό από την Gen Χ γενιά, καθώς υπάρχουν 2,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι ηλικίας 18-34 ετών σε ολόκληρο τον κόσμο και αναμένεται να αποτελούν το 50% του εργατικού δυναμικού έως το 2020. Ένα συγκλονιστικό μέγεθος, στο οποίο κανείς δεν μένει αδιάφορος. Η συγκεκριμένη έρευνα της Initiative εστιάζει στις Millennials Mums – στην καθοριστική στιγμή να γίνει κάποιος γονέας, ενώ πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα ευρήματα για τα ειδικότερα κοινά αυτής της γενιάς

Τι κάνουν λοιπόν, οι Millennials Mums;
  • Οι Millennials Mums (όπως έχουν ονομαστεί) αγωνίζονται για την ισότητα, για τις ίδιες αλλά και για τα παιδιά τους. Σκέφτονται περισσότερο το μέλλον τώρα που είναι γονείς.
  • Χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο όλη την ημέρα – για την επικοινωνία με τους φίλους και την οικογένεια τους, την παρακολούθηση video, για να παίζουν παιχνίδια, να κάνουν online τραπεζικές συναλλαγές και online αγορές.
  • Είναι επίσης οι πιο μανιώδεις χρήστες tablets λόγω της εύκολης μεταφοράς τους και τις ποικίλες χρήσεις τους για ανάγνωση, παιχνίδια και «σερφάρισμα» στο διαδίκτυο. Και όταν παρακολουθούν τηλεόραση, βρίσκουν χρόνο ταυτόχρονα για να ολοκληρώσουν κάποια επαγγελματική τους εκκρεμότητα χρησιμοποιώντας το τηλέφωνο ή το tablet τους. Οι συσκευές τους είναι ζωτικής σημασίας για εκείνες καθώς αποτελούν τη σύνδεση τους με τον έξω κόσμο.
  • Επιπλέον, χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και τις ηλεκτρονικές τους συσκευές για να παίρνουν πληροφορίες για προϊόντα και τις υπηρεσίες που τις ενδιαφέρουν, για να διαβάζουν απόψεις σχετικά με αυτά και να συνομιλούν με άλλους.
Μερικά ακόμη ενδιαφέροντα στοιχεία:
  1. Οι Millennials Mums έχουν διαμορφωθεί από το κοινωνικό, πολιτιστικό και οικονομικό κλίμα, στο οποίο εισήλθαν στην ενηλικίωση.
  2. Έχουν υψηλές προσδοκίες. Είναι πιο σίγουρες, πιο μορφωμένες και ως εκ τούτου πιο απαιτητικές από ό,τι θέλουν από τη ζωή τους.
  3. Είναι digital εκπαιδευμένες, αλλά η συμπεριφορά τους σε σχέση με την τεχνολογία και τα social media είναι διαφορετική από έναν μη-γονέα.
  4. Οι σύγχρονες μητέρες είναι πιο δεκτικές στην επικοινωνία, ενώ ταυτόχρονα είναι πιο δεκτικές σε προϊόντα και εταιρείες που πιστεύουν ότι μπορούν να τις βοηθήσουν.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.